Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)
Mamkin kysnuty zavin (buchty) - vynikajuci *****
[ recept č. 20140 zo dňa 15.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg polohrubej muky * 0,5 l mlieka * 3 vajicka * 3 dl oleja * 2 drozdia (mamka dava vzdy susene,ale pozor,aby sta mali to,co je na 1kg muky) * 1 prasok do peciva * 4 PL cukru * 1 CL soli
***********************************Mam pocit,ze je to podobne cesto ako na pudingos, ale davam recept aj tak, mne tento zavin nenormalne chutil, bol jemny a makky, skoro ako zakusok :o)
POSTUP PRÍPRAVY
Vsetky suroviny zamiesit a hned plnit zaviny alebo buchty. Po naplneni nechat kysnut 1 hod., potriet rozslahanym vajickom a piect ako klasicky peciete kysnute cesto (cca 180 stupnov, podla rury) do zlatohneda. A este poznamka na zaver, uskladnovat zakryte,aby sa zaviny zbytocne nesusili. U nas zavin nocoval pod cistou utierkou a prikryty miskou a rano bol neskutocny.... makky,stavnaty,no pohadka :o) na obr. makovy,orechovy a skoricovy :o) aby ste si nemysleli,ze ten chudacik vpredu je len taky suchar suchy bez plnky,je skoricovy a vyborny :-p |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Emilia B. (Milunecka) ID 326436 (27.3.2017, 13:31) |
Vydaril sa Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia T. (smuuk043) ID 276005 (16.5.2014, 14:12) |
akurát na ňom pracujem len ženy, chcela by som vidieť vás, ked hned po vymiešaní robíte buchty lebo ja som vymiesila,a z toho by som sotva niečo vyvaľkala, alebo vytvarovala takže najprv dávam kysnuť a potom uvidíme teším sa už! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia T. (smuuk043) ID 276005 (16.5.2014, 16:51) |
Takže robila som aj záviny aj pár buchtičiek, a doma strašne chválili cesto že vynikajúce Hm,mám to asi len hodinu a tretina z každého je fuč  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.5.2014, 17:00) |
tak to sa veľmi tešíííím. už som ti išla radiť, že keď budeš mať priveľa,kľudne môžeš zamraziť. ale asi nebude čo. Prenocované v zatvorenej dóze alebo sáčku budú koláče aj zajtra výborné. Viac dní sa u nás nikdy nedožili, ale verím, že aj na tretí by boli dobré, hlavne plnené makom alebo orechami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.5.2014, 14:22) |
kludne daj najprv vykysnut. my z toho cesta robime hlavne zaviny a tie sa lepsie stacaju,ked je cesto nevykysnute. akurat nedavno som piekla http://varecha.pravda.sk/recepty/najlepsi-kysnuty-zavin/51449-recept.html verim, ze sa ti buchty podaria a hlavne,ze budu chutit. urcite daj potom vediet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Silvia T. (smuuk043) ID 276005 (16.5.2014, 14:32) |
teraz si ma dostala )) chcela som urobiť polovičnú porciu ale nejako som si nebola istá ,ako to rozpočítať, kedže kysnuté moc nerobím no nič to už som zvedavá na to, a dám vedieť, ked to bude hotové  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Š. (vomo) ID 57256 (21.2.2014, 16:36) |
dnes som piekla záviny aj buchty a jedným slovom vynikajúci, od dnes už iné cesto ani nebudem robiť , |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.2.2014, 15:18) |
ooo, to ma veľmi teší tak nech sa vždy vydarí a chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Denisa S. (deni9) ID 10034, mimibazar.sk/deni9 (7.11.2013, 14:41) |
tak toto je nenormalne dobry zavin , vcera som ho robila, u nas teda len kakaovy, ale mal velky uspech dokonca aj dnes doobeda ked prisla navsteva tak si nemohli vynachvalit! Odporucam vyskusat, ja uz od dnes iny nerobim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.11.2013, 19:33) |
Deniska, dakujem velmi pekne za taku milu spravu. som naozaj rada, ze zaviny sa podarili a hlavne,ze chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína B. (mattyllda) ID 229565 (19.1.2012, 21:48) |
tiez som tento recept vyskusala a konstatujem ze je cesto dobre aj po niekolkych dnoch. robila som polovicnu davku a dala som 1 kocku cerstveho drozdia. veeeelmi chvalim, ze sa s cestom neuveritelne dobre robi, valka a tak, nic sa nelepi, super mozno by sa cesto dalo pouzit aj na pizzu, co myslite? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.1.2012, 13:47) |
mne by sa na pizzu nehodilo, mam rada pizzu tenucku, nie kolacovu, ale kto ako rad. ale skor nie. ked uz na slano, viem si z toho cesta predstavit pizza rozky alebo zavin plneny slanou plnkou, prip. cesto na plech a potriet bryndzovou plnkou a pod. kazdopadne, som rada, ze chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Katarína B. (mattyllda) ID 229565 (22.1.2012, 22:20) |
aj to su dobre tipy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (19.1.2012, 22:27) |
Katka, podla mna je na pizzu prilis kolacove  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andula098) ID 73898 (21.11.2011, 19:47) |
mňam niekedy vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.11.2011, 9:08) |
tak verim,ze sa vydari a budes spokojna |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária H. (moflika) ID 65735 (21.11.2011, 15:10) |
Vynikajúci koláčik,všetkým chutil.Ja som ho robila z čerstvého droždia,lebo so sušeným skúsenosti nemám a vydaril sa úúúplne super.Najprv som ho nechala kysnúť hodinu a až potom som plnila cesto. Odteraz robím len takéto cesto,je jemné,nadýchané,no proste super. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.11.2011, 19:19) |
som rada,ze sa vydarilo. a ci sa necha kysnut pred alebo po naplneni, asi ako sa komu viac pozdava. hlavne,ze sa podari a chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka Š. (skorominapis) ID 117846 (3.11.2011, 17:13) |
Aj ja sa pridávam ku všetkým spokojným gazdinkám, ktoré tento recept nesklamal. Ja idem tým štýlom, že skúšam, až kým neprídem k tomu pravému orechovému. A poviem Vám, toto cestíčko je neskutočné!!! Odporúčam ďalej všetkým známym, proste doteraz zatiaľ nemá konkurenciu. Aj ja robím dlho dlho už len so sušeným droždím a zatiaľ bezproblémov. Pri tomto receptíku zostávam a aj teraz idem asi zamiesiť, lebo naposledy sa tak rýchlo zjedli, že manžel frfľal, že ho bolo málo!!! Ďakujem krásne, Lenka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.11.2011, 15:13) |
Lenka, velmi ma tesi, ze sa recept pozdava dakujem za mily komentar. tiez skusam vela novych receptov,ale ked natrafim na ten, pre nas, najlepsi, ostavam pri nom, resp. sa k nemu vzdy vraciam a pokial ma rodinka rada kysnute, odporucam vyskusat aj tieto sisky (langose) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31094&user=61360, tiez je to recept od mamky a nedam nanho dopustit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
viki t. (susinka200) ID 41722 (23.4.2011, 10:34) |
toto je cesto na najlepsi zavin aky som kedy jedla... od kedy som ho objavila stale ho peciem a nikdy ma nesklamal ..kolacik je velmi dlho makky ..naozaj super...! akurat si davam kolacik do nevyhriatej truby a preciem o trochu dlhsie..tak mi nikdy nepraskne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.4.2011, 12:22) |
to som rada, viki, ze sa receptik ujal  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (upravené 18.8.2010, 13:20) |
Výýýýýýýýýýbornééééééééééé A ozaj- aby to bolo kompletné- robila som cesto v pekárni a z čerstvého draždia- teda dvoch Vyšli z toho 3 záviny cez celý veľký plech a ešte jeden plech slaných šunkovo - tofu rohlíkov (ozajstné veľké pečivá ) a bolo ich 12 Nechala som cesto klasicky kysnúť- najskôr po sklo na pekárni a potom ďalej rástlo ako hrnečku vař Dnes budú čoko buchty, iba z 500g múky a jedného lastovičkového droždia A ešte- každý ohromne chválil, babka niekoľkokrát zopakovala, že cesto je ako zákusok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.8.2010, 13:54) |
dakujeme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (12.5.2010, 14:50) |
Ďakujem, ďakujem, ďakujeeeeeem dlho som hľadala recept na ozaj dobré buchtičky a konečne som ho našla, sú dokonalé, mäkkulinké ako vatička, no božské  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.5.2010, 18:38) |
za malo, Januska, som rada,ze si vyskusala prave tento recept a este radsej,ze si tak spokojna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.2.2010, 11:00) |
presne tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (14.1.2010, 21:39) |
Janiku, vcera som znova robila rohlicky z tohoto cesta, aj slane aj orechove a preto som dala do cesta len 1 PL cukru, namiesto 4 a cesto som nechala kysnut asi hodinu.....potom spracovat obvyklym sposobom a musim povedat, ze rohlicky boli este lepsie ako ked sa robili hned po spracovani cesta Manzel ich niesol do prace, lebo bolo Rastika a dnes som posielala recept, vraj boli neskutocne dakujem mamke za skvely recept a tebe za to, ze si ho sem vlozila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.1.2010, 23:58) |
Zuzi,som rada,ze sa ti recept osvedcil. tiez sa chystam na orechovnik. s tym kysnutim dobre vediet, takze ked budem mat cas,necham kysnut, ked nie tak nenecham mamke odkazem, bude rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tibor B. (kurator) ID 131699 (9.1.2010, 22:32) |
ahoj ja sa chcem spytat ci cesto nepraskne pri peceni,dik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.1.2010, 22:57) |
tak to naozaj neviem povedat,konkretne toto bolo robene ako ponadrezovany veniec,takze fakt netusim. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana G. (sokolka) ID 66132 (9.1.2010, 21:03) |
Janíček, robila som dnes ten tvoj závin a už mi z neho nič neostalo, taký bol fajnovýýýýýýýýýý. Ďakujem za inšpiráciu .Máš skvelé receptíky!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.1.2010, 21:10) |
jej,ty si zlata, dakujem krasne, Janulka som rada,ze sa zaviny podarili mozem sa opytat,pouzila si cerstve alebo susene drozdie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana G. (sokolka) ID 66132 (10.1.2010, 9:30) |
Prepáč, Janik. Píšem Ti až dnes, včera som sa už nedostala k pc. Použila som sušené droždie na Tvoju radu a dobre som urobila. Peknú nedeľu Ti želámmmmm.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 9:54) |
nevadi, len ma zaujimalo,ci niekto skusal s cerstvym drozdim aj tebe krasnu nedelu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (10.1.2010, 13:06) |
No janik mna si sa nepytala ale zaujima ta to,tak ja som pouzila cele cerstve drozdie a je to supeeer,tak neviem,nabuduce vyskusam s instantnym,uvidime aky rozdiel to urobi .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 13:21) |
chcela som sa opytat aj teba,len sme bezali na nakup,lebo este nemame obed  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (10.1.2010, 13:10) |
Dovolím si i ja sem napísať ohľadom kvasníc Ja som párkrát skúšala so sušenými a nikdy mi cesto nenakyslo takže odvtedy už len čerstvé a čo mám i ja cesto na buchty alebo záviny, podobné ako Janík, tak mi vždy vyjde super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 16:23) |
vidis,ja som skor mala problemy s cerstvym..asi nie vzdy bolo naozaj cerstve a nevykyslo. pri tych susenych je hlavne dat pozor na kolko muky je 1 sacok,lebo su take na 0,5kg a take na 1kg. mozno tam bol problem. prip.znacka,ale to "lastovickove" u nas nikdy nesklamalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.1.2010, 16:46) |
tak tak lastovicka je super... mne fungovalo dokonca aj po datume spotreby nasla som jeden zabudnuty sacok co mal byt spotrebovany este v oktobri a na vianoce som s nim piekla a mala som super nakysnute cesto... ja uz ine susene drozdie ani nekupujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 16:58) |
no dokonca aj ja som dala na mamkinu radu a kupujem lastovicky. aj ked nie vzdy maju. aj som si zvykla na cerstve drozdie,len ma obcas naserka,ked sa "nevie chovat"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (9.1.2010, 20:47) |
Janik, len si overujem 2 kocky cerstvych kvasnic tam idu? zajtra sa chystam na tieto zaviny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.1.2010, 20:50) |
ano zuzka, 2 kocky,ale mamka robi vzdy so susenym, takym tym,co je na 1kg muky 1 sacok dufam,ze sa podaria |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (10.1.2010, 12:21) |
Janik, ja som dnes robila s cerstvym drozdim, so susenym nemam dobre skusenosti do cesta som dala len lyzicku cukru a urobila som 2 kakaove zaviny, 6 orechovo-skoricovych hniezd a asi 20 slanych slimakov plnenych s tofu a eidamom...a to z polovicnej davky.uz to kysne, tak som zvedava, ale s cestom sa pracovalo uzasne ja som si ho dala vymiesat do DP, tak som si ulahcila pracu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (10.1.2010, 13:10) |
Zuzi,presne aj ja som tak robila,cerstve drozdie ,tiez len z pol davky -pre nas dvoch az az a robila som mensie zaviny a vysli mi 4-dva kakaove a dva tvarohove Cesto sa tiez vyrobilo v pekarnicke,vykyslo uzasne aj sa super s nim pracovalo.No ukazkove kysnute cesto ktore by sa malo valkanim vzdy naspät stahovat.Uzasneeeee Dakujem Janik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 12:44) |
uz som sa zlakla,ked som videla toho ,ze sa nedari inak,ked mozem poradit,mamka kupuje vzdy susene drozdie v takom bielom obale s modrou lastovickou (idem na nakup a ked sa vratim,odfotim ho) a nikdy sa jej nestalo,ze by sa cesto nepodarilo. robila si kvasok z cerstveho drozdia? alebo v DP sa to cele robi samo? dufam,ze budu kolaciky chutit, na slano by som si veru dala kostovku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (10.1.2010, 15:16) |
tiez som vsetko dala do DP a pekarnicka si uz s tym super poradila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 16:21) |
parada, nie je nad sikovnych pomocnikov v kuchyni.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (10.1.2010, 13:23) |
Janik, suroviny som len dala do pekarne a ono sa to zmiesalo samo tak a je upecene fantazia, mm pyta este a slimaky su genialne, radim medzi top a este raz dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 16:23) |
za malicko, tesim sa,ze chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 13:20) |
presne to dakujem, nemusim fotit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (9.1.2010, 19:22) |
janiceek,dnes som robila tvarohovy a kakaovy zavin podla tvojho receptiku na cesto a musim poveda,t ze ozaj bolo vyborne nadychane krasne to cesticko upecene jedna basen Dakujem za dobry receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.1.2010, 20:32) |
za malo, slavka, som rada,ze sa podarilo a chutilo,tiez by som si dala kusok. neposles?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (9.1.2010, 20:49) |
janicek dlha cesta cez nemecko a rakusko az na vychod, ale ako rada by som ta ponukla. mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.1.2010, 20:51) |
hej,no,dlha veru...ale tak nastastie,lebo keby sa dalo mailom posielat ochutnavky jedla, neviem si predstavit,ako by som vyzerala som rada,ze chuti aspon vam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (9.1.2010, 21:07) |
veru na mailove ochutnavky by som bola aj ja juuuuuuuuuuuuuuuuuuuj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.1.2010, 21:11) |
co ty vies,mozno sa raz internetova komunikacia posunie az tak daleko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |