
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Arašidová polievka[ recept č. 17133 zo dňa 20.8.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 700 ml ZÁKLADNÉHO HYDINOVÉHO VÝVARU alebo vývar z dvoch kociek slepačieho bujónu 100 g jemného arašidového masla 1 lyžička karí korenia 4 žĺtky z veľkých vajec 250 ml šľahačkovej smotany čerstvo zomleté čierne korenie soľ podľa chuti 2 lyžice anjemno pokrájanej pažitky POSTUP PRÍPRAVY 1. Základný hydinový vývar dáme do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme arašidové maslo a karí korenie. Dôkladne premiešame. 2. Žĺtky a šľahačkovú smotanu rozšľaháme vidličkou, potom do nej pridáme trichu hydinového vývaru ochuteného arašidovým maslom. 3. Žĺtkovo-smotanovú zmes vlejeme do vývaru ochuteného arašidovým maslom a miešame na veľmi slabom ohni, kým polievka nezhustne. Ak treba, dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a troškou soli, ale polievka by aj bez toho mala byť dosť slaná, pretože hydinový vývar aj arašidové maslo sú solené. 4. Podávame v bujónových miskách a okoreníme na jemno pokrájanou pážitkou. Príprava: 20 minút. |