
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Veronika T. (nikitkaaa) ID 80214 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) My little pony[ recept č. 17962 zo dňa 14.9.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Su v postupe.. POSTUP PRÍPRAVY Orechovo karamelova torta Korpus (na vacsiu formu priemer 26 cm): 6 bielok, stipka soli - vyslahat potom pridat 6 polievkovych lyzic krystaloveho cukru + 6 zltok - vyslahat nakoniec 1/2 dcl oleja a 6 polievkovych lyzic polohrubej muky (korpusy potrebujeme dva, ak budes robit druhy korpus kakaovy tak nakoniec pridaj 5 lyzic polohrubej muky a 1 lyzicu kakaa) Plnka: 2 Salka - uvarit den dopredu na karamel asi 1,5 hodiny 500 g masla izbovej teploty - do vyslahaneho masla, postupne pridavat skaramelizovane Salko Este potrebujeme: jahody cerstve,alebo ine ovocie, nasekane orechy asi 100 g, pikantny dzem (ribezlovy napriklad), Granko sirup POSTUP: Vyslahame si cesto na korpus a nalejeme ho do formy, ktoru si pripravime takto: -do formy na tortu "zacvakneme" papier na pecenie, boky formy len natrieme trochu olejom a cele dno zasypene sekanymi orechami. Korpusy si upecieme dva. Ked ich prekrojime tak nam vzniknu 4 platy, pricom dva su s orechovou vrstvou. Zaciname plnit: 1, Na spodok si polozime korpus bez orechovej vrstvy a potrieme ho dzemom, potom vrstvou plnky. Korpus s orechovou vrstvou polejeme Granko sirupom a prilozime na krem, orechovou castou dole. Vznikne nam: korpus , dzem ,plnka, orechy+granko sirup, korpus 2,..na korpus natrieme vrstvu plnky, poukladame rozpolene jahody a znova vrstva plnky aby boli jahody uplne zakryte. Zakryjeme korpusom s orechovou vrstvou pricom orechy su hore. Vznikne nam: korpus, plnka ,jahody,plnka, korpus 3,..orechovu vrstvu polejeme Granko sirupom, natrieme vrstvou plnky. Zakryjeme korpusom bez orechovej vrstvy ktory sme potreli dzemom. Pricom dzem je dole. Vznikne nam: korpus, orechy+Granko sirup, plnka, dzem, korpus Nakoniec celu tortu potrieme zvysnym kremom. Nechame stuhnut a potiahneme, ozdobime. Potahovala som tymto marcipanom (mnozstvo je na potah aj na ozdoby): 300 g suseneho mlieka 300 g praskoveho cukru (preosiat) 4 polievkove lyzice oleja 4 polievkove lyzice kukuricneho sirupu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (upravené 14.9.2009, 21:57) |
krasna torticka... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Veronika T. (nikitkaaa) ID 80214 (16.9.2009, 10:11) |
Ahoj, prepac, ze odpisujem az dnes, ale nechodim na MB kazdy den. S marcipanom sa mi robilo vyborne, vobec sa nelepil ani netrhal. Ked som ho valkala na potiahnutie torty tak som si dosku posypala Solamylom (zemiakovy skrob). Dolezite je aj to aby praskovy cukor bol co najjemnejsi, treba ho preosiat. Potom je marcipan pekny hladky a nie su v nom ziadne krystaliky cukru. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zdenka K. (Zdenka219) ID 73611 (14.9.2009, 17:49) |
Je krásna! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |