
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
veronika r. (nikac) ID 94428 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ryža z tlakáča[ recept č. 17447 zo dňa 29.8.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka ryže, 1 cibuľa, 1,5 lyžice vegety, 1 šálka studenej vody, trocha oleja POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu si orestujeme na oleji, pridáme umytú ryžu, popražíme, pridáme vegetu a zalejeme vodou. Tlakový hrniec zatvoríme, a počkáme, kým nám začne "fučať". Vtedy stiahneme plyn na minimum a necháme 2 min. variť. Potom plyn vypneme a hrniec odstavíme. Za cca 5 min. hrniec otvoríme a máme hotovo! Je to rýchle a ešte sa mi nestalo, žeby ryža nebola uvarená. Rovnako varím aj cestoviny, tie dám ho tlakového hrnca, zalejem vodou tak, aby voda bola cca 2 -3 cm nad cestovinou a zatvorím. Počkám, až sa rozfučí a stiahnem plyn, a varím 2 min. Potom vypnem, počkám až povolí pokrievka, a môžeme podávať. Rovnako varím aj zemiaky, len s tým rozdielom, že vody dávam len 0,5 dl vody! Zemiaky si pokrájam buď na štvrťky, či polovičky, posolím, a pridám poldeci (niekedy aj menej) vody a postup je rovnaký ako pri cestovinách´ :). Je to veľmi rýchle varenie a hlavne jednoduché. Len neodbiehať od sporáka a pekne počkať tie 2 minútky :). OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() V tlakovom hrnci na oleji udusíme cibuľu, trio zeleninu, nakrájané šampióny a počkáme, kým trochu zmäknú. ![]() Pridáme umytú ryžu a ešte chvíľočku miešame. ![]() Pridáme koľko ryže toľko vody a za lyžicu vegety. ![]() Tlakový hrniec zatvoríme a varíme podľa postupu, ktorý je uvedený v recepte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (17.7.2010, 13:08) |
chcem sa opytat, ked odstavim hrniec, mam hned vypustit z neho paru a nechat este 5 minut postat, alebo tu paru tam este tych 5 minut necham?????? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | veronika r. (nikac) ID 94428 (14.8.2010, 1:10) |
prepáč, že neskoro odpisujem, tú paru tam treba nechať, ryža by bola tvrdá, hrniec otvoriť až po 5 minútach ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marcela C. (rimanka) ID 30558 (5.12.2009, 10:39) |
Tie cestoviny su dobry tip. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva L. (Akve) ID 92234 (30.8.2009, 19:58) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | veronika r. (nikac) ID 94428 (31.8.2009, 10:27) |
ďakujéééém ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |