Lubica L. (lubica007) ID 19881 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)
Pečená zelenina na plechu
[ recept č. 18647 zo dňa 6.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
mrkva*zeler*pór*cibuľa*cesnak*cherry paradajky*zemiaky neošúpané*biele tofu*olivový olej*rozmarín*tymián*provensálske bylinky*soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Veľmi jednoduchý a rozne variabilný recept.Pre vegetariánov s tofu či iným syrom napr.balkánskym či nivou a pre masožravé polovičky-tým pred koncom pečenia......takých asi 10 minút možme pridať klobásu :)).
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Zeleninu ,ktorú máme v pláne piecť si očistíme a nakrájame.....cibuľu na mesiačiky,mrkvu na kolieska,pór na kolieska,zemiaky poriadne umyjeme a nakrájame na mesiačiky aj so šupkou,zeler na plátky... |
|
...paradajky dáme celé,cesnak nešúpeme,tiež ho dáme tak ako je,len ho zbavíme šupiek,ktoré idú samé dole.Ja som si ešte pridala tofu na kocky.... |
|
...nachystáme si olejovú marinádu.Do olivového oleja dáme soľ,rozmarín,tymián,provens.bylinky.... |
|
...ochuteným olejom polejeme zeleninu... |
|
...a dobre premiešame... |
|
...zeleninu dáme na plech vystlatý papietom na pečenie,cesnak tam len tak posadíme....Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30-40 minút...keď chcete prida´t syr tipu Niva,či balkánsky,tak staci 10-15 minút pred koncom pečenia.... |
|
...cesnak... |
|
...upečená zelenina... |
|
...upečená zelenina.... |
|
...a takto vyzerá upečený cesnak,dá sa krásne prstami vylúpnuť.Svoju štipľavosť stratil,je dosladka.Takže ho možme bez obáv zjesť.Toto som chcela vyskusat,uz som o tom čitala a fakt to funguje. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |
| Janka P. (Joanne) ID 6922 (6.10.2009, 15:29) |
|
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (6.10.2009, 14:30) |
Hmm..mnamka prave dnes som na teba myslela Lubka,ked som si pozobkavala svoj obedny salatik..prisla som teraz velmi na chut "bulguru",neviem ci poznas, je to nieco podobne ako kuskus,a velmi dobre sa to kombinuje hlavne s roznou zeleninkou..ja si ho miesavam aj s cerstvou alebo takto s pecenou zeleninkou,a je to velka dobrota..vyskusaj..ty si tiez na tie teple salatiky,tak by ti mal chutit |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (6.10.2009, 18:43) |
bulgur som si este nerobila,ale uz som ho v obchode obzerala.Pripravuje sa ako kuskus? nahod receptik,rada sa inspirujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (7.10.2009, 12:19) |
Lubka ,je to velmi jednoduche..ja len zalejem vriacou vodou,aby presahovala bulgur tak 1cm az 2,pridam lyzicu olivoveho oleja,trosku soli,a prikryte necham odstat,az kym sa vsetka voda nevsaje,a bulgur nezmakne..je to tak do 10 minutiek..a potom len zamiesam bud s teplou zeleninkou,ako si napr.robila ty teraz,alebo len tak s rukolou,rajcinami,a fetou,alebo s tofu..vyskusaj |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (7.10.2009, 12:24) |
skusim |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.10.2009, 14:00) |
mnaaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| Martina M. (martina08) ID 23354, mimibazar.sk/martina08 (6.10.2009, 13:58) |
Vyzerá to super určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (6.10.2009, 18:41) |
je to chutnučké |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |