. .. .. .. .. .. .
. .

Detská osviežujúca a krehká bublaninka - RECEPT 17432

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 18041 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Detská osviežujúca a krehká bublaninka


[ recept č. 17432 zo dňa  ]


Detská osviežujúca a krehká bublaninka


POTREBNÉ PRÍSADY

250g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 4 vajcia, 8 polievkových lyžíc oleja, 8 polievkových lyžíc vody, 1 prášok do pečiva, ovocie, napr. z vlastnej záhradky ;o) (ja som použila nadrobno pokrajanu rebarboru, moruše, maliny a jahody)

POSTUP PRÍPRAVY

Túto osviežujúcu ovocnú, krehkú a ľahunkú bublaninku sme si s Emi veľmi obľúbili.
Vyskušajte ;o) málo roboty, rýchlo sa pečie, pri krájaní sa netrúsi, proste paráda ;o)

1. Vo väčšej miske si vymiešam cukor, žĺtka, olej, vodu a prášok do pečiva - najrýchlejšie elektrickým šľahačom. Šľahám asi 4 minutky, kým nevznikne nehrčková jemne napenená hmota.
2. V drhuje miske elektrickým šľahačom ušľahám bielka, tiež asi 4 minutky, kým sú neni také husté, že môžem otočit misku a nevypadnú - to ma naučila moja starká :o))))
3. Vyšľahané bielka postupne primiešavam s múkou do hmoty až vnikne ľahké tekuté cestičko.
4. Vylejem na plech. Nezľaknite sa, že cesta na plechu nie je veľa, cestičko v rúre poskočí. Ja som si obľúbila foliu na pečenie, ktorá vyzerá ako umelý papier na pečenie, nikdy na nej nic neprihorí, pečiem na tom kolače, slané pečivo - stačí utreť omrvinky, zmyť saponátom, utrieť útierkou a možte piecť znova :o)
5. Dám si predhriaľ rúru na 180-190 stupnou.
6. Kým sa rúra predhrieva, dám na plech akékoľvek ovocie, ja som použila ovocíčko z mojej záhradky - rebarboru, ktorú som trochu poprášila práškovým cukrom, moruše, maliny a jahody, ktoré nám rodia celý rok. Možte ale použiť aj rozmrazené alebo zavárané ovocie.
7. Predhrejem rúru na 180 - 190 stupoňov a pečiem v horkovzdušnej rúre do zlatista. Ja nikdy nestopujem čas, vždy pozerám cez sklo ako tá mňamka vyzerá :o) Raz ale určite čas odstopujem :o)))
8. Po vychladení možem krájať. Ja na papiery možem krájať len umelohmotným krájačom, aby som nepoškodila papier na pečenie, ale koláčik sa krája superne lebo je jemný a chrumkavý a pritom sa nemrví ;o)
9. PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!!!!!!!!!!!

P.S. Ak ma niekto rád sladké, tak si može bublaninku ešte pocukriť práškovým cukrom, prípadne vyšľahať šľahačku bez cukru a na vrch lyžičkou priamo pri servírovaní nazdobiť. To je ale už ťažšie na trávenie a ja také kalŕie nepotrebujem a malá ešte nemôže :o))))
<< Zapečené zemiačky s jógurtom a kuracím mäskom | Detská osviežujúca a krehká bublaninka | Krémeš s orechovo-čoko kockami a posypom >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu