
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Lucia H. (Lea332) ID 99302 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Slané tyčinky[ recept č. 15883 zo dňa 4.7.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY •20 dkg hladkej múky •20 dkg hrubej múky •30 g droždia •17 dkg tuku na pečenie (hera, helia, smetol...) •1 žĺtok •0,75 - 1 dcl kyslej smotany •1 zarovnaná kávová lyžička soli •2 - 3 polievkové lyžice mlieka na kvások •1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Na doske zmiešame múku, tuk, soľ, žĺtok, smotanu, vyhotovíme cesto, pridáme kvások, spracúvame, kým nevznikne pekné cesto. Spravíme z cesta bochník, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na plát cca 3 mm hrubý, natrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom. Posypeme časť makom, časť rascou, časť nastrúhaným tvrdým syrom. Pečieme na pekáči s papierom na pečenie. Najprv vložíme do rúry vyhriatej na 200 - 220 °C, a keď naskočia, tak stiahneme na 160 - 180 °C a dopečieme. Dobrú chuť! |