. .. .. .. .. .. .
. .

origoš veterníky - RECEPT 18798

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 4775 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)


origoš veterníky


[ recept č. 18798 zo dňa  ]


origoš veterníky


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 0,5 l vody, 1 palmarín, 300 g hladkej múky špeciál, 8 vajec 1. krém: 2 zlaté klasy, 8 dc mlieka, 2 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 šľahačka plus stužovač na šľahačku 2. krém: 10 lyžíc kryštálového cukru, 2 šľahačky plus 2 stužovače na šľahačku poleva: 10 lyžíc kryštálového cukru, 1 dc mlieka, cca 300 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: vodu s palmarínom necháme zovrieť, do toho zvaríme hladkú múku. Necháme vychladnúť a potom vmiešame celé vajcia. Na pomastený plech alebo na papier na pečenie tvarujeme ozdobným vreckom veterníky. Rúra musí byť úplne rozohriata. Dáme piecť na 15 minút na 250 stupňov. Potom stíšime na 170 stupnov a dopečieme asi 20 minút. Trúbu neotvárame. Po vychladnutí rozrežeme a máme prichystané cesto.

Prvý krém: Zlaté klasy uvaríme s mliekom, práškovým a vanilkovým cukrom. Vychladnutý puding ziešame s vyšľahanou šľahačkou a stužovačom. Krém sa môže spraviť aj deň vopred.

Druhý krém: upálime 10 lyžíc cukru na karamel a pomaly zalejeme šľahačkami (mali by mať izbovú teplotu). Po vychladnutí vyšľaháme. Ak by krém netuhol, pridáme podľa potreby stužovače. Krém necháme vychladnúť na 24 hodín.

Poleva: 10 lyžíc kryštálového cukru upálime na karamel a zalejeme asi 1 dc mlieka. Do hlbšej misky dáme práškový cukor a ešte horúci karamel zmiešame s cukrom. Ak je poleva hustá, pridáme trochu mlieka, ak je moc riedka, zahustíme ju cukrom. Lyžicou polejeme veterníky.

Je to trochu prplačka a je to na dlhšie, ale výsledok stojí za to :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

ešte raz výsledok


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< syrové krokety plus dressing | origoš veterníky | sójové kocky na smotane >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (22.12.2009, 13:01)
vyskúšané....Recept je jednoduchý a super..Samozrejme som urobila hneď z dvoch dávok, také malé oči som mala, že?... a vyšlo mi 90 kusov -robila som také akurát do ruky ;-) ;-) ;-) ;-)idem rozdávať po rodine ;-) ;-) Znova som si na seba uplietla bič, ale taký sladký... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Ďakujem za výborný receptík.. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (22.12.2009, 16:48)
supeeer. to sa tesim... to cislo, ze 90 kusov.. ako pre cukraren :-) Nech vsetkym chutia.. a tesim sa za info o kolaciku (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lusy26) ID 107012 (11.10.2009, 11:51)
mňam až mi slinky tečú (clamp) (clamp) (clamp) trochu sa toho odpaľovaného cesta bojím ale tento receptík určite vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (12.10.2009, 15:44)
neboj sa. odpalovane je v podstate take iste, ako kysnute. Akurat zaspinis hrniec a nie misku ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (10.10.2009, 20:07)
(zajic) (zajic)tak tie vyzeraju mnam,urcite vyskusam (clamp) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (12.10.2009, 15:44)
dakujem. ak vyskusas, daj vediet :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu