Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 |
|
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 19.7.2008 |
Naposledy: 7.5.2017 8:40 |
Aktualizácia: 28.4.2014 18:08 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Vyprážané cuketové kolieska
[ recept č. 16558 zo dňa 30.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 cuketu, soľ, hladká múka, 2 vajíčka, strúhanka, olej na vyprážanie
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Cuketu ošúpeme, nakrájame na kolieska. Vydlabeme pomocou lyžičky semienka a dáme variť do osolenej vody. Varíme krátko, keď začne voda vrieť asi 5 -7 minút (tak by sa nám nerozpadávala). Vodu zlejeme a necháme vychladnúť. |
|
Vychladnutú cuketu obalíme: hladká múka, vajcia, strúhanka. (klasika ako rezeň). ... A už len vysmažíme na oleji z oboch strán. |
|
... a hotovo. Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi, kečupom alebo tatárskou omáčkou, ako kto má rád. Dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
beata s. (kristina82) ID 47078 (30.7.2009, 14:25) |
my ju tiež nevarime, ani nevyberame ten vnutrajsok, iba najkrajame na kolieska ,osolime , obalime v trojobale a vyprazame. |
ODPOVEDAŤ |
| Helena P. (Hela17) ID 23679 (30.7.2009, 21:37) |
aj my ju robíme, u nás je bitka práve o jadierka. koľko ľudí - toľko chutí .... |
ODPOVEDAŤ |
| | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (30.7.2009, 14:45) |
Ako, kto má rád. Keď je mladá cuketka - tak sa môže len posoliť´. NO my to máme radi takto. |
ODPOVEDAŤ |
Mária S. (slobodka) ID 81076 (30.7.2009, 14:01) |
chystam sa ich urobit,ale je to babracka,moc sa mi nechce ja cuketu nevarim,len osolim a necham stat asi hodinu |
ODPOVEDAŤ |
| | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (30.7.2009, 14:44) |
No, je to babračka, ale moje detičky nechcú tie jadierka. |
ODPOVEDAŤ |
| | | ANDREA M. (AIKKI) ID 14607, mimibazar.sk/aikki (2.8.2009, 20:14) |
toto mozem aj kazdy den |
ODPOVEDAŤ |