. .. .. .. .. .. .
. .

Zalievaný jablkový koláč - RECEPT 19248

Zuzana Ch. (zch) ID 21747
mimibazar.sk/zch
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.9.2007
Naposledy: 21.4.2024 20:13
Aktualizácia: 13.1.2017 14:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 20
RODINNÉ FOTOGRAFIE 7
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 25
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Zalievaný jablkový koláč


[ recept č. 19248 zo dňa  ]


Zalievaný jablkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 220g polohrub. muky, 110g masla, 50g praskoveho cukru, 1 zltok, stipka soli Na oblozenie: 1kg kyslastych jablk, 2 lyzice citr. stavy, 80g cukru, 1vanilk. cukor, 3 vajcia, 150ml slahackovej smotany, postuhana kora z 1 citrona.

POSTUP PRÍPRAVY

jednoduchy

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Z uvedenych prisad vypracujeme hladke cesto a dame na hodinu do chladnicky


Osupane a ocistene jablka nakrajame na hrubsie pasiky. Ak chceme, pokvapkame citronom, aby nestmavli (ja som zabudla a vobec to nevadi)


Cestom vystelieme formu tak, aby boli okraje zvysene


Jablka naukadame kolmo na cesto, skoro do praveho uhla


Do misky dame vajicka, cukre, slahac. smotanu, citr. koru a vyslahame vidlickou. Zmesou rovnomerne zalejeme jablka a snazime sa, nech zmes prejde vsetkymi skarami.


Pecieme na 190 stupnoch, kym liata zmes nie je uplne stuhnuta. Trva to cca 45 minut.


Takyto je v reze


A moze sa podavat. Vobec netreba dozdobovat. Ja som neskor poliala na tanieri cokoladovou polevou, ale lepsie je to len tak, bez nicoho, pripadne so slahackou. Podla mojho nazoru ta cokolada sa tam moc chutovo nehodi.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Pácované mäso | Zalievaný jablkový koláč | Citrónová bábovka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (27.2.2021, 13:16)
zaujímavý,vyskúšam (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (MaranesiMichaela) ID 16332, mimibazar.sk/maranesimichaela (3.12.2009, 22:43)
(Y)úžasný koláčik a fakt jednoduchá príprava. Ocenil aj mužík, synček a návšteva z Talianska. (kolednici) |:o) Ja som ho nepoliala čokoládou a chutil aj tak fantasticky. Odporúúúčam (^)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (9.12.2009, 10:12)
(L) som rada, ze chutil. Bez tej cokolady je naozaj lepsi. Ja som ozdobila len prvy a odfotila, ale ostatne sme jedli len tak bez toho, lebo cokolada sa fakticky k tomu moc nehodi.
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (25.10.2009, 10:41)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kveta c. (kvecre) ID 107149 (25.10.2009, 9:37)
aky jednoduchy (clamp),no musim vyskusat
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (25.10.2009, 17:17)
ano, to je a este k tomu aj skvely
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu