. .. .. .. .. .. .
. .

GRIOTKA z višní - pre Dašku :-) - RECEPT 20227

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁPOJE, DRINKY

ID 11030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


GRIOTKA z višní - pre Dašku :-)


[ recept č. 20227 zo dňa  ]


GRIOTKA z višní  - pre Dašku :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

5L fľaša *** višne - zrelé *** cukor kryštálový 1kg *** 7dcl vodky 40% ***

POSTUP PRÍPRAVY

Do fľaše 5 litrovej dáme do polovice zrelé, umyté višne, zasypeme 1kg kryštálového cukru, zalejeme 7dcl vodky, zamiešame zľahka, zakryjeme vrchnákom a necháme 2-3 mesiace odstáť na chladnom, suchom mieste - napr. v špajzi. Po dvoch týždňoch pomiešať a potom tak raz za 3 týždne, zľahka.
Po 2-3 mesiacoch to precedíme, višne degustujeme. Pozor sú prudko jedlé, aby ste neskončili pod stolom :-). Ja ich dávam do mrazu a sem tam jednu hodím do úst :-)
Griotku prelejeme do fliaš a dáme do chladu. Z tejto várky vyjde asi 1,5 l griotky. Vodku dávam preto, aby chuť iného destilátu /rum a pod. / neprerážal višne.
<< Kniha k promóciam | GRIOTKA z višní - pre Dašku :-) | Čokoládová tota >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (Popka) ID 40159 (29.6.2014, 20:54)
U nás sa už višne kúpu v alkohole. Robievam každý rok. Mňam. (D) (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Zuzana N. (zuzi1978) ID 49180, mimibazar.sk/zuzi1978 (25.7.2012, 13:12)
mnamky |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (18.11.2009, 9:09)
Griotku robievam aj ja-každý rok..Z višní aj černíc..Dám tam vodku a cukor. Nepijeme to, polievam s tým zákusky-hlavne punčové, lebo to krásne zafarbí pláty.. Samozrejme to miešam s čajom najskôr ^o) ^o) ^o) A višne sú výborné do muffín alebo bublaniny, do nepečených guličiek obalených v orechoch alebo kokose, atď. (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (18.11.2009, 8:15)
Je to síce tiež dobrota, ale do originál griotky ide aj červené víno., trochu celej škorice , 5 klinčekov a 2 plátky citrónu.Griotku robím už asi 10 rokov. (1 kg. višní (nermusia byť odkôstkované), 1 kg. cukru, 1 liter vodky , 1 liter červeného vína (dávam Frankovku alebo iné trpkasté) + škorica, klinčeky a citŕon. Z víšní robím potom višne v čokoláde.
ODPOVEDAŤ
Janette B. (745117) ID 67379 (18.11.2009, 18:04)
(Y) (Y) (Y)presne tento rept robím aj ja (Y) (Y) (Y) je perfektná s manželom cmurkáme každý večer. A častejšie zastavujú na návštevu aj kámošky (D) (D) (D) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (18.11.2009, 19:50)
ja síce nemám veľa, ale tiež sa s ňou chystám ku kámoške v piatok ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (18.11.2009, 14:42)
teraz ma napadlo, že to majú byť s kôstkou - robí to sestra, ja som len sprostredkovateľ a degustátor (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu