Monika K. (monďo) ID 4179 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Ananásová torta
[ recept č. 20243 zo dňa 18.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vajcia,26dkg práškového cukru,3/4 pohár oleja,3/4 pohára vlažnej vody,26 dkg hladkej múky,1 prášok do pečiva,krém:500ml mlieka,1 Zlatý klas,250 g masla,1 vanilkový cukor,5 lyžíc cukru,ríbezľový džem,ananás,kokosová múčka,šlahačka+ stužovač šlahačky.
POSTUP PRÍPRAVY
Korpus:Žĺtky si vymiešame s cukrom,pridáme po troškách olej a vodu.Primiešame hladkú múku, prášok do pečiva a vyšlahaný sneh z bielkov.Spolu premiešame a vylejeme do vymasteneja múkou vysypanej tortovej formy a pečieme tak asi na 180 stupňov.Či je cesto hotové skúšam špajdlou,nesmie sa lepiť na špajdlu.Plnka: Zlatý klas rozmiešame v troche mlieka s vanilkovým cukrom,a potom s ostatným mliekom uvaríme za stáleho miešania na hustú kašu.Maslo vymiešame s cukrom,a ke´d kaša vychladne , obe vychladnuté hmoty spojíme,a vymiešame do hladka.Keď nám korpus vychladne, prerežeme ho v strede na dva pláty, každý natrieme lríbezľovým džemom,natrieme rovnomerne tretinu plnky ,poukladáme odkvapkaný ananás/nejaký si necháme aj na zdobenie na vrch torty/,zase natrieme plnkou,a prikryjeme zvyšným plátom.Dáme asi na hodinku do chladu.Potom celú tortu ponatierame zvyšným krémom,a posypeme kokosovou múčkou.So stužovačom šalhačky si vyšlaháme šlahačku ,a lubovolne tortu vyzdobíme.A hotovo, tortička je vynikajúca,osviežujúca,mňam.Dobrú chuť! |
dana m. (danadam) ID 55464 (15.1.2013, 11:53) |
Vyzera dobre,o mesiac vyskusam....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |