. .. .. .. .. .. .
. .

Kastrólová roštenka - RECEPT 15321

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

HOVÄDZIE MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Kastrólová roštenka


[ recept č. 15321 zo dňa  ]


Kastrólová roštenka


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 750 g hovädzieho stehna, olej, 2 väčšie cibule, soľ, mleté čierne korenie, cca 1 kg zemiakov, mletá rasca, červená mletá paprika

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mäso nakrájame na rezne,
naklepeme, konce môžete trošku narezať, mäso sa nebude „vykrúcať“
osolíme, okoreníme,
z oboch strán opražíme na oleji,
a preložíme ho do misy.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu,
pridáme lyžičku rasce,
lyžičku mletej červenej papriky,
zamiešame, pridáme trošku vody, uložíme rezne,
zalejeme asi 5 dl vody
tu ho máme zaliate - a udusíme do polomäkka. V tlakovom hrnci mi stačilo 20 min. od stíšenia plameňa.
Načistíme si zemiaky,
nakrájame na osminky,
a pridáme k mäsu. Môžete si to opatrne premiešať, aby boli zemiaky na spodku hrnca. Podlejeme ešte vodou, tak, aby bolo prekryté aj mäso (nech je šťavy dosť) a udusíme do mäkka.
Mne stačilo len nejakých 10 min.
Podávame s chlebom. *Dobrú chuť*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Krémová zeleninová polievka | Kastrólová roštenka | Lodičky s vanilkovo-tvarohovým krémom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.3.2013, 8:17)
Veľmi chutné. Robila som s bravčového mäska v tlakovom hrnci, 10 minút som podusila mäsko, po 10-tich minútach som pridala zemiaky a výsledok bol znamenitý. Uhorka k tomu, paráda. Dlho som nerobila, ďakujem za pripomenutie. (L) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (4.7.2012, 0:04)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (22.7.2010, 23:15)
vyborny tip (Y) Tlakovy hrniec mam pomerne kratko a uz som si ho velmi oblubila. Najblizsie vyskusam toto :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.9.2009, 22:39)
Toto jedlo mám rada. Robieva to moja mamina. Len sa čudujem, že ti stačilo 10 min na udusenie :-o Ja to väčšinou dusím oveľa dlhšie. A môj muž nechce hovädzie ani jesť kvôli tomu, že sa dlho dusí a navyše tára, že to mäso tvrdne, čím sa dlhšie dusí. Som z toho jeleň. Poradíš? :-$
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.9.2009, 22:52)
Kika, mäso najprv podusím zvlášť, v tlakovom je to bleskovka a potom mi už stačí ozaj len okolo tých 10 min, už spolu so zemiakmi. Zasa na druhej strane, čas dusenia závisí aj od hovädziny, ale na tlakový hrniec nedám dopustiť. Keď som ich ešte nemala /mám veľký, aj malý/, tak to dusenie v klasickom hrnci trvalo tiež veľmi dlho. Takto je to za malú chvíľku, niekedy aj tých 20 min. na roštenku je už dlho a mäso sa rozpadáva, tak vždy len odhadom a potom ešte nechám pre istotu dodusiť. Dúfam, že som pomohla (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.6.2009, 20:26)
vyzerá to ako óbr mňamka
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.6.2009, 22:13)
Ivetka, nepoznáš? (jidlo) Vieš, aké je to dobré? Tie zemiaky sa napijú šťavy z mäsa, fantastické, keď budeš mať chuť, vyskúšaj a ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu