
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Iveta D. (Ivetka_D) ID 30924 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Tofu slimáky[ recept č. 20289 zo dňa 20.11.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY na cesto: 1 kocku droždia (42 g), 600 g hladkej múky, 120 g masla, 270 ml vlažného mlieka, 1 kávovú lyžicu soli, 1 žĺtok (na potrenie), na náplň: 2 kocky strúhaného udeného syra tofu, 1 pórik, 125 g masla, 2 zväzky zelenej cibulky, 1 strúhanú mrkvu, tekvicové semienka, sezamové semienka, slnečnicové semienka (podľa vlastného výberu) cesnak, soľ, POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie vymiešame na hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a v teple necháme 20 minút odpočinúť. Vykysnuté cesto rozválkame na pomúčenej ploche na hrúbku 1 cm. Potom potrieme náplňou a zabalíme ako roládu. Takto pripravenú roládu nakrájame na plátky hrúbky 1 cm. Vzniknú nám slimáky, ktoré pokladáme naležato na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme semiačkami a necháme ešte 40 minút vykysnúť. Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C. Dobrú chuť! |