končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)Ovocný zákusok (LETNÉ OSVIEŽENIE)[ recept č. 16208 zo dňa 17.7.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 5 vajec, 25 dkg praskoveho cukru, 25 dkg polohrubej múky, prasok do peciva, 7 PL vody, 0,5 dcl oleja plnka: marhulovy dzem, 500 g sterilizovanych broskyn, 250 g smotany na slahanie, 500 g kyslej smotany, 2 ks vanilinoveho cukru, 10 g zelatiny poleva: 80g Zlateho klasu, 120 g krystaloveho cukru, 1l vody, 85g praskoveho dzusu POSTUP PRÍPRAVY Cele vajcia vyslahame s praskovym cukrom. Pridame muku premiesanu s PDP, vodu, olej a premiesame. Pripravene cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech (prip. pouzijeme papier na pecenie) a vo vyhriatej rure upecieme. Po upeceni a vychladnuti potrieme cesto marhulovym dzemom a ulozime nan scedene a pokrajane broskyne. Rozotrieme na ne plnku, ktoru nechame 40 min. stuhnut (ja som ju nechala celu noc). Po stuhnuti polejeme zakusok polovychladnutou polevou a odlozime na chladne miesto (cca 3 hodinky). Plnka: Smotanu na slahanie vyslahame. Kysle smotany vymiesame s vanilinovymi cukrami. Zelatinu pripravime podla navodu (POZOR: len polovicna davka z 20g zelatiny). Vsetko dokopy zmiesame. Poleva: Do vody dame krystalovy cukor, praskovy dzus a Zlaty klas (2 ks). Premiesame a za staleho miesania uvarime. Nechame vychladnut, ale nie uplne, a vylejeme na zakusok. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ingrediencie potrebne na plnku (+ dzem) - vsetky ostatne som zabudla odfotit:-( pripravime zelatinu podla navodu Cele vajcia vyslahame s praskovym cukrom. Pridame muku premiesanu s PDP, vodu, olej a premiesame. Pripravene cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech (prip. pouzijeme papier na pecenie) a vo vyhriatej rure upecieme. vychladnute cesto potrieme marhulovym dzemom na cesto ulozime scedene a pokrajane broskyne vyslahame slahackovu smotanu a pridame ku kyslej smotane, ktoru sme vymiesali s vanilinovym cukrom; pridame pripravenu zelatinu - nie teplu, no tak aby nebola stuhnuta plnku rozotrieme na cesto a odlozime do chladnicky stuhnut - 40 min. vraj staci (ja to zvyknem nechat v chladnicke celu noc) (Rano) si pripravime polevu. Do vody dame krystalovy cukor, praskovy dzus (ak mate 30g Tang, treba pouzit 3 ks) a Zlaty klas (2 ks). Premiesame a za staleho miesania uvarime. Nechame vychladnut, ale nie uplne. polovychladnutu polevu vylejeme na zakusok a odlozime na cca 3 hodinky do chladnicky finale :-))) skutocne letne osviezenie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (11.7.2017, 16:09) |
ODPOVEDAŤ |
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (9.7.2017, 19:56) | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana M. (prtatko) ID 169279 (22.1.2011, 14:45) |
Zákusok bol výborný, všetci si ho chválili Už je zaradený do môjho mini repertoáru ) keďže som len začiatočník... |
ODPOVEDAŤ |
Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (13.8.2011, 21:43) | ||
To ma tesi, Zuzka my sme si na nom nedavno tiez pochutnali | ||
ODPOVEDAŤ |
hana h. (hankazk) ID 90615 (10.8.2009, 14:39) | |
ODPOVEDAŤ |
Monika M. (MONZA) ID 95508, mimibazar.sk/monza (21.7.2009, 20:58) | |
veľmi veľmi osviežujúci zákusok....výborný....všetci si pochutili... | |
ODPOVEDAŤ |
Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (10.8.2009, 14:38) | ||
Tesim sa, ze nesklamal... | ||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.7.2009, 0:39) | |
To vyzerá skutočne ako letná ľahučká mňamka. Po vybratí z chladničky iste nezostalo z koláčika veľa...tipujem Snáď sa mi podarí keď sa odhodlám... bojím sa tej želatíny... ešte s ňou nemám veľké skúsenosti |
|
ODPOVEDAŤ |
Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (17.7.2009, 0:55) | ||
zelatinu treba nechat vo vode 30 min a potom zohriat - nevarit !!! aby sa prasok rozpustil... nie je to vobec tazke, ja som tiez len zaciatocnik so zelatinou | ||
ODPOVEDAŤ |