
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Tvarohové palacinky s čerešňovou omáčkou[ recept č. 1606 zo dňa 13.6.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY PALACINKY: 130 g polohrubej múky * 2,5 dl mlieka * 1 vajce * štipka soli * 2 polievkové lyžice práškového cukru (t.j. rozpočet asi na 7 ks palaciniek na stredne veľkej panvici) ČEREŠŇOVÁ OMÁČKA: vykôstkované čerešne * vanilkový cukor a kryštálový podľa chuti (viď predchádzajúci recept na čerešňový nanuk) * TVAROHOVÁ PLNKA S ČEREŠŇAMI: 1 ks mäkký nízkotučný tvaroh * 2-3 PL práškového cukru * nakrájané a vykôstkované čerešne * citrónová šťava z 1 citróna * NA OZDOBU: šľahačka * čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Príprava veľmi jednoduchá, zvládne aj začiatočník - amatér. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Na čerešňovú omáčku použite recept z predchádzajúceho môjho receptu na ovocný nanuk - rozmixujte očistené, prekrojené a proteínov zbavené čerešničky, umyte ich, nechajte stiecť, dajte do mixéra a s kryštálovým a vanilkovým cukrom vymixujte do peny. V prípade, že omáčku zjete v ten istý deň, ju už nemusíte variť. ![]() 2. Ak by ste ju predsa len chceli dlhšie udržať pri živote, tak dajte omáčku do väčšej panvice a varte ju asi 5-7 minút od bodu varu, a pridajte ešte vanilkový cukor, po uvarení by ostala omáčka kyslejšia. Chuťovo bude vyzerať ako hustejší rôsol, resp. riedka marmeláda. ![]() 3. Na palacinky zarobíme cesto, ktoré dáte na hodinku do chladničky odležať a "napučať". Do misy preosejte múku, ![]() 4. prilejte mlieko, ![]() 5. pridajte vajíčko (skúste bez škrupiny :-))) ) ![]() 6. pridajte štipku soli, ![]() 7. a práškový cukor podľa chuti. Z tejto dávky mi vyšlo 7 palaciniek, takže dávku kľudne zdvojnásobte. ![]() 8. Šľahacou metličkou vymiešajte palacinkovú zmes úplne do hladka a dajte ju odležať na hodinku do chladničky. POtom upečte na panvici palacinky. ![]() 9. Tvarohová plnka: do misky dajte mäkký nízkotučný tvaroh, ![]() 10. prisypte práškový cukor podľa chuti, šťavu z polovičky citróna, ![]() 11. a ak Vám ostalo pár čerešní, pridajte ich nakrájané na drobné kúsky. Tvaroh premiešajte a nechajte vychladnúť. Plnka je hotová. ![]() 12. Podávanie záleží od Vášho vkusu: buď dáte na tanier najprv čerešňovú omáčku, na to položíte väčší kopček tvarohovej plnky, ![]() 13. do stredu posadíte palacinku zloženú do obrúska, polejete čokoládovou polevou a tvarohovou plnkou. ![]() 14. Aléééébo palacinky naplníte tvarohovou plnkou, ![]() 15. zviniete, naukladáte na tanier, polejete čerešňovou omáčkou, ![]() 16. a ozdobíte zvyškom tvarohovej plnky, čokoládovou polevou a celou čerešňou. Dosvidánja, súdružky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |