. .. .. .. .. .. .
. .

My little pony - RECEPT 17962

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 80214 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


My little pony


[ recept č. 17962 zo dňa  ]


My little pony


POTREBNÉ PRÍSADY

Su v postupe..

POSTUP PRÍPRAVY

Orechovo karamelova torta

Korpus (na vacsiu formu priemer 26 cm):
6 bielok, stipka soli - vyslahat
potom pridat 6 polievkovych lyzic krystaloveho cukru + 6 zltok - vyslahat
nakoniec 1/2 dcl oleja a 6 polievkovych lyzic polohrubej muky

(korpusy potrebujeme dva, ak budes robit druhy korpus kakaovy tak nakoniec pridaj 5 lyzic polohrubej muky a 1 lyzicu kakaa)

Plnka:
2 Salka - uvarit den dopredu na karamel asi 1,5 hodiny
500 g masla izbovej teploty

- do vyslahaneho masla, postupne pridavat skaramelizovane Salko

Este potrebujeme:
jahody cerstve,alebo ine ovocie, nasekane orechy asi 100 g, pikantny dzem (ribezlovy napriklad), Granko sirup

POSTUP:

Vyslahame si cesto na korpus a nalejeme ho do formy, ktoru si pripravime takto:
-do formy na tortu "zacvakneme" papier na pecenie, boky formy len natrieme trochu olejom a cele dno zasypene sekanymi orechami.
Korpusy si upecieme dva. Ked ich prekrojime tak nam vzniknu 4 platy, pricom dva su s orechovou vrstvou.

Zaciname plnit:

1, Na spodok si polozime korpus bez orechovej vrstvy a potrieme ho dzemom, potom vrstvou plnky. Korpus s orechovou vrstvou polejeme Granko sirupom a prilozime na krem, orechovou castou dole.
Vznikne nam: korpus , dzem ,plnka, orechy+granko sirup, korpus

2,..na korpus natrieme vrstvu plnky, poukladame rozpolene jahody a znova vrstva plnky aby boli jahody uplne zakryte. Zakryjeme korpusom s orechovou vrstvou pricom orechy su hore.
Vznikne nam: korpus, plnka ,jahody,plnka, korpus

3,..orechovu vrstvu polejeme Granko sirupom, natrieme vrstvou plnky. Zakryjeme korpusom bez orechovej vrstvy ktory sme potreli dzemom. Pricom dzem je dole.
Vznikne nam: korpus, orechy+Granko sirup, plnka, dzem, korpus

Nakoniec celu tortu potrieme zvysnym kremom. Nechame stuhnut a potiahneme, ozdobime.

Potahovala som tymto marcipanom (mnozstvo je na potah aj na ozdoby):
300 g suseneho mlieka
300 g praskoveho cukru (preosiat)
4 polievkove lyzice oleja
4 polievkove lyzice kukuricneho sirupu


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

.
.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< KAPUSTA S CVIKLOU | My little pony | CESTOVINOVÝ ŠALÁT >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (upravené 14.9.2009, 21:57)
krasna torticka... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ako sa ti robilo s tym marcipanom??je dobry??
ODPOVEDAŤ
Veronika T. (nikitkaaa) ID 80214 (16.9.2009, 10:11)
Ahoj, prepac, ze odpisujem az dnes, ale nechodim na MB kazdy den.
S marcipanom sa mi robilo vyborne, vobec sa nelepil ani netrhal. Ked som ho valkala na potiahnutie torty tak som si dosku posypala Solamylom (zemiakovy skrob).
Dolezite je aj to aby praskovy cukor bol co najjemnejsi, treba ho preosiat. Potom je marcipan pekny hladky a nie su v nom ziadne krystaliky cukru.
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (Zdenka219) ID 73611 (14.9.2009, 17:49)
Je krásna! (^) (^) (^) (^) (^)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu