. .. .. .. .. .. .
. .

Pšenové rizoto - RECEPT 19607

Monika Š. (moniqueR) ID 105322
.
mimibazar.sk/moniquer
Oblasť: Prievidza-Bojnice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.7.2009
Naposledy: 1.3.2024 17:25
Aktualizácia: 23.5.2021 11:28
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 201
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 79
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Pšenové rizoto


[ recept č. 19607 zo dňa  ]


Pšenové rizoto


POTREBNÉ PRÍSADY

Pšeno, zeleninka, ochucovadlá podľa Vašej chute... ja som mala mäsko z polievky, ale nemusí byť...

POSTUP PRÍPRAVY

Ak máte radi rizoto ako i my, či už z ryže alebo z tarhone, toto je ďalšia alternatíva. Tak nie je to nič nové, skôr na inšpiráciu a aj pre dobrý pocit, keďže pšeno je dobrým zdrojom vitamínov skupiny B a železa, tak pre tých, čo majú anémiu ako i ja, ďalší prísun dôležitého prvku i touto formou...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pšeno si poriadne preberieme od nečistôt a prípadného zabudnutého prosa, lebo ono sa neuvarí a zostalo by tvrdé...


Pred varením je dôležité poriadne pšeno umyť a to aspoň 3x spariť horúcou až vriacou vodou, ja ho nechávam i trochu postáť vo vode. Umývanie je dôležité kvôli horkosti pšena a týmto postupom sa horkosť vytráca.


Pšeno prepláchneme studenou vodou a necháme odvapkať...


Na oleji orestujeme cibuľu alebo pór...


Oberieme si mäsko z vývaru a nachystáme zeleninku, mexická zmes nič nepokazí :-)


V tomto momente mi došli baterky na foťáku :-) tak som cvakla mobilom... k cibuľke pridáme zeleninu, mäso, kto má rád môže si dať šampiňóny... a ochutíme soľou, solčankou a ja zvyknem dávať i majorán, ktorý milujem :-) zalejeme buď vodou alebo vývarom, ktorý nám ostal. Dala som asi tak centimeter nad povrchom. Varíme 15min, potom vypneme a necháme dôjsť ešte tak 10min...


Navrch si môžeme nastrúhať parmezán a ako príloha je vhodná cvikľa alebo cvikľový šalát s kapustou, ako ďalší zdroj železa...



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Vanilkové - strojčekové keksíky | Pšenové rizoto | Polievka s červenou šošovicou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Darina B. (danda3) ID 104195 (3.11.2009, 22:02)
Mňam, určite vyskúšam, ja som robila z pšena nákyp zapečený s hubami a bolo to super, ale tiež sa chystám urobiť ho na sladko. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (4.11.2009, 17:15)
Darinka, neviem síce ešte, ako chutí bulgur, ktorý si Ty pripravila, ale myslím si, že to nebude ďaleko od pšena. Mýlim sa? *-) :-) mne to dosť pripomenulo jemný druh cestoviny :-) a chcem i ja vyskúšať na sladko nákyp, možno i tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12054
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (4.11.2009, 17:47)
Monika, veru neviem, ten pšenový nákyp som robila už dávno, tak si veru neviem spomenúť, k čomu by som to prirovnala, musím ho v najbližšej dobe ukuchtiť a potom Ti poviem, okay? (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.11.2009, 19:58)
no wau Monika (clamp) (clamp) - už som si zadovážila konečne pohánku, bulgur , dnes čumela v Kauflande na pšeno a nevedela, čo s ním, nikdy som z neho nič nerobila *-) *-) / teraz sa cítim až previnilo - lebo my sme mali dnes takú max sýtu a kalorickejšiu večeru *-) - ale zasa také niečo nerobievam každý deň a papkáme aj zdravé jedlá / - to sa ospravedlňujem sama pred sebou (smich) (smich) - ale no už je to tam - niekedy nám chutí aj také :-p - ale som skutočne rada, že sa tu objavia aj takéto recepty - lebo aj takéto rozne kreácie teda možeme - tak určite vyskúšam (Y) (Y) a chvalabožku moje baby sa takýmto veciam nebránia (Y) (Y) / už som išla robiť aj tie Tvoje krásne buchtičky - a zasa si malé také priniesli zo školy, z obeda :^) - tak som musela receptík na chvíľku odložiť :'( - a to som sa už na ne tak tešila - ale počkajú a ja ich urobím - lebo viem, že budú super (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (3.11.2009, 20:15)
Maťka, tie suprové dobroty plné tuku a kalórií tak lákajú a sú také fajnové, však? ;-) (zajic) Kto by tomu všetkému odolal? Trošku však musíme niekedy i na zdravú strunu brnknúť a aspoň takto umlčať na okamih výčitky ;-) Rizotko máte tiež radi, takže i takto Vám isto bude chutiť. Mojim drobcom chutilo, tak som rada a to sú teraz v zajatí chrípky, takže o to viac ma to tešilo (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.11.2009, 20:25)
;-) ;-) - no veď - chutia aj tie kalorické a plné tuku - ono - možno to tak vyzerá - keď zverejním receptík - tak je to práve taký - kalorický (zajic) (zajic) / to vraví moja kolegyňa - že by pri mne pribrala 20 kg pri pohľade na recepty - a potom vzápatí po mne sekne, že umriem na zdravú stravu a nech už im konečne doprajem doma aj niečo iné :-# :^ ) ..... / a tie diétnejšie a zdravšie vlastne varím bežne - ale sú samozrejme jedlá, ktoré som ešte neskúšala a som na ne zvedavá (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.11.2009, 20:02)
Matka,isto skus aj pšeno.Ja mam recept nasladko http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14483&user=19881 (Y),nemusi byt javorovy sirup,staci med
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.11.2009, 19:55)
pseno mam rada,tesim sa na zvysok receptu :-)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (3.11.2009, 20:06)
Čím som staršia a lekári stále nachádzajú v mojom tele niečo, čo by nemalo byť a na druhej strane zas mi tam všeličo chýba ;-) tak sa obraciam i na takýto druh výživy (Y) a u Teba, Ľubka, je inšpirácii neúrekom, čo ma veľmi teší a ďakujem za ne (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.11.2009, 20:08)
nemas zaco dakuvat.ja mam taketo veci rada a rada sa podelim aj s ostatnymi |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu