
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Jarka Š. (kiroks) ID 23642 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Žemľovka[ recept č. 15236 zo dňa 15.6.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY vianočka, 0,5lmlieka, 1vajce - no môže byť aj viac, 3 lyžice kryšťal. cukru, 100g masla ovocie vanilin.cukor POSTUP PRÍPRAVY Mlieko zohrejeme, aby bolo teplé ale nie horúce.Pridáme 50g masla a cukor a žĺtok. Misu z jánskeho skla vymastíme a posýpeme strúhankou. Vianočku nakrájame na krajce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Mlieko zohrejeme, aby bolo teplé ale nie horúce.Pridáme 50g masla a cukor a žĺtok. Spolu zmiešame. ![]() Misu z jánskeho skla vymastíme a posýpeme strúhankou. ![]() Vianočku nakrájame na krajce. ![]() Nakrájané krajce hádžeme do pripraveného mlieka a poriadne vymáčame. Musia nasať čo najviac mlieka. ![]() Takto vymáčané krajce vianočka ukladáme do misy z janského skla, no robili sme to aj na normálnom hlbokom pekáči a aj v remoske. Musíme pekne vystlať spodok misy. ![]() z ovocia uprednostňujeme nastrúhané zavarené jablká. Ale dobré sú aj marhule, či broskyne. ![]() Pokladáme ovocie na vianočku a pocukríme vanilínovým cukrom. ![]() Potom jablká prikryjeme druhou vrstvou vianočky a dáme zapiecť do trúby na 180stupňov asi na 20 minút. Ja dávam ešte na vrch žemľovky zvyšok nepoužitého masla. Je potom lahodnejšia. ![]() z Jedňného bielka vyšľaháme tuhý sneh. Stačí jedno bielko, netreba viac. Odporúčam pridať k bielku troška vody a štipku soli, aby lepšie stuhol sneh a bolo ho viac. Neprežeňte to s vodou. Namiesto soli môžete kvapnúť aj trošku šťavy z citrónu. ![]() Sneh natrieme na vianočku. Je z toho pekný koláč. ![]() a dáme zapiecť do rúry, aby sa sneh sfarbil do hnedy. ![]() Upraceme bordel.... ![]() Servírujeme na tanier , ozdobené s grankom. Rady: *ak máte tvaroh, v kľude ho môžete dať nachsytaný (s cukrom a vajíčkom+ škoricoou) na ovocie *ak nemáte ovocie- nevadí *cukor použite aký chcete, kryštáľový sa roztopí a je lacnejší *bielok na vrchu nemusí byť, je tam len pre chuť a krásu *namiesto vianočky, môžete použiť aj žemľe, rožky, lupačky. no vianočka je najlahodnejšia a sú to veľké kusy, teda je s ňou menej roboty, čo oceníte aj s malými pomocníkmi. ![]() *******************DOBRÚ CHUŤ !!!!!***************************************** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (8.9.2009, 11:00) |
tak ja to robim podobne,ale podla mna na sneh to 1bielko nebude stacit pri 1vianocke,ak ma byt ten sneh aspon 1cm vysoky/ja davam dva a idealne je podla mna z troch/ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jarka Š. (kiroks) ID 23642, mimibazar.sk/kiroks (25.9.2009, 11:39) |
Ahoj , on ten sneh na tej vienočke troška narastie, ak je správne vyšľahaný. Ale aj ja dávam viac, koľko dám žĺtkov, tak dám potom bielkov, aby mi to nezavadzalo v chladničke. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |