. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Plnené batôžky (šampiňóny v lístkovom ceste) v šampiňónovej omáčke*♥* - RECEPT 16446

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


*♥*Plnené batôžky (šampiňóny v lístkovom ceste) v šampiňónovej omáčke*♥*


[ recept č. 16446 zo dňa  ]


*♥*Plnené batôžky  (šampiňóny v lístkovom ceste)  v šampiňónovej omáčke*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 osobu priemerne papkajúcu rátame asi 3 - (4) šampiňóny strednej veľkosti. Ja som ich robila 20 ks, mala som asi 40 dg šampiňónov, 20 dg mletého pliecka, 2 trojuholníky tav. syra, trocha hrubo postrúhaného eidamu, 1 vajíčko, 1/4 čL mčk, 1/2 čL papriky, 3/4 čL vegety, 1/2 čL oregana, trocha soli, čerstvá bazalka, hrsť mletých vlašských orechov, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, lístkové cesto; - Na omáčku - zvyšné šampiňóny + nožičky od plnených hlavičiek, 1/2 cibule, 2 (3) PL oleja alebo masla, 2 strúčiky cesnaku, bazalka, 1/4 čL mčk, trocha rasce, vegeta a soľ podľa chuti, 1 dl šľahačkovej smotany, 1/4 l mlieka, hladká múka na zahustenie, podľa potreby voda, trocha citrónovej šťavy podľa chuti, (troška cukru, ak sa žiada)

POSTUP PRÍPRAVY

K tomuto receptu ma inšpirovala Erika Š. (Bizulatko) ID 5736 . Zopár zmien som urobila sama, ale pôvodná myšlienka je Erikina.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najprv očistíme šampiňóny a tým, ktoré budeme plniť, "odšraubujeme" nožičku. Pripravíme si mäsovú hmotu na ich plnenie. Zmiešame zomleté pliecko, orechy, vajco, cibuľu a koreniny a rukou dobre premiešame spolu so syríkmi. Môžeme pridať i posekané nožičky šampiňónov. Zmes dochutíme tak, aby bola pikantná podľa nášho vkusu.
Hlavičky naplníme mäsovou hmotou a lepšie je dať jej viac. Môžeme urobiť aj to, že šampiňón obalíme mäsovou hmotou (záleží, koľko sme si jej pripravili)
Lístkové cesto prekrojíme na polovicu a vyvaľkáme na pomúčenej doske. (druhú polovicu môžeme pokrájať na tyčinky alebo môžeme urobiť toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15903&user=32120 ) Cesto rozvaľkáme natenko (1 - 1,5 mm) a rozkrájame na štvorce.
Šampiňóny kladieme na cesto a spájame protiľahlé konce štvorcov, pričom založíme kúsky cesta, aby plnka netrčala von a aby to vyzeralo ako batôžtek. Navrchu cesto k sebe pritlačíme. Kladieme na plech s PNP.
Batôžky ponatierame vajíčkom rozmiešaným s troškou mlieka a posypeme ich sezamom.
Šupneme ich do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 20 - 25 min (piekla som s ventilátorom 20 min) sledujeme podľa farby.
Do panvice dáme 2 - 3 PL oleja (alebo masla) a restujeme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.
Keď cibuľa zosklovatie, pridáme pokrájané šampiňóny a restujeme ich spolu. Pridáme k nim soľ, vegetu, mčk, rascu, trocha vody a prikryté chvíľku dusíme.
V miske zmiešame šľahačku, trocha mlieka a asi 3 (4) plné čL hladkej múky,rozmiešame, aby tam neboli hrčky a vylejeme na huby. Premiešame a prilejeme mlieko (alebo vodu) do želanej konzistencie omáčky. Pikantne dochutíme citrónovou šťavou, vegetou, cesnakom a môžeme dať i troška cukru. Pridáme posekanú čerstvú bazalku.
Tajomné batôžky servírujeme s omáčkou


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jednoduchý koláč | *♥*Plnené batôžky (šampiňóny v lístkovom ceste) v šampiňónovej omáčke*♥* | Osie hniezda - nepečené >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Erika V. (Bizulatko) ID 5736, mimibazar.sk/Bizulatko (29.7.2009, 10:58)
Vyzerá to super (Y) ;-) Hneď by som si dala.... takéto chute robiť :-p Dúfam, že chutilo, lebo ja som práve oslintala monitor (clamp) ;-) :-D
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.7.2009, 11:34)
Erika, naozaj to bolo skvelé. Trocha je pozmenený pôvodný variant, ale fakt teda vynikajúce. Pôsobí to aj ako taká slávnostnejšia papanica. Naša návšteva bola vraj poctená "takým úchvatným jedlom" tak som sa normálne červenala. Díky za inšpiráciu (L) (F) (L) (F) (L) (F) (L) (F) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu