
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Barbara B. (BaraBulu) ID 18041 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Detská osviežujúca a krehká bublaninka[ recept č. 17432 zo dňa 29.8.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 250g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 4 vajcia, 8 polievkových lyžíc oleja, 8 polievkových lyžíc vody, 1 prášok do pečiva, ovocie, napr. z vlastnej záhradky ;o) (ja som použila nadrobno pokrajanu rebarboru, moruše, maliny a jahody) POSTUP PRÍPRAVY Túto osviežujúcu ovocnú, krehkú a ľahunkú bublaninku sme si s Emi veľmi obľúbili. Vyskušajte ;o) málo roboty, rýchlo sa pečie, pri krájaní sa netrúsi, proste paráda ;o) 1. Vo väčšej miske si vymiešam cukor, žĺtka, olej, vodu a prášok do pečiva - najrýchlejšie elektrickým šľahačom. Šľahám asi 4 minutky, kým nevznikne nehrčková jemne napenená hmota. 2. V drhuje miske elektrickým šľahačom ušľahám bielka, tiež asi 4 minutky, kým sú neni také husté, že môžem otočit misku a nevypadnú - to ma naučila moja starká :o)))) 3. Vyšľahané bielka postupne primiešavam s múkou do hmoty až vnikne ľahké tekuté cestičko. 4. Vylejem na plech. Nezľaknite sa, že cesta na plechu nie je veľa, cestičko v rúre poskočí. Ja som si obľúbila foliu na pečenie, ktorá vyzerá ako umelý papier na pečenie, nikdy na nej nic neprihorí, pečiem na tom kolače, slané pečivo - stačí utreť omrvinky, zmyť saponátom, utrieť útierkou a možte piecť znova :o) 5. Dám si predhriaľ rúru na 180-190 stupnou. 6. Kým sa rúra predhrieva, dám na plech akékoľvek ovocie, ja som použila ovocíčko z mojej záhradky - rebarboru, ktorú som trochu poprášila práškovým cukrom, moruše, maliny a jahody, ktoré nám rodia celý rok. Možte ale použiť aj rozmrazené alebo zavárané ovocie. 7. Predhrejem rúru na 180 - 190 stupoňov a pečiem v horkovzdušnej rúre do zlatista. Ja nikdy nestopujem čas, vždy pozerám cez sklo ako tá mňamka vyzerá :o) Raz ale určite čas odstopujem :o))) 8. Po vychladení možem krájať. Ja na papiery možem krájať len umelohmotným krájačom, aby som nepoškodila papier na pečenie, ale koláčik sa krája superne lebo je jemný a chrumkavý a pritom sa nemrví ;o) 9. PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!!!!!!!!!!! P.S. Ak ma niekto rád sladké, tak si može bublaninku ešte pocukriť práškovým cukrom, prípadne vyšľahať šľahačku bez cukru a na vrch lyžičkou priamo pri servírovaní nazdobiť. To je ale už ťažšie na trávenie a ja také kalŕie nepotrebujem a malá ešte nemôže :o)))) |