Katarína P. (catherine23) ID 27491 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)
VOŇAVÝ kurací perkelt
[ recept č. 16903 zo dňa 10.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 kuracie stehná aj s kožou, olej, cibuľa, sladká mletá červ. paprika, rasca, 1 veľký bobkový list, 1 ks nové korenie, 1 ks klinček, soľ, smotana na varenie, 3 lyžice hl. múky.
POSTUP PRÍPRAVY
Ja som zase tradične varila v tlakovom hrnci.... takže na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu, keď je sklovitá pridáme za čajovú lyžičku ml. papriky, dáme stehná, minútku orestujeme, podlejeme vodou, pridáme medzi prsty rascu, 1 bobkový list, a po 2 kusy nového korenia a klinčeka. Nebojte sa tejto kombinácie, smotanovému jedlu dodá zvláštnu ale dobú chuť aj vôňu, osolíme a dáme variť. Ja som varila na 2 tlakovom stupni 15 min. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a šťavu zahustíme zátrepkou (smotana + múka, rozmiešať), necháme prebublať a odstavíme. Nakoniec pridáme kuracie mäso, obraté od kostí a kože. My tradične papáme s uvarenými cestovinovými "vrtulkami":-))). Dobrú chuť. |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 21-21) | << predošlé 1, 2 |
| Milica K. (margoa) ID 23592 (10.8.2009, 21:52) |
vdaka za kludny spanok zajtra bude toto na stole |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína M. (catherine23) ID 27491, mimibazar.sk/catherine23 (10.8.2009, 21:56) |
nie je zač, , aj nabudúce a nech Vám chutí |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 21-21) | << predošlé 1, 2 |