
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Šišky bez vysmážania[ recept č. 15455 zo dňa 20.6.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g) náplň: marmeláda nebo povidla na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti) POSTUP PRÍPRAVY RECEPT NIE JE MOJ - PRIŠIEL MI MAILOM OD KAMOŠKY Postup Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme. 1 dávka - 24 ks Moje postrehy - sú to skôr buchtičky ale veľmi dobré chutné, cesto je jemné a ten rum, ktorý sa použije na potretie tomu dodáva ten správny šiškovský šmrnc. Použila som sušené kvasnice, tak som toho mlieka pridala podstatne viac. Tento pustup ma bavil oveľa viac ako tvarovanie buchiet. Môj tip: Mlieko som si zohriala v mikrovlnke, pridala doň rozpustiť maslo a doliala chladnejším mliekom - príliš horúce by zabilo kvasinky v kvasniciach |
![]() | hana h. (hankazk) ID 90615 (13.11.2013, 20:28) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | MAJA B. (barny) ID 2295 (14.1.2012, 16:24) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Miriama L. (miracko) ID 11257, mimibazar.sk/miracko (7.3.2010, 13:11) |
Súšali sme aj nám chutilo ale vysmážené sú vysmážené ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (5.3.2010, 11:21) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ingrid H. (inca) ID 12837, mimibazar.sk/inca (5.3.2010, 10:57) |
tak som ich dnes po dlhšej dobe znovu spravila a sú fantastické ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Samira Á. (Samirka) ID 93410 (10.7.2009, 13:19) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Sára777 T. (Sára777) ID 89069 (23.6.2009, 16:03) |
Vyzerajú veľmi dobre, určite ich vyskúšam ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (20.6.2009, 20:45) |
skor by som povedala že su to pečene buchty,resp.česke buchty |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (20.6.2009, 20:02) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (20.6.2009, 19:59) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ingrid H. (inca) ID 12837, mimibazar.sk/inca (20.6.2009, 19:58) |
aj ja som ich dnes robila ![]() ![]() ![]() http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=532423 ja som robila z normalnych kvasnic a mlieka som dala presne podla receptu. cesto bolo tuhsie, ale upecene siskobuchty boli makucke a velmi dobre. ale tiez si myslim, ze su to skor buchty ako sisky. no za vyskusanie urcite stoja ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.6.2009, 19:54) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (20.6.2009, 19:53) |
Moje postrehy - sú to skôr buchtičky ale veľmi dobré chutné, cesto je jemné a ten rum, ktorý sa použije na potretie tomu dodáva ten správny šiškovský šmrnc. Použila som sušené kvasnice, tak som toho mlieka pridala podstatne viac. Tento pustup ma bavil oveľa viac ako tvarovanie buchiet. Môj tip: Mlieko som si zohriala v mikrovlnke, pridala doň rozpustiť maslo a doliala chladnejším mliekom - príliš horúce by zabilo kvasinky v kvasniciach |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |