
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Katarína G. (ciapka) ID 11312 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Výborná jablková štrúdľa[ recept č. 1823 zo dňa 21.7.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta (alebo si ho tie šikovnejšie maminy pripravia samé :-)) 4 stredne veľké jabĺčka 5 lyžíc strúhanky 2 - 3 lyžice práškového cukru škorica maslo múka na rozvaľkanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Jabĺčka si olúpeme, nahrubo nastrúhame a premiešame so škoricou (so škoricou nemusíte šetriť, dodá super chuť a arómu ;-)) 2. Do rajničky si dáme rozpustiť maslo a zľahka na ňom, za stáleho miešania, osmahneme strúhanku (stmavne a začne krásne rozvoniavať) 3. Po odstavení rajničky pridáme práškový cukor (podľa chuti - ja dávam 2 lyžice, radšej potom prisypnem navrchu) a dobre premiešame 4. Cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi tak 1 mm 5. Na cesto rovnomerne rozotrieme pripravenú strúhanku a na ňu rozložíme postrúhané jabĺčka so škoricou. 6. No a už len zrolujeme, na oboch koncoch zatlačíme, aby nám nevytiekla šťavička z jabĺk, a šup na plech a do trúby (ja dávam na plech papier na pečenie) Pečieme na 200 - 220 stupňoch asi 30 - 40 minút do svetlohneda. Hotové dielko posypeme cukrom a je pripravené na papanicu. Tak dobrúúúúúú chuť :-) |