Iveta S. (yvett) ID 11052 |
 |
Oblasť: Senica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2007 |
Naposledy: 22.6.2021 16:37 |
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Lekvárové kvetinky a buchtičky
[ recept č. 17709 zo dňa 6.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g polohrubej múky, droždie, štipka soli, 2 vajcia, 1/4 l mlieka, 12 kávových lyžičiek kryštálového cukru, 2 dcl oleja.
Náplň: slivkový lekvár, 1/2 lyžičičky mletého badyánu, lyžica rumu.
Drobenka
POSTUP PRÍPRAVY
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor a mlieko, do ktorého rozdrobíme droždie. Počkáme kým vzdíde kvások. Potom pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme dôkladne vykysnúť. Z vykysnutého cesta lyžicou vykrajujeme kúsky, z ktorých vyformujeme guličku. Tú položíme na múkou posypanú dosku a mierne sploštíme. Na každý kúsok dáme troška lekváru, ktorý sme dobre vymiešali s rumom a badyánom. Znovu vytvarujeme guličku , položíme, mierne sploštíme a po obvode päť krát narežieme a vzniknuté cípy pomúčenými prstami stisneme do špičky. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme drobenkou. Pečieme na 200 C asi 12 minút do ružova.
Pri buchtičkách vynecháme krok s narezaním po obvode.
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz |
Eva K. (evekei) ID 31604 (6.9.2009, 20:41) |
mňam zbožňujem takéto kysnuté koláčiky nádherne sa ti upiekli dochrumkavučka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.9.2009, 9:00) |
ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |