Adriana S. (adrika280) ID 34442 |
|
Oblasť: ANGLICKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2008 |
Naposledy: 29.7.2018 9:04 |
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)
Linecke snehove venceky
[ recept č. 20107 zo dňa 15.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 300 g hl. muky, 200 g Palmarinu, 100g pr. cukru, 1 PRDOPEC, 1 vanilka, 1 vajicko, struhana kora z 1 citrona,
Pena: 4 bielka, 360 g kryst. cukru
Na ozdobu: cca 50-70g cokolady, trochu cery alebo 1 PL oleja, jahodovy dzem (asi 230 g) rumova prichut 1 PL
POSTUP PRÍPRAVY
Pri peceni tychto kolacikov ma trochu chytila nostalgia. Zaspominala som na svoje ranne detstvo ( mimochodom to uz bolo dost davno), ked sme mali na vianocnom stromceku okrem saloniek a cokoladovych kolekcii aj snehove venceky. Boli biele a svetlunko ruzove. Ako dieta som ich milovala. Veru, ako tot nedavno pisala Darinka v niektorom svojom komentari, ze sa nam uz nejako "zvianocieva". Tak toto su kolaciky, ktore su na vianocne sviatky priam stvorene. Z uvedeneho mnozstva surovin mi vyslo uctyhodnych 64 kusov vencekov!!!! . Tak hor sa na ne:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
muku, pr. cukor, vanilkovy cukor, prdopec, struhanu citronovu koru zmiesame, pridame tuk a vajicko a zahnetieme cesto
cesto zabalime do potravinarskej folie a odlozime do chladnicky, min. 30 minut
schladene cesto vyberieme z chladnicky a rozdelime na dve polovice. Jednu vratime spat do chladnicky, kympracujeme s 1. polovicou cesta. Cesto rozvalkame na hrubku cca 3 mm a formickou vykrajujeme kolieska
kolieska ukladame na plech vystlaty papierom na pecenie. Pecieme pri 175 stupnoch (teplovzdusna rura) iba 10 minut, maju byt skoro biele. Tie moje boli trochu ruzovejsie akoby mali byt. Nechame v plechu vychladnut. Pripravte si 3-4 plechy na pecenie. Po vybrati poslednej varky stiste teplotu na 90 stupnov (budeme susit snehove venceky)
ked sa pecie posledna varka koliesok, tak si dajte varit do kastrolika 240 g kr. cukru a zalejte to vodou, iba tolko vody, aby zakrylo cukor (asi 100-120 ml).
ked zacne vriet, tak znizte teplotu na sporaku ( el. sporak stupen 4). cukor sa ma vyvarit na husty sirup, ale nie skaramelizovat! Cukor varime bez miesania
kym sa vari cukor, tak vyslahame bielka so stipkou soli. Ked zacnu bielka beliet, tak pridame zvysny cukor ( 120 g) a slahame na lesklu, hustu penu
uvareny sirup za staleho slahania bielkov pomalicky pridavame do vyslahanych bielkov a este spolu cca 3-5 minut slahame. Na spodu kajstrolika mi ostalo trochu cukru. V ziadnom pripade nevyskrabavajte lebo sa ten cukor nevyslaha a upcha vam to cukrarske vrecko. Kajstrolik po vyliati sirupu si hned namocte do vody.
pomocou cukrarenskeho vrecka nanesieme penu na upecene linecke kolieska. Kazdy vencek som dvakrat "obtocila" s penou. Susime v rure pri 90 stupnoch 15-20 minut (doporucujem aj aj viacej, moja pena nebola az taka velmi sucha)
jahodovy dzem (polovicu z 460 g flasky), 1 PL vody a 1 PL rumovej esencie som nahriala v mikrovlnke 1 min. a dobre vymiesala a nechala ochladit
ususene venceky pomocou cukrarenskeho vrecka naplnime dobre rozmiesanym dzemom a pocakame roztopenou cokoladou
detail
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-54) | << predošlé 1, 2, 3 |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (16.11.2009, 10:25) |
Ukážkové venčeky |
ODPOVEDAŤ |
| Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (15.11.2009, 21:25) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (15.11.2009, 21:23) |
Adi, venčeky vyzerajú super |
ODPOVEDAŤ |
| andrea o. (hillary) ID 61659 (15.11.2009, 20:02) |
Adrika krásne koláčiky už aj odkladám recept a isto robím na vianoce, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (15.11.2009, 19:10) |
MNAMMMMMMMMM Receptik idem odpisat!!!!!!! super mnamkaaaa |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.11.2009, 19:05) |
tak toto teda musí byť dobrota , už aj odkladám na vyskúšanie |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.11.2009, 11:42) |
ahoj Adrika. Kolaciky vyzeraju velmi fajnovo,ako z najlepsej cukrarne. Prosim ta,kolko casu si stravila pri ich vytvarani? |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 11:55) |
Lubka, robila som oboje venceky naraz (aj makove aj tieto). Nepamatam presny cas, kedy som zacala nejako po 4-tej poobede, ale viem, ze bolo osem hodin a ja som uz bola spat od kolegynky, co byva na vedlajsej ulici. Niesla som im kostovku . Islo to pomerne rychlo. Nie je to nic komplikovane aj ked to mozno tak vyzera. A dakujem za pochvalu |
ODPOVEDAŤ |
| Estera L. (saxinka) ID 14692 (15.11.2009, 11:21) |
Adrika, kalap dolu pred tvojimi snehmi stále ich máš na 200 % |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 11:49) |
Esterka si mila, ako vzdy Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (15.11.2009, 10:50) |
vyzerajú perfektne!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 11:48) |
Anka dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.11.2009, 10:33) |
wauuuuuuuuuuuuuuuuuuu tieto vyzerajú božsky |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 10:46) |
a keby si vedela draha, ake su dobruckeeeeee |
ODPOVEDAŤ |
| Klaudia Z. (Dia76) ID 48843 (15.11.2009, 8:54) |
krásne venčeky snehové venčeky suším spolu s lineckými kolieskami? |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 9:16) |
Ano Klaudika, uz som to doplnila zrozumitelnejsie aj v postupe |
ODPOVEDAŤ |
| | | Klaudia Z. (Dia76) ID 48843 (24.11.2009, 22:28) |
Adrika ešte raz dakujem za výborný recept,cez víkend som venčeky upiekla na skúšku len z polovičnej dávky a musím pochválit boli výborné,veru už len boli len sa tak za nimi zaprášilo odporúčam každému |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.11.2009, 19:26) |
Vdacne, Klaudika. Tesim sa , ze tak chutili |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (15.11.2009, 8:45) |
ježííííííííš,to musí byt dobrotka..normalne chytam stresy z tychto vianočnych receptov,pribudaju kazdym dnom ..a Vianoce sa približuju.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 9:15) |
Martuska, s tymi stresmi mas pravdu. No nie si v tom sama |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka S. (1Leni) ID 67070 (15.11.2009, 8:42) |
mnaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (15.11.2009, 8:04) |
- také ich máš krásne Adrika - ako z cukrárne - moja mamina nám tiež niečo takéto piekavala, keď sme boli malé /iba v linecké bolo jemne orechové/ - a veru padli vždy medzi prvými, vrátane parížskych rožtekov .... Ja sa normálne teším, že už aj moje konečne zjedia aj niečo iné ako krémeš a lepšie sa pre nich pečie - čo zasa ja veľmi rada a ako pozerám na tie Tvoje nádherné venčeky - si skrátka ohromná šikulka |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2009, 9:12) |
Matka, vidis, to ma ani nenapadlo pridat orechy do cesta. Bolo by to este fajnovejsie. Nabuduce urcite pridam . Dakujem za pochvalu, ale ved ty si tiez velmi sikovna gazdinka. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-54) | << predošlé 1, 2, 3 |