
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
ČO DOM DAL |
Monika S. (levelka) ID 3709 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Francúzske zemiaky[ recept č. 18020 zo dňa 16.9.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 3 kg zemiakov, 3 cibule, 8 vajec, 8 špekačiek, 5 dl mlieka, olej, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1./ Zemiaky si uvaríme v šupke, 5 vajíčok natvrdo, na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a tiež extra na asi 1/2 dl oleja opečieme na malé kocky nakrájané špekačky. 2/. Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez sitko. Na pekáč vrstvíme: polovicu pretlačených zemiakov /osoliť, okoreniť/, na to pretlačíme vajíčka, dáme opečené špekačky a cibuľu /osoliť, okoreniť/ a navrch ďalšiu vrstvu zemiakov /osoliť a okoreniť/. 3./ Celé to polejeme výpekom, čo nám ostal zo špekačiek a cibule. V mlieku rozmiešame 3 vajíčka, osolíme a okoreníme to a zalejeme pripravené zemiaky. 4./ Pečieme v rúre pri 200°C. Ja ich dávam do rúry prikryté alobalom a až neskôr dám alobal dole a nechám trošku zapiecť. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.5.2016, 15:38) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
andrea k. (adka312) ID 241221 (16.5.2012, 22:11) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.2.2012, 21:12) |
vyborne,ja to sice vsetko zmiesam v miske a tak dam do pekaca...ale je to v podstate to iste....riadna mnamka ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (16.9.2009, 12:03) |
Vyskúšajte raz zo surových zemiakov, nakrájaných na tenko. Ďalší postup rovnaký. Majú neporovnateľne lepšiu chuť ako z varených zemiakov a je s tým menej práce. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Monika S. (levelka) ID 3709 (16.9.2009, 14:21) |
Robila som i zo surových zemiakov, no tieto som si obľúbila najviac. Robia tak i moji rodičia a aj mojej rodine takéto veľmi chutia. Nevadí mi, že je to pracné. Ale viem, že aj pri takom množstve je každý zemiak mäkký. Aj takto pripravené francúzske zemiačky sú výborné ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Miriam D. (Tili) ID 6544, mimibazar.sk/tili (16.9.2009, 14:37) | |
Mnaaaaaam. Az som pozrela odkial si, ci nie sme rodina. U nas doma sa robili iba takto (presne do bodky). ![]() Aj ja som donedavna robila takto ale nejako som zlenivela ci co tak uz robim zo surovych na hranolkovaci. Rodina rozdiel nepozna ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (16.9.2009, 12:51) |
ja tiež robievam iba zo surových zemiakov, naozaj je to menej pracné..... ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |