. .. .. .. .. .. .
. .

Ryža z tlakáča - RECEPT 17447

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 94428 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Ryža z tlakáča


[ recept č. 17447 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka ryže, 1 cibuľa, 1,5 lyžice vegety, 1 šálka studenej vody, trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu si orestujeme na oleji, pridáme umytú ryžu, popražíme, pridáme vegetu a zalejeme vodou. Tlakový hrniec zatvoríme, a počkáme, kým nám začne "fučať". Vtedy stiahneme plyn na minimum a necháme 2 min. variť. Potom plyn vypneme a hrniec odstavíme. Za cca 5 min. hrniec otvoríme a máme hotovo! Je to rýchle a ešte sa mi nestalo, žeby ryža nebola uvarená.
Rovnako varím aj cestoviny, tie dám ho tlakového hrnca, zalejem vodou tak, aby voda bola cca 2 -3 cm nad cestovinou a zatvorím. Počkám, až sa rozfučí a stiahnem plyn, a varím 2 min. Potom vypnem, počkám až povolí pokrievka, a môžeme podávať.
Rovnako varím aj zemiaky, len s tým rozdielom, že vody dávam len 0,5 dl vody! Zemiaky si pokrájam buď na štvrťky, či polovičky, posolím, a pridám poldeci (niekedy aj menej) vody a postup je rovnaký ako pri cestovinách´ :).
Je to veľmi rýchle varenie a hlavne jednoduché. Len neodbiehať od sporáka a pekne počkať tie 2 minútky :).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

V tlakovom hrnci na oleji udusíme cibuľu, trio zeleninu, nakrájané šampióny a počkáme, kým trochu zmäknú.
Pridáme umytú ryžu a ešte chvíľočku miešame.
Pridáme koľko ryže toľko vody a za lyžicu vegety.
Tlakový hrniec zatvoríme a varíme podľa postupu, ktorý je uvedený v recepte.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pouťové koláče | Ryža z tlakáča | Koláč zo superrýchleho cesta - tvarohovo jablkový >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (17.7.2010, 13:08)
chcem sa opytat, ked odstavim hrniec, mam hned vypustit z neho paru a nechat este 5 minut postat, alebo tu paru tam este tych 5 minut necham??????
ODPOVEDAŤnahlásiť
veronika r. (nikac) ID 94428 (14.8.2010, 1:10)
prepáč, že neskoro odpisujem, tú paru tam treba nechať, ryža by bola tvrdá, hrniec otvoriť až po 5 minútach (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela C. (rimanka) ID 30558 (5.12.2009, 10:39)
Tie cestoviny su dobry tip. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva L. (Akve) ID 92234 (30.8.2009, 19:58)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
veronika r. (nikac) ID 94428 (31.8.2009, 10:27)
ďakujéééém (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu