
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) *♥*Kurací koláč*♥*[ recept č. 15407 zo dňa 19.6.2009 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mi dala kolegyňa. Rozprávala čo minule varila a ako jej chlapi doma šrotovali a zalizovali sa za ušami. Bola som zvedavá, ale akosi mi chýba odvaha vyskúšať to. Ale možno to niektorá z Vás pozná tiež a posmelí ma :-). Alebo sa možno inšpirujú viaceré maminky :-) Uvidíme :-) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 kurča alebo sliepka (uvarené, vybraté z vývaru a ocedené), cibuľa, olej (al. masť, vraj s masťou je lepšie), vývar, mčk, paprika, soľ, 15 - 20 rožkov, 6 - 10 vajec (asi súvisí aj s veľkosťou uvarenej hydiny a počtom rožkov), petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si slepačiu (kuraciu ) polievku, sliepku (kura) vyberieme, necháme trocha vychladnúť, odkožíme, vykostíme a mäso nakrájame na väčšie kúsky. Rožky nakrájame na hrubšie kolieska, oblejeme ich vývarom (ako keď sa robí žemľovka), pridá sa usmažená cibuľa, mčk, paprika, soľ, vňať. Primiešame vyšľahané vajcia, poriadne premiešame a hmotu vykydneme na plech. Piecť by sa to malo v mierne horúcej trúbe asi 1 hodinu a odkryté. Vraj sa to krája ako koláč a pasuje k tomu pyré. Robievate toto jedlo niektorá? |
Anna P. (kryštáľ) ID 119300 (25.10.2009, 2:36) |
ˇAno,tento recept poznám,robievala ho moja nebohá svokra veľmi dávno a v rodine mu hovorili : Stratené kura.Podávalo sa ku zemiakovej kaši, ale aj k údeninám vo Veťkonočnom období, jedlo sa aj studená s chlebom a kyslou uhorkou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.10.2009, 12:12) |
Ann ďakujem, takže vy to poznáte a doporučujete? Chcela som to fakt vyskúšať, ale keď som varila slepačiu polievku, nemohla som to spraviť, lebo mäso ostalo tvrdé aj po 2 hodinách varenia ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marika S. (finka) ID 64179 (19.6.2009, 18:44) |
úplne klasická plnka do kuraťa...akurát mäsko namiesto pečienky... | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.6.2009, 18:56) |
hm, ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (19.6.2009, 18:05) |
mne to pripomína plnku do kuraťa a potom to musí byť výborné, ja to vyskúšam ale pre istotu do menšej zapekacej misky ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.6.2009, 18:52) |
Nikdy som nerobila kura s podobnou plnkou. Len takú som skúšala ako je hmota na fašírky. Ale väčšinou ani nepečiem kura vcelku, ale iba stehná. ![]() Ak ťa/Vás to inšpirovalo, potom okej ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |