Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 155 návštěvníkov)
Výborná a jednoduchá Sacherova torta
[ recept č. 18317 zo dňa 25.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
180g čokolády na varenie, 140g masla, 160g kryštálového cukru, 8 žlĺtok, 140g polohrubej múky, 1ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30g práškového cukru, marhuľový lekvár, 70g čokolády na varenie, 50g Cery
POSTUP PRÍPRAVY
Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Pečieme na 180C asi 40minút. Necháme vychladnúť. Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty a boky. Polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou z čokolády a Cery.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť |
|
Žĺtky vymiešame s cukrom |
|
Pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva |
|
Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme |
|
Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. |
|
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Formou párkrát pobúchame o stôl aby sa vypustili bubliny. Pečieme na 180C asi 40minút |
|
Necháme vychladnúť. Ak je cesto v strede zdvihnuté ako na mojej fotke, tak vršok zrežem. Tortu potom otočím naopak. |
|
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty |
|
Pripravíme si polevu z čokolády na varenie a Cery. |
|
Polejeme čokoládovou polevou a ľubovolne dozdobíme. Ja som použila čokoládové ozdoby z obchodu. |
|
Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 41-52) | << predošlé 1, 2, 3 |
| Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (7.5.2010, 17:29) |
idem na nu druhy krat dufam ze sa podari minimalne tak dobre ako prvy krat |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (24.5.2010, 10:38) |
Druhý krát? No super, teším sa, môžete priložiť aj fotku |
ODPOVEDAŤ |
| | | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (24.5.2010, 13:31) |
robila som ju dokopy tri krat, fotka mozno niekde aj bude, ak najdem prilozim |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (7.5.2010, 18:13) |
a uz sa stvrt hodky pecie |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (27.4.2010, 10:48) |
velmi dobry recept, chutila vsetkym v praci |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (24.5.2010, 10:36) |
Tak to ste ma potešili, to som rada |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.11.2009, 11:26) |
tortu som nejedla,ale rodinka povedala,ze bola uuuuuplne super,takze dakujem za recept ja som tortu potahovala cukrikovou hmotou a vraj to pekne doplnalo chut torty http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19742&user=61360 |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (19.12.2009, 17:07) |
No tak ta torta vyzera uzasne! Ospravedlnujem sa,az teraz som si precitala komentare, mrzi ma ze som neodpovedala na otazky. Moja forma ma vonkajsi priemer 26cm. Pri mensom priemere bude torta vyssia a je mozne ju prekrojit 2x. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.12.2009, 17:13) |
nic sa nestalo,zuzka,poradila som si. tuto prvu som robila zo 6 vajec,ale ked som robila na zelanie sestry dalsiu, robila som uz z plnej davky a ani nebola taka velka,tak akurat. tiez mam v receptoch dakujeme velmi krasne za skvely recept, nasi uz inu sacherku ani nechcu |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (20.12.2009, 22:11) |
Tak to som ozaj rada,ze chuti. U nas je tiez velmi oblubena, aj ja ju robievam na zelanie rodine A mam pocit, ze je aj lepsia ako sacherky vo vacsine kaviarni. I ked tu pravu Viedensku Sacher torte som este nejedla...vraj je to super tajny recept. |
ODPOVEDAŤ |
Ivana A. (ivceka) ID 59199, mimibazar.sk/ivceka (6.11.2009, 13:17) |
recept tu dokonca mám - opisovala som ho pre kolegyňu : Sacher torta Korpus: 150 g masla, 8 vajec, 220g pr. cukru, 1 van. cukor, 200g čokolády na varenie, 150g polohrubej múky, 1 PDP, soľ **** 350g marhuľového lekváru, rum Maslo vymiešame so 150g pr.cukru, vanilínovým cukrom a štipkou soli, po jednom pridávame žĺtky. Po častiach zľahka vmiešame krémový (nie tuhý) sneh z bielkov a zvyšného cukru. Rozlámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme ju k mase. Nakoniec postupne prisypeme múku s PDP. Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a vložíme do rúry. Korpus necháme vychladnúť, vyberiem ho z formy a prerežeme. Pláty spojíme lekvárom, ktorým potrieme aj vrch a boky. Lekvár krátko povarím s pár kvapkami rumu-ale stačí ho zohriať aj bez rumu. Na korpus ho dávame ešte horúci, lepšie sa vpije do cesta. Navrch poliať polevou a ..... a cesto ja na priemer formy 26cm .... ( toto by bolo na 21cm veľa) |
ODPOVEDAŤ |
Ivana A. (ivceka) ID 59199, mimibazar.sk/ivceka (6.11.2009, 11:31) |
Ja mám osvedčený recept na sacherku z Receptov zo života - myslím č.10. Cesto je super, ale polevu robím klasiku - nie podľa návodu v knihe. Najlepšia je rozpustená čokoláda na varenie s tukom. .... a potom už len ozdobiť šľahačkou a uvariť si kávičku |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.11.2009, 11:36) |
aj mamka ma iny recept na sacherku,ale ja ho tu nemam,tak musim podla toho,co je k dispozicii vedela by si mi aspon poradit,ci mi do formy s priemerom 21cm staci zo 6 vajec? dakujeeeem ked mas cas,kludne napisa aj ten recept,co mas ty,ale uz musim chytro piect,lebo nestiham |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.11.2009, 15:48) |
mozem sa opytat,aky priemer formy si pouzila? chcela by som upiect,vyzera uzasne a recept je jednoduchsi ako ten,podla ktoreho pecieme doma |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.11.2009, 10:41) |
haloo,neporadi nikto? do formy s priemerom 21cm to bude asi vela,co? skusim to nejak rozratat teda... |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (25.9.2009, 22:55) |
Dakujem moc, potesili ste ma...robila som ju ako meninovy darcek ..tato torticka nikdy nesklame a pritom nie je narocna na pripravu |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evekei) ID 31604 (25.9.2009, 21:00) |
Sacherka je odmalička moja srdcovka a táto tvoja vyzerá jednoducho neodolatelne ešte kopček Sahne a môžem si predstavovať, že sedím vo Café Sacher Wien... |
ODPOVEDAŤ |
| Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (25.9.2009, 19:55) |
...mnam...hned by som si dala... |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.9.2009, 17:32) |
v jednoduchosti je krása |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (25.9.2009, 14:52) |
zuzanka super ..ale mala si ju dat medzi torticky..vies sem tak nemusia tie tortarky chodit..alebo?? tuto torticku robievam aj ja ..lebo je vyborna.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (25.9.2009, 15:13) |
ahoj,dakujem ani som si nevsimla ze je tu taka kategoria,skusim to zmenit |
ODPOVEDAŤ |
| | | dada t. (cica-mica) ID 102843 (25.9.2009, 17:30) |
no vidis tu ti to budu vediet viac ohodnotit taku vybornu tortu.. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 41-52) | << predošlé 1, 2, 3 |