. .. .. .. .. .. .
. .

Zemiaky a fazuľa na smotane - RECEPT 18672

Lucia H. (gupka) ID 9968
.
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 22.4.2024 10:02
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 271
RODINNÉ FOTOGRAFIE 180
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 196
NÁVODY 3

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Zemiaky a fazuľa na smotane


[ recept č. 18672 zo dňa  ]


Zemiaky a fazuľa na smotane


POTREBNÉ PRÍSADY

asi 5 ks stredne veľkých zemiakov, 1 konzerva červených fazulí, 1PL hustého par.pretlaku, 1lyžičky mletej papriky, soľ, 500ml smotany na varenie, 3PL hl.múky, cibuľa, omastok (trochu oleja alebo masti), zelerová vňať, malá červená paprika, 1PL kr. cukru, 1PL octu

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme, pokrájame pozdĺžne na štyri mesiačiky a potom priečne na plátky, alebo môžte zvoliť ľubovoľný tvar , trebárs kocky, a dáme do hrnca, kde sa už na omastku upražila do sklovita cibuľka- pokrájaná na jemno....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


...pridáme mletú č. papriku, zalejeme vodou len tak, aby boli zemiaky ponorené a necháme uvariť


zatiaľ si pripravíme zátrepku, dajte si asi tri deci smotany do nádoby a rozhabarkujte s múkou (asi 3PL), ostatnú smotanu nechajte zatiaľ tak...


otvroríme si konzervy ;o)


prichystáme vňaťku


posekaná na jemno


do uvarených zemiakov dáme asi za lyžicu pretlaku, zamiešame..


teraz pridajte smotanu s múkou, nechajte prevariť a sledujte konzistenciu..ak sa vám zdá riedka, tak do tej smotany čo vám ostala zamiešajte ešte múky a vlejte do hrnca, ak je hustota v pohode, tak prilejte len čistú smotanu a ak je hustá, tak opatrne dolejte ešte mlieko alebo trošku vody


na záver pridajte scedenú fazuľu


keď sa fazuľa prehreje, odstavte a pridajte vňaťku a trochu papriky na jemné kocôčky, tá tam bude chrumkať, ale tie dve posledné veci nemusíte, mne sa to tam páčilo hlavne pre farbu:o)


pridajte soľ, cukor a ocot podľa chuti, ja som to najprv len posolila a potom som tam dala po jednej PL cukor a ocot, viac nie, len na mierne zvýraznenie chuti....


.... môžme podávať a odporcom bezmäsitých jedál tam nakrájame kus opečenej klobásy alebo páreček:o)))my to máme dnes na obed s chlebom vo vajci, kto nebude chcieť, nech si dá suchý chleba a vodu;o)...........ale je to mňam


Dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zemiaková štrúdľa | Zemiaky a fazuľa na smotane | Ako potiahnuť tortu hmotou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (7.9.2015, 21:57)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (7.4.2010, 13:44)
Mnáááááááám Lucka výbornééééé (Y) ďakujem za receptík (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.4.2010, 17:29)
Luci, to sa tešííím |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)Ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Radka S. (radka.sim) ID 32058 (8.2.2010, 17:55)
(clamp) (clamp) (clamp) taak dovarene, super fajnovucke, som zvedava co na to povie moja dcerka (child9) a priatel (B) ale ked uvidia cervenu fazulku tak nemam obavy. (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.2.2010, 12:31)
Radka, ďakujem (L) (L) (L)som veľmi rada, že chutila (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.10.2009, 16:42)
veru je to mňamka, ja milujem takéto vecičky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.10.2009, 18:39)
Ivetka ďakujem, naši také tiež radi, ale ešte radšej aj s kusom opekanej klobásy ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu