ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Francuzske zemiaky s udenou makrelou
[ recept č. 19930 zo dňa 10.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
zemiaky,rasca ,sol,rozmarin,udena makrela (vykostena),cibula,cesnak,mlieko,vajička
POSTUP PRÍPRAVY
Toto ma napadlo,lebo som nevedela čo s makrelou,a bola som prekvapena ake je to dobre.A je to rychlo hotove.Zemiaky očistime a nastruhame alebo nakrajame na platky ,ja som všetko struhala na uhorkovom struhadle,lebo mame radi zemiaky na tenko ako lupienky.V miske som ich dochutila solou,rascou,rozmarinom a premiešala.Na struhadle som nakrajala aj cibulu a cesnak.Pekač si vymastime maslom,rozložime zemiaky,na to makrelu,posypeme cibulou a cesnakom a zakryjeme vrstvou zemiakov.V mlieku rozmiešame vajička a zalejeme.Na vrch dame par platkov masla a upečieme do chrumkava.Fakt som za pat minut nemala čo robit.. |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.11.2009, 20:41) |
Nemala si čo robiť? veď kostičky si mala vyberať či mala si dáky špeciálny druh bezkosťový? Údenú makrelu mám rada, ale toto by mi teda nebolo napadlo. A vyzerá to krásne, prudko jedlé Práve mi vydochol rozmarín a bazalka asi pôjde za ním  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (10.11.2009, 20:56) |
Aaaale uz ma tyzden strasila v chladničke ,takze bol najvyšši čas s nou niečo urobit..nebola to kupena ale doma zaudena,takze ešte bola v poriadku..vačšinou ju jeme s čerstvym chlebom ale nejako sme teraz na nu nemali chut..čoby bez kostova,ved to mi zabralo najviac času,kym som ju obrala ..potom to uz bola patminutovka Ja sa uz asi treti krat pokušam vypestovat doma bazalku,vzdy vyrastie tak dva centi a dost..ide ma porazit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |