. .. .. .. .. .. .
. .

Žiarske rezy - RECEPT 17033

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 106659 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Žiarske rezy


[ recept č. 17033 zo dňa  ]


Žiarske rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

I.cesto: 10 žĺtkov, 25 dg práškového cukru, 2 polievkové lyžice vody, 20 dg hrubej múky, 5 dg kakaa, 1/2 balíka prášku do pečiva II.cesto: 5 bielkov,6 polievkových lyžíc práškového cukru, 5 žĺtkov, 8 zarovnaných polievkových lyžíc hrubej múky, ¼ balíka prášku do pečiva Plnka: 2 dl mlieka, 30 dg kryštálového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, 30 dg mletých orechov 37,5 dg masla. Lekvár, najlepšie ríbezľový

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

I. cesto: vyšľaháme si žĺtka s práškovým cukrom a s vodou
zľahka zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom
cesto rozdelíme na dve časti a upečieme dva tmavé pláty pri 220 st. C asi 7 minút.
II.cesto: z bielkov vyšľaháme sneh, zašľaháme cukor a po jednom žĺtka. Zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva a upečieme 1 žltý plát pri teplote 200 st. C
Plnka: rozvaríme si mlieko s cukrom
do vriaceho mlieka zamiešame orechy. Po vychladnutí dobre vymiešame s maslom.
Tmavý plát potrieme orechovou plnkou. Priložíme žltý plát, ktorý je vopred natretý z obidvoch strán lekvárom, natrieme na to orechovú plnku a prikryjeme druhým tmavým plátom a mierne zaťažíme. Potom natrieme zvyšok orechovej plnky, posypeme mletými orechami a ozdobíme čokoládou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Marlenka s motýlikmi :-))) | Žiarske rezy | Bezlepková bábovka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka M. (Lenka79) ID 88410 (27.7.2011, 15:51)
Jarka dakujem pekne tak taketo rezy vidim prvy krat, este som o tom veru nepocula, ale vyzeraju velmi pekne , dakujem velmi pekne za tip. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (16.8.2009, 13:32)
vypada super.. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (16.8.2009, 9:13)
no,15 vajec?dost nakladne,hlavne v zime *-)ale isto je chutny
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (16.8.2009, 16:01)
Je to síce 15 vajec - 10 vajec a 5 žĺtkov, ale myslím, že to stojí za to. Je to asi môj najobľúbenejší. Ja to robievam z polovice dávky, a tmavé cesto dávam na jeden plech, to potom rozkrojím na polovice a bledý robím na takom malom-polovičnom plechu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (16.8.2009, 9:04)
Tento recept už dávno hľadám. Ďakujem (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.8.2009, 8:32)
môže to byť lahôdka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu