
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jarmila P. (jatea) ID 106659 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Žiarske rezy[ recept č. 17033 zo dňa 15.8.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY I.cesto: 10 žĺtkov, 25 dg práškového cukru, 2 polievkové lyžice vody, 20 dg hrubej múky, 5 dg kakaa, 1/2 balíka prášku do pečiva II.cesto: 5 bielkov,6 polievkových lyžíc práškového cukru, 5 žĺtkov, 8 zarovnaných polievkových lyžíc hrubej múky, ¼ balíka prášku do pečiva Plnka: 2 dl mlieka, 30 dg kryštálového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, 30 dg mletých orechov 37,5 dg masla. Lekvár, najlepšie ríbezľový POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() I. cesto: vyšľaháme si žĺtka s práškovým cukrom a s vodou ![]() zľahka zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom ![]() cesto rozdelíme na dve časti a upečieme dva tmavé pláty pri 220 st. C asi 7 minút. ![]() II.cesto: z bielkov vyšľaháme sneh, zašľaháme cukor a po jednom žĺtka. Zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva a upečieme 1 žltý plát pri teplote 200 st. C ![]() Plnka: rozvaríme si mlieko s cukrom ![]() do vriaceho mlieka zamiešame orechy. Po vychladnutí dobre vymiešame s maslom. ![]() Tmavý plát potrieme orechovou plnkou. Priložíme žltý plát, ktorý je vopred natretý z obidvoch strán lekvárom, natrieme na to orechovú plnku a prikryjeme druhým tmavým plátom a mierne zaťažíme. Potom natrieme zvyšok orechovej plnky, posypeme mletými orechami a ozdobíme čokoládou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Lenka M. (Lenka79) ID 88410 (27.7.2011, 15:51) |
Jarka dakujem pekne tak taketo rezy vidim prvy krat, este som o tom veru nepocula, ale vyzeraju velmi pekne , dakujem velmi pekne za tip. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (16.8.2009, 13:32) |
vypada super.. ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (16.8.2009, 9:13) |
no,15 vajec?dost nakladne,hlavne v zime ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (16.8.2009, 16:01) |
Je to síce 15 vajec - 10 vajec a 5 žĺtkov, ale myslím, že to stojí za to. Je to asi môj najobľúbenejší. Ja to robievam z polovice dávky, a tmavé cesto dávam na jeden plech, to potom rozkrojím na polovice a bledý robím na takom malom-polovičnom plechu. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (16.8.2009, 9:04) |
Tento recept už dávno hľadám. Ďakujem ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.8.2009, 8:32) |
môže to byť lahôdka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |