končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
katka k. (katy30) ID 84570 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Francúzsky krémeš[ recept č. 18267 zo dňa 23.9.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto-400g,500ml smotany na šľahanie,1 stužovač šľahačky,čokoládu a stužený tuk na polevu Žĺtkový krém-1l mlieka,150g Zlatý klas,2 žĺtky,200g kryštálového cukru,10 bielkov POSTUP PRÍPRAVY Rúru vyhrejeme na 200°C.Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 2 rovnaké pláty.Preložíme na plechy potrieme vajíčkom a upečieme. Krém-V 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtky.Zvyšné mlieko dáme variť a do vriaceho vlejeme zmes so Zlatým klasom a žĺtkami.Uvaríme do zhustnutia.Odložíme a do horúceho vmiešame vyšľahaný tuhý sneh s bielkami. Upečený plát lístkového cesta potrieme horúcim uvareným krémom a necháme vychladnúť.Na vrstvu krému rozotrieme dobre vyšľahanú šľahačku.Prikryjeme druhým upečeným plátom.Pripravíme si čokoládu a vrch potrieme.Po stuhnutí krájame. Dobrá rada-upečený plát si pokrájame na úhľadné štvorce ešte predtým ako ho dáme na šľahačku.Potom už len poukladáme a krájame podľa toho. |