. .. .. .. .. .. .
. .

Kurací vývar s hráškom, zeleninou a haluškami - RECEPT 19617

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

POLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Kurací vývar s hráškom, zeleninou a haluškami


[ recept č. 19617 zo dňa  ]


Kurací vývar s hráškom, zeleninou a haluškami


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na cca 4 l polievky: 2 kuracie chrbty (alebo kuracie mäso), 3 väčšie mrkvy, 2-3 väčšie petržleny, ¼ veľkého zeleru, kúsok póru (alebo 1 cibuľa), 2-3 strúčiky cesnaku, mrazený hrášok (asi 150 g), vegeta*** halušky: ½ litra polohrubej múky, 250 ml vody, 1 vajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Očistíme si zeleninu,
Kuracie chrbty umyjeme, vložíme do studenej vody, necháme zovrieť, pozberáme penu, varíme na slabom ohni, potom pridáme pór (alebo cibuľu),
zeleninu (cesnak nekrájam, dávam ho vcelku). Uvaríme silnejší vývar, ja ho nesolím, až pred koncom pridávam vegetu, zelenina si tak viac zachová svoju chuť,
keď máme vývar hotový, mäso a zeleninu vyberieme, do vývaru pridáme hrášok, necháme variť na menšom plameni,
kým sa varí hrášok, nachystáme si cesto na halušky – múku, vodu, vajíčko vymiešame
vznikne nám polotuhé cestičko,
a malou lyžičkou nahádžeme, alebo vkladáme do polievky halušky.
Halušky dosť narastú, tak si radšej naberte na lyžičku toľko cesta, aby ste ich mali podľa svojho gusta. Necháme ich vyplávať, chvíľku povaríme,
Mäso oberieme od kostí, zeleninu nakrájame na menšie kúsky,
pridáme k uvareným haluškám, necháme ešte chvíľku prevrieť a vypneme.
Do cesta na halušky si môžete zamiešať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňaťku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapekané rizoto | Kurací vývar s hráškom, zeleninou a haluškami | Zemiakové pečivo s krémom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana K. (janaka) ID 4725 (21.11.2010, 11:22)
Mnam, varim ju uz niekolkykrat, je (Y) (Y) (Y) Dakujem za inspiraciu (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu