. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúce zelené fazuľky - RECEPT 16156

Renáta I. (Dobrota) ID 41578
.
mimibazar.sk/dobrota
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.4.2008
Naposledy: 22.5.2024 5:01 DNES
Aktualizácia: 22.5.2024 5:01 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 34
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 15
NÁVODY 1

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Vynikajúce zelené fazuľky


[ recept č. 16156 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Viem, že ste tu viaceré zháňali recepty na zelené fazuľky, tak vkladám jeden, ktorý robievam už aspoň 20 rokov a má neuveriteľný úspech!! Pritom je neskutočne jednoduchý na suroviny aj čas. Tak vyskúšajte: Potrebujeme: zelené fazuľky, šľahačkovú smotanu, mčk, muškátový oriešok.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Očistíme si fazuľky, konce odkrojíme, (kto chce, môže nakrájať na pár cm kúsky, ale nie je treba) a uvaríme v mierne osolenej vode - trvá to pár minút. Scedíme. (Vývar si môžete odložiť a zmraziť a použiť pri príprave polievok, omáčok...)

2. Dáme zovrieť smotanu - nevaríme, len necháme prísť k bodu varu, pridáme trochu mčk a trochu muškátového orieška. Ak môžete, nedávajte hotový mletý, ale nastrúhajte si z celého orieška. Ten rozdiel je neskutočný! Ja to robím tak, že si malým ostrým nožom "naškrabkám" 4-6 krát z celého orieška rovno do omáčky, podľa množstva jedla. Nesolíme!

3. Scedené fazuľky vložíme do smotany. HOTOVO :-))

4. Snažte sa "nevylepšovať" toto jedlo - nesolíme, nepridávame nič iné, uvidíte, že takto je to skvelé!!

5. Podávajte s čerstvou chrumkavou bagetou. Ak dodržíte postup - je to super mňamka!!!! Ak to posolíte, ostane to tuctové, ale bez "prilepšovania" cítite tie pôvodné chute a nemá to chybu!

Poznámka: nemá to byť ani veľmi husté "samé fazuľka" , ani riedke ako omáčka, skôr niečo medzi tým. Je to fakt dobré aj ako super rýchla večera
<< Falošná treska | Vynikajúce zelené fazuľky | PIMS >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dominika G. (Gagynka) ID 75521, mimibazar.sk/gagynka (16.1.2013, 13:48)
prepáčte mi prosím, ale čo je to mčk ?
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (16.1.2013, 13:50)
mleté čierne korenie (hello)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (6.2.2011, 17:08)
Dakujem za inspiraciu,uz sa mi slinky zbiehaju.
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (20.6.2012, 17:40)
Heli, a už si skúšala? Chutilo? :-$ (hello)
ODPOVEDAŤ
Alena Š. (alenockas) ID 110047 (14.7.2010, 13:05)
osobne nemám rada strukovú fazuľku, ale tento recept je skvelý, odkedy som ho jedla, obednávam si vždy na jar semienka lahôdkovej fazulky a neviem sa dočkať úrody (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika L. (NKA) ID 108477 (25.8.2009, 20:38)
mám fazuľku v skleníku,ťahavú asi pol metrovú,je mäkká,skúsim to z nej,hádam sa to podarí,ja takúto veľmi neľúbim,možno zachutí. (F)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (26.8.2009, 12:35)
Tak dúfam aj ja, že bude chutiť [A] No a keby n.á.h.o.d.o.u. nie, tak sa nič nedeje - nie sme všetci rovnakí a aj chute máme rôzne, však? (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (Ivca27) ID 109176 (24.8.2009, 18:43)
A tie fazuľky mám potom zmiešať s tou smotanou a variť či je to len ako omáčka? :-$
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (26.8.2009, 12:36)
Áno, zmieša sa to dokopy, celé sa to môže spolu prehriať, ale už sa to nevarí. ;-) Dobrú chuť |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (EMALA) ID 11458 (27.7.2009, 21:07)
Dnes som vyskúšala a bola to fakt mňamka.Dodržala som presne postup.Chutilo aj manželovi a deťom. (Y)Rýchle,jednoduche a velmi chutne! |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (2.8.2009, 20:25)
Alenka, ďakujem za pochvalu a, samozrejme, som nesmierne rada, že chutilo!! Keď som sem ten recept dávala, tak som dúfala, že si nájde priaznivcov, lebo je rýchly, jednoduchý, relatívne lacný a vééľmi chutný
:-) Ideálny recept na rýchlu teplú večeru alebo ľahký letný obed (L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (20.7.2009, 6:01)
Renatka a dalo by sa to spravit aj z takych zltych luskov??? *-)My ich mame teraz velaaaa zo zahradky od nasich a tak hladam receptiky, co z nich.Dakujem (flower)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (20.7.2009, 13:06)
Lucka, neskúšala som :-( Žlté síce chutia trošičku inak, ale sú to predsa len tiež fazuľky :-$ tak by to možno nemuselo byť zlé :-$, ale vlastnú skúsenosť nemám, bohužiaľ.
Neporadila som ti, ale ak sa rozhodneš to vyskúšať, tak daj určite vedieť, ako to chutilo, budem rada (L)
Čo sa týka žltých luskov, z tých sme doma zvykli často pripravovať polievku a prívarok, moja mamina ich aj sterilizovala, ale častejšie sme mávali zelené .... *-) *-)
ODPOVEDAŤ
anna v. (monula1213) ID 47129, mimibazar.sk/monula1213 (15.7.2009, 16:13)
*-)chcela by som to skúsit no neviem čo to je mčk??? :-$ :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (15.7.2009, 16:41)
mleté čierne korenie (L)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.7.2009, 20:29)
Danka, ďakujem za odpoveď za mňa (Y) Približne pred 18 rokmi som si vyvinula celkom riadnu zbierku rôznych skratiek, keď som si chcela zapísať recept, ktorý diktovali v telke. Takže, aby som to stihla, písala som len začiatočné písmená a úplne som si to udomácnila. Viem, že väčšina žien to robí a medzi tie najbežnejšie patria mčk, mčp a pod., ale moja zbierka je naozaj "unikátna", hotový tesnopis :-D Každý, kto sa na moje zápisky receptov pozrie, sa opýta, v akej je to reči :-D :-D :-D :-D
Takže tým žienkam, ktoré neporozumeli a prípadne som spôsobila malý rozruch, sa ospravedlňujem, ale pri "mčk" som tak akosi podvedome rátala s tým, že to už je známe asi každému.....
(hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (14.7.2009, 13:55)
(Y) aj ja to takto robím ale ja dávam aj štipku vegety (pst)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (14.7.2009, 14:09)
Ja viem, existuje mnoho variácií na toto jedlo - moja mamina takto pripravovala podobne polievku, omáčku aj šalát. Ale toto je originál recept z Francúzska, ktorý je takto pôvodný, tak, ako to "má byť". Samozrejme, dá sa to upravovať, ale vážne skúste takto. Nás Francúzi upozorňovali "žiadna soľ!". Ak sa tie fazuľky povaria v slanej vode, malo by to stačiť :-)
Ak čokoľvej pridáme, bude to už akoby "iný recept". Môže to byť fantastické, môže to byť super, ale bude to niečo "iné". Viete, ako to myslím, však ?
:-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.7.2009, 12:15)
toto moze byt dobrota...................da sa aj z mrazenej fazulky?Myslim hotova,kupovana :-)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (14.7.2009, 13:45)
Úprimne, ja som to z mrazenej neskúšala, ale robievam to zásadne z čerstvej, keď mám. Ani zo sterilizovanej ani mrazenej som ešte nerobila. Ale z mrazenej by to nemusel byť problém, lebo to je skoro ako čerstvá. Myslím len, že z tej sterilizovanej by to chutilo o dosť inak...
A dobrotka to naozaj je. Pritom ešte aj rýchla :-)
Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu