
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Slavka R. (slavkaR) ID 14214 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Makarónový šalát[ recept č. 2008 zo dňa 20.8.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 250g makarónov 100 ml sladkej smotany 100 ml tatárskej omáčky 150-200g mäkkej salámy alebo šunky (ja robím z kuracej alebo hydinovej) 250g sterilizovaného hrášku (môže byť aj zmrazený, treba ho len povariť) 2 vajcia, 1 mladú cibuľku (nemusí byť) 2-3 kyslé uhorky 1 lyžica oleja,1 lyžica kečupu, 1-2 lyžičky worcestrovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1, Makaróny polámeme na 5 cm kúsky a uvaríme ich v slanej vode s troškou oleja. 2, Z oleja, kečupu worcestrovej omáčky uvaríme nálev, necháme ho trochu vychladnúť a ešte teplým polejeme makaróny. 3, Vajcia uvaríme na tvrdo, pokrájame ich na malé kúsky, pridáme na drobno nasekanú cibuľku, uhorky na pásiky nakrájanú šunku a hrášok. 4, Šalát osolíme, okoreníme a dobre premiešame. 5, Smotanu prevaríme, ochladíme a zmiešame ju s tatarskou omáčkou. Vmiešame do šalátu. 6, Šalát uložíme na 12-24 hod do chladu odležať. Je to fakt dobrota, a robíme to dosť často. Šalátik sa dá použiť ako príloha k mäsku, alebo len samostatne s chlebíkom. Dobrú chuť. |