ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Krídelká v marináde
[ recept č. 17140 zo dňa 20.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
8 kuracích krídel
Na marinádu:
2 vajcia
4 PL sójovej omáčky
1 PL kečupu
1/2 PL plnotučnej horčice
2 strúčiky cesnaku
štipku mletého muškátového orieška
1 KL nového korenia
2 PL oleja
2 ČL sušeného rozmarínu
2 PL oleja
soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Kuracie krídla umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a trocha osolíme.
Vo väčšej mise vidličkou dobre rozšľaháme vajcia, sójovú omáčku, kečup, horčicu, roztlačený cesnak, štipku muškátového orieška, nové a mleté korenie podľa chuti. Do pripravenej marinády vložíme kuracie krídla, premiešame a necháme aspoň 6 hodín, najlepšie však cez noc, odstáť.
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme do nej odležané krídla aj s marinádou tak, aby sa krídla neprekrývali. Posypeme sušeným rozmarínom, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút. Potom misu odokryjeme, teplotu zvýšime na 220 °C a pečieme ešte asi 10 až 15 minút na chrumkavo. Podávame s chlebom a kyslými uhorkami alebo s dusenou ryžou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Kridelka este pred pečením zaliate marinádou. je to skvela mnamka ktorá chutí za studena aj aj teplá |
|
Marináda |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |