. .. .. .. .. .. .
. .

tarhoňový šalát s tofu - RECEPT 15215

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 4775 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


tarhoňový šalát s tofu


[ recept č. 15215 zo dňa  ]


tarhoňový šalát s tofu


POTREBNÉ PRÍSADY

tarhoňa / ľadový šalát / uhorky / mladá cibuľka / sójová tatárska omáčka / údené alebo biele tofu / olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Tarhoňu uvaríme: najprv opražíme nasucho, potom dáme do vriacej vody so zeleninovým bujónom (prípadne dochutené vegetou). Pripravíme si šalát z uhoriek, ľadového šalátu a cibuľky (podľa chuti, ja som použila na 250g tarhoňe polku šalátu, 3 uhorky a zväzok cibuľky). Zmiešame s vychladnutou tarhoňou. Kto má rád, tak primieša aj tatársku omáčku. Podávané s opraženým údeným tofu.
<< Muffiny s kremom a ruzickami | tarhoňový šalát s tofu | pistáciovo-mandlová tortička >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Milica K. (margoa) ID 23592 (24.11.2009, 20:56)
aj toto mnaam.. :) asi zajtra spravim (Y)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (25.11.2009, 11:05)
toto patri medzi moje oblubene papanicka.. takze fakt odporucam (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (18.7.2009, 20:26)
Ja robím podobný šalát, ale namiesto tarhone, dám kuskus, ale keďže mám rada aj tarhoňu, určite vyskúšam. :-)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.7.2009, 10:26)
Darinka.. :-) dalsi clovek co vari zdravsie (Y) (Y) (Y) sa vyvtesujem. Tento receptik som robila aj z kuskusu :-) -- ale vtedy mi tam nechutila ta tatarka. Ale kolko ludi, tolko chuti (D) mozno Vam bude chutit viac s kuskusom (pl) (pl) (pl) krasny vikendik zelam
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.7.2009, 12:26)
Keď to robím s kuskusom, nedávam tatarku, len tak na prírodno, prípadne osmahnuté kocky s tofu alebo cícer - to je moja srdcovka - keď ma to syn naučí, hodím aj pár receptíkov. Ale vyskúšam aj tarhoňu, mám ju veľmi rada a dokážem ju zjesť len takú samú, alebo s trošičkou šťavy. A tykajme si, keď sme už tým MMB postihnuté. Ahoj! (H)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.7.2009, 13:05)
Darinka :-) ak mozem poradit tip na varenie tarhone (aj ked neviem, ze ako ju robis).. tak najprv si ju na sucho na teflonke opraz a potom hod do vriacej vody so zeleninovym bujonom (ja pouzivam co predavaju v DM bio zeleninovy bujon) a potom sa vari do zmeknutia. Inak.. fakt by mala byt "choroba" ze postih MMB ;-) ;-) ;-) ;-)
tak do zvarenia (^)
btw.. odporucam lahodkove tofu (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.7.2009, 14:38)
Ahoj! Robím ju podobnu ako ty, len ten bujón som nedávala, ale inak bio bujón používam, kupujem v bio predajni - vyskúšam. Bola som aj v obchode a už som si dokúpila zásoby tofu a sranda, kúpila som aj to lahôdkové, mi čítaš myšlienky. Ja som kedysi varievala oveľa viac z tofu ako teraz, budem sa musieť polepšiť a zas začať, ale MMB ma nakopol. Muž bude mať žlčníkovú diétu, takže žiadna údená šunka, ale údené tofu. A toľko som mu nadávala, aby to nekupoval, ale veď je dospelý no nie? Ale nemôžem povedať, všetko zdravé, čo som ukuchtila, teda okrem toho, čo sa mi nepodarilo, zjedol. Tak vareniu zdar! Peknú nedeľu! (radost) A idem si uvariť (C)!
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (20.7.2009, 12:27)
ako chutilo lahodkove tofu? :-) Dufam, ze synator Ta nauci vkladat receptiky, lebo sa neviem dockat Tvojich receptikov a inspiracii |:o) Dufam, ze sa Ti bude darit varit zdravo a chutne .-) nech manzelov zlcnik poslucha (child8)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (20.7.2009, 20:51)
Ahoj! Tofu som si ešte len kúpila - urobila som si zásoby - ale ak mi niečo odporučíš, budem rada. Ja sa snažím variť čo najjednoduchšie, nemiešať veľa potravín a hlavne veľa zeleniny. Ale čo používam stále je celozrnná múka a do všetkého, už som to aj mamu naučila. Synátor zas nebude doma, tak neviem, neviem. A keď to budem chcieť dať s fotopostupom, budem musieť variť a fotiť, a teraz vlastne len zaváram a zaváram. A ala tresku som dala ochutnať aj synovej priateľke a veľmi jej chutila, pritom hovorila, že tofu nemá rada, ale to len preto, že ho jedla v reštaurácií. (smich) (radost)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (21.7.2009, 9:16)
Darinka.. ja ked som mala prvy krat to lahodkove tofu, tak som ho otvorila a ochutnala... a spapala tak, ako je :-) Uz mam v zasobe dalsie receptiky s fotkami, tak behom tyzdna tu pridam nove :-) mozno Ta budu inspirovat :-) V jednoduchosti je krasa (F) Celozrna muka (Y) (Y) (Y) tiez ju pouzivam, ale zatial, ked robim pre rodinku sladke, tak tam vacsinou pouzivam klasicku. Nechces vyskusat chlebik, co mam v receptikoch? :-) fakt odporucam..
Som rada, ze treska chutila [A]. Moj tato je taky "antizdravy" co sa podoba zdravemu, to si neda do pusiny.. ale tiez som ho uz neraz okabatila, ze to je klasicke jedlo a potom som mu povedala, ze to bolo zdrave :-D :-D :-D Krasny dnik.. dnes co varis? (pl)
aa ked tu vidim cestoviny, tak ja som si vcera spravila cestovinky, k tomu rozmrvene biele tofu s psenicnym sirupom (v bioobchodoch ho bezne maju) a maalilinko sojoveho mliecka :-).. (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (22.7.2009, 18:03)
Nevarím nič, pretože som sama doma a dnes mám odľahčovací deň, jem iba ovocie - podľa lunárneho kalendára. Je kopec ovocia, tak prečo to nevyužiť. Keď sú takéto horúčavy, stačí mi zeleninový šalát s feta syrom, alebo tuniakom k tomu kúsok rožteka. Skúšala som aj ten kapustový z MMB, ale z pôvodného receptu som dala len tú kapustu + kukurička, kúsok syra, olivy, sušená rajčina, ster. uhorky, smotana. Chlebík som si vytlačila, myslíš ten bio? My máme doma pekárničku, ale obsluhuje ju môj muž, a teraz, keď je v nemocnici, nemá kto piecť -hanba mi! Skoro po roku som kupovala chlieb. Ale ja myslím, že by som to zvládla, len by som ho nevládala sama zjesť. A po mnohých skúšaniach pečieme ozaj dobrý chlieb, je to zmes špaldovej, pšeničnej, celozrnnej + semienka. Máme aj foto, niekedy nahodím. Včera bol syn do polnoci pri počítači, takže som nemala šancu, ale dnes ráno už šiel do Brna (robí tam aj študuje), takže sa môžem venovať MMB, už som dnes mala normálne absťák :-D (hello) Ahoj, idem sa (child2), ale len do vane :-p
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (23.7.2009, 17:00)
Darinka.. take odlahcovacie dni su super (Y) (Y) (Y) hlavne teraz.. ja som teraz vlastne tiez tak, ze viac menej na ovoci, zeleninke..

chlebik som myslela ten bio :-) len ked mate pekarnicku, tak uz ste zvyknuty na to "svoje" takze neviem, ci by vam tak chutil... ja som tiez nad pekarnickou rozmyslala.. ale potom som zistila, ze vlastne pecivo jeme dost malinko, ze by nam bola aj tak zbytocna ( a ako na just, zacali sme jest viacej chlebika, peciva..)

no ja tu par dni nebudem... tak asi prva cesta, ked pridem domov, bude MMB :-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (upravené 3.12.2009, 21:01)
Chlebík by mi určite chutil, len už nie som zvyknutá na miesenie a zvlášť celozrnná múka ide dosť ťažko, keď to pekárnička zvládne za mňa, je to veru oveľa pohodlnejšie. Tak sa maj pekne tam, kam ideš a uži si to, ak je to niečo príjemné. (lyzar) - trošku na schladenie. :-D
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (23.7.2009, 21:17)
tiez mam na "tvrdu" pracu manzelika :-) a ideme do Tatier, tak dufam, ze pocasiko vyjde.. :-) paaaaaaa
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu