. .. .. .. .. .. .
. .

Tekvicovo-cuketovy nakyp - RECEPT 16955

Maria I. (mucilienka) ID 47050
.
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.5.2008
Naposledy: 14.5.2019 7:49
Aktualizácia: 10.11.2014 15:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 108
RODINNÉ FOTOGRAFIE 57
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 80
NÁVODY 1

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Tekvicovo-cuketovy nakyp


[ recept č. 16955 zo dňa  ]


Tekvicovo-cuketovy nakyp


POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky * tekvica * cuketa * smotana na varenie * syr v crievku * cibula * cesnak * udeny tvrdy syr * sol * korenie * vegeta * sojova omacka

POSTUP PRÍPRAVY

V obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zemiaky ocistime a nakrajame na platky.
Rovnako nakrajame na platky tekvicu a cuketu.
Janskeho misu, pripadne pekac dobre vymastime a na dno navrstvime zemiaky, ktore posolime.
Postupujeme tekvicovou vstvou, cuketovu vsrstvou, opat zemiakovou... atd. Striedame ich podla potrebneho mnozstva. Kazdu vsrstvu nezabudnime posolit.
Vrstvenie ukoncime bud tekvicovou alebo cuketovou vrstvou. Priryte takto pecieme v rure na 180C cca 40 min.
Pripravime si syrovy besamel: na tuku oprazime do zlatista cibulu s cesnakom.
Pridame vytlaceny crievkovy syr, smotanu na varenie a priblizne 1/4 litra vody. Spolu rozvarime. Pokial sa nam zmes zda byt riedka, pridame trosku solamylu, ktory sme rozmiesali vo vode. Dochutime solou, vegetou, korenim, sojovou omackou ... vsetko podla chuti. Ja tento besamel este rozmixujem v tejto faze ponornym mixerom, zda sa mi potom ta zmes chutnejsia a jemnejsia.
Udeny syr postruhame a vysypeme ho do prevareneho besamelu. Dobre rozmiesame tak, aby sa syr uplne roztopil.
Syrovu zmes vylejeme na zemiaky s tekvicou a cuketou a dame do rury na rovnaku teplotu este na priblizne 30 min. zapiect.
Pred podavanim nechame trosku vychladnut. Velmi dobre nakyp chuti so zeleninovym salatom! Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Maruškina božská žemlovka | Tekvicovo-cuketovy nakyp | Tekvicova omacka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.5.2016, 16:32)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (6.9.2009, 14:05)
vyzera super, nakypy milujem (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (6.9.2009, 15:16)
tak urcite vyskusajte, je to vyborne - odporucujem nechat poriadne vychladnut a papat az vlazne.. vtedy je to este lepsie (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (26.7.2010, 12:39)
noooooo, isto isto, len cakam na tekvicu |:o)
zial sa mi tak krasne nakrajana zeleninka asi nevydari, s cim to robite??
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (20.9.2010, 22:07)
Anetka, mam na to take specialne krajatko - je to z trhov - je to iba taky vlneny kusok nerezoveho pliesku a tym sa to seka... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.8.2009, 20:09)
už aj ho kopírujem a posielam kolegyni - tá takéto receptíky zbožňuje (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (13.8.2009, 7:58)
dufam, ze bude chutit :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu