Jarmila P. (jatea) ID 106659 |
 |
Oblasť: Žiar nad Hronom |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.8.2009 |
Naposledy: 20.10.2020 19:19 |
Aktualizácia: 6.7.2010 18:14 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Bábovka
[ recept č. 19024 zo dňa 18.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ja som upiekla rybu, ktorú pečiem vždy len na Vianoce, ale keďže tu mám na návšteve vnukov a oni si vyžiadali, aby sme ju upiekli už teraz, tak som to robila len z tretinového množstva, ktoré je uvedené.
12 dg oleja, alebo roztopeného masla, 3 vajcia, 25 dg práškového cukru, 30 dg polohrubej múky, 2 dl mlieka, 1 balík prášku do pečiva, postrúhaná kôra z jedného citróna, hrozienka, sekané orechy, 1 lyžica kakaa, trochu rumu, alebo mlieka.
POSTUP PRÍPRAVY
Olej vymiešame do penista s cukrom, postupne zašľaháme po jednom žĺtka. Pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko, hrozienka a sekané orechy. Nakoniec opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. Polovicu cesta vylejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a rum, alebo mlieko a dolejeme do formy. Pečieme na 200 st. C 40 – 45 minút |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.10.2009, 19:32) |
rybička sa vydarila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (upravené 21.10.2009, 18:44) |
ďakujem. Chlapci ju zjedli na posedenie za pomoci starého ocka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |