Katarína P. (catherine23) ID 27491 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)
mäsovo syrové fašírky so sladko-kyslým zemiakovým šalátom ..... mňaaaaaaaaaaaamka
[ recept č. 16999 zo dňa 14.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
v postupe
POSTUP PRÍPRAVY
Fašírky: pomleté mäso (1kg) zmiešame s postrúhaným syrom (ja som dala údený, aby vynikol - 15 dkg), pridáme cibuľu (1 menšiu), pretlačený cesnak (asi 6-8 strúčikov), soľ, korenie, rascu a strúhanku (ja do fašírok nedávam namočené rohlíky, nemám to rada, takže vždy používam strúhanku - v podstate je to to isté - asi 2 trojdecové poháre, 1 vajíčko, dobre vymiešame, vyformujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vysmažíme. Šalát: uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme, pretlačíme, ako na šalát, pridáme, na kocky pokrájanú cibuľu, zavárané uhorky, môžeme z nich aj mrkvu, zaváraný hrášok (ja som tentokrát nemala doma, takže je bez hrášku, ale hrášok je tam výborný). Kto má a lúbi, tak si môže pridaj aj zaváranú kapustu (my ju máme veľmi radi, a dávame ju aj do majonézového šalátu), šalát osolíme, okoreníme. Pripravíme si nálev tým, že prevaríme vodu s cukrom, soľou a octom, keď zovrie, pridáme trochu oleja. Ešte teplým zalejeme zemiakovú zmes, premiešame a dáme vychladnúť. Nebojte sa ho nazačiatok urobiť trošku redší, ale zas nie moc, nálev trochu vsiakne do zemiakov. A dochutiť už podľa vlastnej chuti, v každom prípade má byť šalát sladkokyslý. Dobrú chuť. |
Radovan L. (lekko18) ID 103673, mimibazar.sk/lekko18 (6.2.2010, 19:30) |
Paráda, a už je obed na nedeľu nachystaný Už mám teraz hlad, a teším sa na zajtrajšok Ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2009, 7:47) |
bože chytá ma hlad, takéto jedlo ja môžem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (29.8.2009, 18:37) |
Výborné bolo...znova dalsia skvela inspiracia z mmb... dakujeme...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária V. (frezia) ID 904 (15.8.2009, 17:56) |
Ja chcem zasa pochvalit tie fasirky . Nieco podobne robil Jamie do burgera z hovadziny, tak som to vyskusala aj ja , lebo fasirky nejak nemusim. Vsetko tak isto ako v tomto receptiku, ja som dala mix bravcove+hovadzie, a navyse tam idu este na sucho oprazene koriandrove semiacka. Teraz ich uz robim iba takto a len sa po nich zaprasi A samozrejme aj salatik je super , tato kombinacia je skvela. Da sa urobit aj v predstihu, len to potom poriadne schovat Vdaka za receptiky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.8.2009, 20:58) |
Takyto zemiakovy salat robila moja neboha babka.Dedko mal problmy so zlcnikom,tak sa robil takyto.Ked nestihala urobit nalev,dala vodu z uhoriek .A zlcnik nikoho nebolel a bolo po probleme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (29.8.2009, 18:46) |
Aj ja dávam vodu z uhoriek, je to perfektný sladkokyslý nálev a podľa mojej nebohej babky dávam cibuľu v ňom povariť, len chvíľku, ako začne peniť, hneď vypínam, mierne schladím a hneď zalievam zemiaky. Zvyknem dávať miesto mrkvy (keď sa mi je nechce variť a to sa mi nechce nikdy) sterilizovanú kápiu nakrájanú na rezančeky (nálev tiež vylejem do šalátu) a nakrájané sterilizované uhorky.Surová cibuľa sa zvykne aj rýchle kaziť a nie každý ju môže jesť, takto je stráviteľnejšia.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (14.8.2009, 20:53) |
Aj ja robím takto šalát a je mňamkový a hlavne zdravší ako s majonezou.Len maličku zmenu tam máme a to že cibuľku najprv jemne popražime na troške oleja je tak ľahšie stravitelná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína M. (catherine23) ID 27491, mimibazar.sk/catherine23 (14.8.2009, 22:04) |
áno je suprový, my ho máme tiež veľmi radi, a vaša varianta s cibuľou tiež stojí za vyskúšanie, len neviem, či mi to prejde, lebo u nás je cibuľa veľmi obľúbená v jedlách a hlavne v tomto šaláte chutí taká čerstvá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (14.8.2009, 19:57) |
Tento šalát mám veľmi rada, ale keby sre boli taká dobrá a napísali mi aspoň približne koľko vody, octu, soli a cukru dávate. Mne sa ten nálev nie a nie podariť a potom je šalát o ničom. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína M. (catherine23) ID 27491, mimibazar.sk/catherine23 (14.8.2009, 20:32) |
Katarinka veľmi rada by som Vám dala presné miery, ale ja ochucujem takéto veci vždy od oka. A kľudne keď ho zalejete, tak ho ochutnajte ešte taký teplý a dochuďte si ho, kľudne sa dá pridať aj cukor aj ocot aj soľ. Ja ho robím takej výraznejšej chuti. Tak dúfam, že sa vám nabudúce podarí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.8.2009, 19:50) |
takto robím šalátik aj ja a fašírky máme radi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína M. (catherine23) ID 27491, mimibazar.sk/catherine23 (14.8.2009, 20:32) |
aj my to máme takto radi, len škoda, že nie vždy sa mi do takéhoto obeda chce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |