kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)
*♥*Senzačné bagety*♥*
[ recept č. 15798 zo dňa 30.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250 ml vlažnej vody, 1/2 dl piva, 1 PL octu, 2 PL slnečnicového oleja, 500 g hladkej múky, 2 kopcovité PL pšeničných klíčkov, 1 kopcovitá PL práškového cukru, 1,5 čL soli, 1/2 kvasníc, rôzne semienka na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Do pekárne dáme všetky prísady podľa návodu k pekárni. ( U mňa tekuté prísady, potom múku + ostatné. Do stredu dáme rozmrvené kvasnice). Zvolíme program cesto. Počkáme, kým vykysne. |
![]() |
Hotové cesto dáme na pomúčenú dosku. |
![]() |
Rozdelíme ho na 4 rovnaké časti, každú časť rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorého dlhšia strana bude dĺžka bagety. Obdĺžnik zošúľame a sformujeme bagety. Konce trocha založíme smerom dole, bagety uložíme na plech vystlatý PNP. Na každom šulci, vlastne budúcej bagete, urobíme šikmé zárezy a dáme ich ešte nakysnúť cca 20 minút. |
![]() |
Po 20 min kysnutia bagety potierame slanou vodou a posypeme semiačkami. |
![]() |
Bagety pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 25 minút (mala som pizza program) do červenkasta. |
![]() |
Vyložíme ich na mriežku, aby vychladli. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
henrieta c. (parfummka) ID 127413 (30.11.2015, 21:16) |
úžasné bagetky...ďakujem za receptík a vrelo odporúčam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.12.2015, 15:42) |
Ďakujem za pochvalu, i že si vyskúšala Ja som ich už hrozne dávno nerobila, lebo stále skúšam nejaké nové a hlavne som sa vrhla na kváskovanie a pečenie chleba, čo ma strašne baví Ak chceš, mrkni aj iné bagety a peko recepty u mňa na blogu http://nasavareska.blogspot.sk  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta L. (Ivka268) ID 219746 (5.12.2011, 13:31) |
chcem sa spytat co by som mohla pouzit namiesto tych psenocnych klickov???dakuje, za odpoved  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.12.2011, 16:16) |
Ak tam klíčky nechcete, nemusíte ich dať vôbec. Ak chcete, môžete dať miesto toho 2 L práškovej zemiakovej kaše (pyré v prášku), alebo rozomleté ovsené vločky... ale pre začiatok radšej len vynechajte... prajem nech sa vydaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana B. (xblaz) ID 97788 (11.7.2010, 17:41) |
Opravdu senzační. Měli jsme je se šunkovo-sýrovo-jablkovým salátem. Tady je foto http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=716042 DĚKUJEME |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (12.7.2010, 18:39) |
Tak to sa veru teším Ja som ich už dávno nerobila, mala by som oprášiť recept, ale tieto horúčavy ma zvádzajú len na a nie na varenie Prajem pekný týždeň  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (24.2.2010, 15:57) |
Nádhera Kristínka už som robila dvakrát tvoje domáce rožteky a boli ako páperie, tieto bagetky tiež určite upečiem aj keď pekárničku nemám zapracujem dobre rukami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (12.3.2010, 14:32) |
Jejda, Želi, to mám fakt radosť Dúfam, že aj bagety sa ti vydaria a budeš spokojná. Ale ako pozerám na ten dátum, zrejme som už dobre neaktuálna a možno si ich už robila. Neva, držím palce, nech sa ti vydaria vždy, keď sa do nich pustíš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Blanka V. (JASI) ID 22856, mimibazar.sk/jasi (9.7.2009, 18:28) |
Bagetky sú naprosto úúúúúúžasné tu je môj výtvor http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=545203 ďakujeme za suprový receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.7.2009, 19:54) |
To som veľmi rada že zachutili. Mrkla som na ne, fajné, lákavé ako od pekára Nech vám receptík padne na úžitok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.7.2009, 11:17) |
A ešte som si spomenula... ak vám zostali k druhému dňu, treba ich trocha navlhčiť rukami a dať na chvíľu do rozohriatej rúry. Budú zase ako čerstvo upečené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (8.7.2009, 22:02) |
Výborné ,dnes som ich piekla a sú medzi obľúbenými  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.7.2009, 15:49) |
Super teším sa, že vám zachutili vďaka a pečte ďalej ja sa chystám nahodiť ich večer ... pekný deň  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.7.2009, 23:41) |
bagety su supersenzacne!!! nedalo mi, a musela som aspon kusticek ochutnat, aj ked som ich dopiekla az teraz ale aspon viem, co chvalim mne sa podarila kazda ina, roznych velkosti a nalad ale na chuti to nic nemeni, musim sa len doucit ako sa sulaju bagetky rovnakej velkosti http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=541454 dakujeme za recept, nech uz su ranajkyyyy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.7.2009, 19:41) |
Máš ich úplne krásne! Vždy dve a dve rovnaké. Fakt, dobre vyzerajú, ale podstatné je, že sú chutné. Aj si ich pred raňajkami zohriala ? Lebo potom sú zasa chrumkavé a čerstvé. Veď ty si "stará pekárka" , čím myslím, že skúsená Potešila som sa, máš ich krásne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (4.7.2009, 21:38) |
dakujem Kristi, to si cenim, pochvalu od autorky receptu!!! mas pravdu, bagetky su uzasne chutne, co tam po tom, ze nie su uplne jedna ako druha a zohriat si ich ma veru nenapadlo, dik za napad, zajtra rano im to urcite neuskodi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.7.2009, 20:05) |
ahoj Kristinka! tak cesticko sa uz miesi juuuuuj neviem sa dockat ako sa budem pasovat s cestom a sulat bagetky tie tvoje su take dokonale, je to vyzva!!! potom dam vediet, ako to dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.7.2009, 19:37) |
Evi teším sa. A vôbec moje bagety nie sú nejaké dokonalé. Veď na jednom konci sú širšie, na druhom užšie, ale netrápila som sa preto No a čo? Nie som pekárka, ale snažila som sa. A hlavne, že chutia, nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.7.2009, 12:55) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=541099 Kristinka, tak vsetko som stihla, aj ked len tak-tak , , bagetky su SENZACNE!!!! urcite som nepiekla naposledy!! moja foto nieje bohvieaka, vyzeraju tam tak bledo, ale boli pekne zlatiste dakujeme za receptik!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (3.7.2009, 13:08) |
Klaudi, ty si šikula a keďže všetko stíhaš, tak si normálka stíhačka xixixi Som veľmi rada, že sa ti bagetky vydarili a že aj chutili . Teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.7.2009, 15:11) |
stihacka som, to je jasne ....bagetky chutili velmi a dakujeme este raz, aj my sa tesime ze si sem dala tento super receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dana B. (tawa) ID 47716 (2.7.2009, 15:31) |
. Hned by som si dala.Mnam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2009, 21:40) |
Dani, ak máš DP, tak žiaden problém. Keď už je vykysnuté cesto, bagety si veľa času ani umenia nevyžadujú prekvapivo jednoduché  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (2.7.2009, 9:59) |
tak uz kysnu na plechu dufam ze to stihnem do odchodu autobusu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2009, 19:49) |
ty si šikulka a verím, že si stihla a nech chutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (1.7.2009, 22:48) |
kristinka, bagetky vyzeraju super!!!myslim ze zajtra ich coskoro upeciem!!! neviem ci to zajtra stihnem, lebo ideme hrat do Nitry, ale v piatok urcite ano!!!potom dam vediet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2009, 19:46) |
Klaudi, ale to sú biele. No chutili. Skúsim pridat raz aj celozrnnú múku. Ty máš skúsenosti, myslíš že môžem 1:1? Ty si hudobníčka? Daj vedieť ale tebe sa urcite podaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.7.2009, 11:38) |
podarili, musim este pridat fotku, ja som dala 100g celozrnnej muky, ked som-ale pri inych receptoch skusala 1:1 tak nam moc nechutili, boli take ubite....tych 100g z 500 je tak akurat-podla mna. Tvoje bagetky su SUPER!!!!este mame dnes na veceru, ano som hudobnicka, aj s manzelom ...v sobotu na STV2 o 20.00 kukaj TV ak sa ti bude chciet, bude hrat nas orchester, ma tam byt aj L.Bila,Heribanova, mozno este nejaka ina celebritka .....zatial papa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.6.2009, 21:42) |
naozaj vyzeraju senzacne ja akurat peciem sojovy chlebik podla Klaudiky, inak by som sa do tychto bagiet hned pustila Kristi, len poznamocka k postupu: poradie jednotlivych surovin ako sa pridavaju do pekarnicky sa lisi podla typu pekarne pekny vecer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (30.6.2009, 22:09) |
Ďakujem, Evka aj sú senzačné Manžel povedal, že lepšie už ani nemohli byť Tiež niekedy vyskúšam Klaudikin chlebík, ale ten s ovsenými vločkami. A btw. ďakujem za poznámku k poradiu surovín. Už som to tam prepísala. Aj tebe pekný večer a ráno nech clebík chutí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.2.2010, 15:38) |
Som už na nich závislá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |