Lucia H. (gupka) ID 9968 |
 |
Bazárik v Čechách |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 8.1.2007 |
Naposledy: 18.12.2024 20:50 |
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)
Domáci kečup - fajnový
[ recept č. 16494 zo dňa 27.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2kg rajčín, 250g cibule, 250g jabĺk, 1 zeler, 2 a viac feferóniek, 300g kápie (alebo červenej papriky), 2 strúčiky cesnaku, 1dl octu, 150g cukru, 1 PL soli, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, 2 bobkové listy, vegeta
POSTUP PRÍPRAVY
Hoci som sa kedysi dávno zapovedala, že kečup už v živote nebudem robiť, pretože je s tým toľko roboty a ešte k tomu dostať dobrý v obchode....no načo...ale keď som tento ochutnala u mojej sesternici, hneď som si pýtala recept a už som si aj jednu dávku urobila....nenormálne nám všetkým chutil....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
mne trvala výroba kečupu tri dni, ale nie preto, že by to tak malo byť...jednoducho sa urodilo priveľa rajčín a bolo vhodné ich radšej hneď spotrebovať, teda aspoň tie prezretejšie a mäkšie....preto mi to tak dlho trvalo, lebo som mala skoro všetko a chýbal mi zeler a kápia...a nikomu sa do obchodu nechcelo...tak som dala na hodinku variť paradajky s cibuľou, jablkami a koreninami....bez cukru a octu, ten až na koniec....a na druhý deń som pridala ostatné, naplnila poháriky....a až na tretí, teda dnes ráno:o)som ich vysterilizovala
![]()
takže normálny postup znie: všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku a variť dve hodiny......ja som paradajky popučila a nechala variť a až keď všetko zmäklo, potom som hmotu ponorným mixérom pomixovala a ešte povarila.....pre farbu môžte pridať aj cviklu.....
![]()
pomixované a varí sa ďalej
![]()
potom sa má prepasírovať
![]()
a ešte variť 40 minút...potom pridať cukor, ocot a vegetu podľa chuti, ak máte radšej menej sladký, tak cukru dajte menej, nám chutil podľa receptu.....vegety som dala asi 3 rovné polievkové lyžice...požadovanú hustotu zistíte tak, že dáte za lyžičku kečupu na tanierik, ten šupnete na chvíľu do chladničky a keď bude studený uvidíte či už sa vám konzistencia páči....záleží na rajčinách, ja mám len obyčajné, ale z tých dužinatých bude hustý skôr.....ak nie je dosť hustý, treba variť dlhšie...
![]()
potom zasterilizovať..... načo vyťahovať veľký hrnčisko...dajte taký, kam sa zmestia poháriky, naspodok dajte utierku, zalejte vodou a nechajte zovrieť a variť 10 minút, potom vybrať a nechať vychladnúť....
![]()
z tejto dávky výjde 11 malých pohárikov a ešte kúsok....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Ivana G. (Keridwen) ID 134369 (12.10.2018, 10:52) |
100 bodový Túto sezónu už šli 3 dávky. všetci ho chvália. Máme ešte rajčinky, tak ich nechávam na tomto poslednom slniečku a vyzerá, že ešte budem musieť jednu dávku dorobiť :D TIP.: V Bio obchode sa dá kúpiť pektín. Šupla som vždy jedno malé balenie a kečup je nááááádherne hustý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anežka J. (ezralu) ID 330267 (27.8.2018, 12:34) |
Tak som dnes prvý krát zavárala a asi som niekde urobila chybu. Strašne veľa kečupu mi z pohárov vytieklo... Netuším, čo som urobila zle. A aj keď som tam dala utierku, tak poháre vo vriacej vode nadskakovali. Vytieklo to, pretože sa hýbali? Inak chuťovo je asi dobrý, len z neho vlastne nič poriadne nezostalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (datelina) ID 58171 (16.8.2018, 15:04) |
Dnes vyskúšaný, výborný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana M. (zuzi179) ID 246852 (5.8.2018, 22:47) |
Ja podla vasho receptu robim uz 3 roky. Muzovi robim s extra davkou chilli a pre deturence sladky. Ale klobuk dolu skutocne bohovsky!! Vobec nechuti ako tie klasicke domace kecupy plne cukru a klincekov treba vyskusat!! Stoji za to!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana M. (zuzi179) ID 246852 (5.8.2018, 22:44) |
Uuuuzasny |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana j. (sway219) ID 323375 (3.9.2016, 16:09) |
prepacte mi, ale vobec to nechuti ako kecup...bez cukru to chutilo ako pollitrove pasirovane paradajky v krabicke co sa daju kupit v kauflande..isla som presne podla receptu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna T. (anicka077) ID 89790 (19.9.2015, 6:43) |
Chcem sa opýtať, pred mixovanim korenie a bobkový list vyberiete z hrnca? Ja som to všetko rozmixovala ale asi to tak nemalo byt. Ináč výborný recept vynechala som len vegetu a feferónky kvôli malému. dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.10.2015, 20:15) |
Dakujem, velmi sa tesim ze chuti....a ano, tiez som nevybrala korenie a bobkovy list., ale prepasirovanim sa to zredukuje. Raz sa mi dokonca stalo, ze som ho neprepasirovala( akosi som zabudla) a mali sme aj s kuskami korenia aj vsetkej zeleniny...a zjedol sa aj ten  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Božena F. (bofa) ID 25235, mimibazar.sk/bofa (10.9.2015, 20:35) |
recept je vynikajúci,kečup som práve dorobila už som dávno kečup nezavárala, ale som si povedala že už musím, lebo tie z obchodu my nechutia , volakedy boli lepšie tak Vám milá gupka veľká vďaka za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.10.2015, 20:10) |
Bozenka, dakujem, som velmi rada ze chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka K. (pager) ID 32444 (7.9.2015, 16:34) |
Super recept okrem vegety a feferonky som dala presne podľa receptu tiež som pridala 1 strednú cvikulu, všetko pokrájala a varila asi 1,5 hodiny, vychladnuté rozmixovala na starom ETA mixery a prepasírovala cez sitko.. no jednoducho nemá chybu mňam,mňam, mňamka...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.10.2015, 20:07) |
Zdenka, dakujem za pochvalu, tesi ma ze sa podaril a chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Linda G. (lindulak) ID 39100, mimibazar.sk/lindulak (23.8.2014, 19:48) |
Spravila som kečup podľa tohto receptu, ale s menšími úpravami - nedala som zeler a feferóny, miesto toho trochu papriky a korenia čierneho a malú cviklu. A trochu menej octu a vynechala som úplne vegetu a je aj takto výborný Dcérka povedala, že lepší ako kupovaný A ešte malý zlepšovák - platí aj pre džemy. Ja som to len pokrájala, varila len pol hodinu a nechala vychladnúť, veľa vody sa takto odparí a ja si zatiaľ robím niečo iné... U džemov to tak urobím aj 2krát. Kečup som už len prepasírovala a bol hustý dostatočne, takže len prevrieť a naplniť fľaše. Je to rýchle, žiadne niekoľko hodinové varenie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2014, 14:38) |
dakujem, aj mojej dcere chuti viac ako z obchodu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana m. (spaci12) ID 34671 (13.8.2014, 8:29) |
dobry den, prosim vas tento kecup netreba pasirovat aby sa odstranili supky a semienka? dakujem jana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Beáta S. (Betie) ID 10530 (20.8.2014, 20:20) |
pri 4. obrázku je, že s má prepasírovať |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | tereza b. (tea29) ID 76421 (8.9.2013, 13:29) |
super kecup,prave som dovarila,len som nedala feferony.robila som pre deti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.10.2013, 22:24) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia S. (luciferka080) ID 167341 (9.7.2013, 12:59) |
Mna by zaujimalo naco sa dava na spodok toho hrnca utierka? ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:08) |
aby nepraskli poháriky a aj na to, aby nehrkotali keď to vrie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.5.2013, 19:56) |
Ukladám a prajem si aby bolo toto leto bohaté na rajčiny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dana P. (Danica11) ID 153167 (2.5.2013, 18:53) |
..určite vyskúšam recept ukladám vyzerá vynikajúco... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Denisa R. (DESANNA5) ID 96828 (24.8.2012, 11:37) |
vynikajúca mňamka, musela som dorábať ďalšie dve dávky, lebo môj drahý zjedol hneď pohár na posedenie :D |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária S. (Ima) ID 3938, mimibazar.sk/ima (21.8.2012, 20:04) |
Tak som aj ja vyskúšala, dokonca aj mužovi chutil - a ten je veru "kečupový kritik". Už len dúfam, že sa nepokazí - doteraz som kupovala. Ale keďže tento rok máme veľkú rodu rajčín, tak myslím, že aj dosť ušetríme, lebo kečup máme radi Ďakujem za recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária F. (marika) ID 1819 (3.9.2011, 21:36) |
Lucka ďakujem, kečup je výborný, aj dostatočne hustý, len som nemala feferónky, tak som dala čili , ale aj tak je super, aspoň o niečo dlhšie vydrží. , alebo možno ani nie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.9.2011, 21:58) |
Ďakujem, taký štiplavejší môže byť fajný, to ja rada nabudúce pridám čili, nech máme aj verziu HOT  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (3.9.2011, 16:29) |
super recept dovarené!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.9.2011, 21:55) |
Mirka, teší ma to a ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |