Maria I. (mucilienka) ID 47050 |
 |
Oblasť: Trenčín |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 22.5.2008 |
Naposledy: 14.5.2019 7:49 |
Aktualizácia: 10.11.2014 15:29 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Tekvicovo-cuketovy nakyp
[ recept č. 16955 zo dňa 12.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
zemiaky * tekvica * cuketa * smotana na varenie * syr v crievku * cibula * cesnak * udeny tvrdy syr * sol * korenie * vegeta * sojova omacka
POSTUP PRÍPRAVY
V obrazkoch
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Zemiaky ocistime a nakrajame na platky. |
![]() |
Rovnako nakrajame na platky tekvicu a cuketu. |
![]() |
Janskeho misu, pripadne pekac dobre vymastime a na dno navrstvime zemiaky, ktore posolime. |
![]() |
Postupujeme tekvicovou vstvou, cuketovu vsrstvou, opat zemiakovou... atd. Striedame ich podla potrebneho mnozstva. Kazdu vsrstvu nezabudnime posolit. |
![]() |
Vrstvenie ukoncime bud tekvicovou alebo cuketovou vrstvou. Priryte takto pecieme v rure na 180C cca 40 min. |
![]() |
Pripravime si syrovy besamel: na tuku oprazime do zlatista cibulu s cesnakom. |
![]() |
Pridame vytlaceny crievkovy syr, smotanu na varenie a priblizne 1/4 litra vody. Spolu rozvarime. Pokial sa nam zmes zda byt riedka, pridame trosku solamylu, ktory sme rozmiesali vo vode. Dochutime solou, vegetou, korenim, sojovou omackou ... vsetko podla chuti. Ja tento besamel este rozmixujem v tejto faze ponornym mixerom, zda sa mi potom ta zmes chutnejsia a jemnejsia. |
![]() |
Udeny syr postruhame a vysypeme ho do prevareneho besamelu. Dobre rozmiesame tak, aby sa syr uplne roztopil. |
![]() |
Syrovu zmes vylejeme na zemiaky s tekvicou a cuketou a dame do rury na rovnaku teplotu este na priblizne 30 min. zapiect. |
![]() |
Pred podavanim nechame trosku vychladnut. Velmi dobre nakyp chuti so zeleninovym salatom! Dobru chut! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (6.9.2009, 14:05) |
vyzera super, nakypy milujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (6.9.2009, 15:16) |
tak urcite vyskusajte, je to vyborne - odporucujem nechat poriadne vychladnut a papat az vlazne.. vtedy je to este lepsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (26.7.2010, 12:39) |
noooooo, isto isto, len cakam na tekvicu zial sa mi tak krasne nakrajana zeleninka asi nevydari, s cim to robite??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (20.9.2010, 22:07) |
Anetka, mam na to take specialne krajatko - je to z trhov - je to iba taky vlneny kusok nerezoveho pliesku a tym sa to seka...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.8.2009, 20:09) |
už aj ho kopírujem a posielam kolegyni - tá takéto receptíky zbožňuje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (13.8.2009, 7:58) |
dufam, ze bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |