Jarmila P. (jatea) ID 106659 |
 |
Oblasť: Žiar nad Hronom |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.8.2009 |
Naposledy: 20.10.2020 19:19 |
Aktualizácia: 6.7.2010 18:14 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Presladené ovocie
[ recept č. 20318 zo dňa 20.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
ovocie podľa chuti - ja som mala čerešne, višne, hrušky a brusnice - , cukor, voda
POSTUP PRÍPRAVY
Čerešne a višne odkôstkujeme, z hrušiek som vykrojila jadrovník a pokrájala na kocky asi 2 x 2 cm, a z brusníc som len odstránila stopky a lístky. Vložíme do nádoby (každé ovocie zvlášť) a zalejeme horúcim sirupom v pomere 1 l vody a 2 kg cukru. Prikryjeme buď utierkou alebo servítkou. Na druhý deň sirup zlejeme, prevaríme a znovu zalejeme ovocie. Opakujeme 10 - 12 x. Potom ovocie znovu scedíme cez sitko, necháme dobre odkvapkať a vysypeme na dosku. Necháme niekoľko dní zaschnúť. Potom obalíme v jemnom kryštálovom cukre a znovu dáme na dosku zaschnúť. Presušené ovocie dáme do pohárov, prikryjeme celofánom, na ktorý urobíme niekoľko dier väčšou ihlou a odložíme. Toto ovocie používam do koláčov miesto kandizovaného ovocia.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
hrušky |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.11.2009, 20:16) |
už aj odkladám receptík, isto sa zíde, vrelá vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea o. (hillary) ID 61659 (20.11.2009, 20:14) |
Ďakujem už viem čo urobím z hruškami čo mi ležia v košíku a smutne čakajú na svoj čas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (20.11.2009, 20:24) |
Som rada, ak som pomohla. Ja takéto ovocie okrem toho, že ho dávam do koláčov aj jem miesto cukríkov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (20.11.2009, 19:25) |
super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |