končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
PIZZA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov)*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*[ recept č. 14937 zo dňa 6.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY ***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) - POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto) Pripravíme hustú omáčku, ktorá bude tvoriť základ - potierame ním cesto. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru) . Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Do trocha vychladnutej pridáme kečup, prelisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano. Cesto zdvojnásobilo svoj objem, len tak ručne, pomocou varechy ho ešte premiesime a necháme ho ešte odpočívať. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu... šampiňóny, opečenú slaninu... klobásu, olivy alebo ešte niečo iné ...paradajky, papriky... vajco... čo vám chutí (ja som zabudla odfotiť ananás) Len chcem pripomenúť, že sa nemá úúúplne všetko napatlať na pizzu, stráca sa tým osobitý charakter jednotlivých druhov :-D A okrem toho obloženie treba vhodne kombinovať. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štvrtiny. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať. vyvaľkáme z bochníčka koleso s priemerom, aký bude mať želaná pizza. Ja som ju ušolichala tak na 28 -30 cm. Koleso popicháme vidličkou a teraz príde na rad vychladnutá tomatová pasta, čiže základ. Lyžicou ju nandáme na cesto a rovnomerne ju rozotierame po ploche v tenkej vrstve. Ak by sa pasta zle roztierala, možno koleso najprv pomastiť trocha olejom a až potom nanášať . Na natreté koleso dáme slabšiu vrstvu strúhaného syra a potom už ukladáme šunku, alebo teda čo sme si prichystali. ja som chcela pizzu Hawai, takže som pridala ananás ..dúfam, že vidno, pizza je na plechu s papierom znova posypeme syrom a dáme piecť (na plechu s papierom NP). Toto je upečená Hawai šampiňónová s nivou a cibuľou Celkovo vyšli 4 ks. My ich pokrájame a každý si berie z každej :-D Fajn je piecť pizzu vo forme s vlnkovým okrajom. dnes som robila opäť šampiňónovú, úplne rovnakú sme jedli na dovči v Torette...nemala chybu :-) (chichi, dobré sa samo chváli, však? :-D ) pred pečením - toto je taká, že z polovice je špenátovo cesnaková a šmrncnutá takou chutnou slaninkou a druhá polovica je šunková a na nej paprika a rajčiny. no a pod nimi klasika...tomato pasta :-) a nesmie chýbať mozzarellka :-) tá istá po upečení... tá špenátová časť bola len moja :-D mňamka Krájanie horúcej pizze pre nedočkavcov... :-) cestíčko bolo tenunké, chrumkavé.... ... a hore tie šťavnaté mňamky na ňom.... a chudnúť sa bude až od zajtra :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
Dáša J. (dadatn) ID 67422 (11.4.2012, 13:33) |
Famóóózna pizza . Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Eva Z. (EvkaZaťková) ID 41944, mimibazar.sk/evkazatkova (1.4.2012, 12:47) | |
vynikajúca zas som ju robila | |
ODPOVEDAŤ |
Elena G. (ella150) ID 199666 (28.3.2012, 22:25) |
Odteraz robím len podľa tohto receptu je fakt výborná i tá pasta je super. |
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (26.3.2012, 12:14) | |
a znova som ju robila a znova maximálna spokojnosť - návšteve moc chutila lepšia ako z pizzerky a cesto poslúcha perfektne..a tie chrumkavé okraje..aj naše morča si pošmáklo | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.3.2012, 16:15) | ||
aká si zlatá, Jani... Som rada a nech sa ti darí furt | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika K. (veminka) ID 13714 (28.2.2012, 14:04) |
Pizza je super mňamka len neviem kde som urobila chybu, ale mi oschli kraje boli dosť tvrde??, neviem čo som urobila? |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.3.2012, 23:24) | ||
neviem, ako dlho ste to piekli? žiadna rúra nie je rovnaká, každá inak pečie.... ak ju budete ešte niekedy robiť, potrite tie okraje olejom, pečte čím kratšie pri vyššej teplote... Kysnuté cesto sa zbytočne vysuší, ked je v rúre dlho... inak neviem... Okraje majú byť chrumkavé, ale zas dáke tvrdé na vylomenie zubov , to nie.... No uvidíte nabudúce.... | ||
ODPOVEDAŤ |
viera o. (lela6661) ID 53616 (13.2.2012, 21:12) |
Pizza sa nm vydarila, bola perfektna |
ODPOVEDAŤ |
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (10.2.2012, 15:22) | |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (30.1.2012, 17:30) |
riadna mnamka,najblizsie vyskusam... |
ODPOVEDAŤ |
katarina V. (tigrik05) ID 72199 (30.1.2012, 16:22) |
Mnam vyborna odteraz budem robit len tuto super |
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (28.1.2012, 11:24) | |
Ahoj, opat som robila pizzu podla tvojho receptu a opat sa uzasne podarila , takze inu uz ani nebudem robievat. piekla som ju v okruhlej kolacovej forme a z odrezkov mi vyslo este par genialnych pizza stangli, tie som len potrela olivovym olejom a cesnakom..pizze su tenucke, cesto vobec nieje suche, proste pizzerie sa mozu kamsi strcit ... A hlavne - recept je uzasne lahky, s cestom sa bajecne pracuje, nelepi sa, perfektne sa valka, netrha sa....parada ! | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.1.2012, 15:56) | ||
Jani, to je super Veľmi sa teším, že sa ti tak pozdáva Maj sa a nech sa darí | ||
ODPOVEDAŤ |
Zuzka B. (ZuzankaB) ID 8475 (23.1.2012, 18:27) | |
Kristínka, ja som robila pizzu podľa Vášho receptu cez víkend. Bola famózna - robila som z 1/2 dávky, lebo drahý nemá rád pizzu (fakt nevie, čo je dobré) a zo zvyšného cesta som urobila kakaový koláč s hrozienkami - bol úplne super! Len som chcela napísať, že cesto sa dá využiť aj takto.....určite budem robiť často! Ďakujem za receptík a želám všetko dobré!!! | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.1.2012, 10:32) | ||
Ďakujem za milý potešujúci komentárik Perfektne ste sa vynašli s tým koláčom a som rada, že vám pizza chutila | ||
ODPOVEDAŤ |
Alena V. (vesselka) ID 59975, mimibazar.sk/vesselka (21.1.2012, 20:50) | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.1.2012, 19:26) | ||
ďakujem a nech vám chutí.... | ||
ODPOVEDAŤ |
Marta L. (mat1) ID 146335 (3.11.2011, 7:41) |
Vynikajuca!!!!! Dakujem za skvely recept.... |
ODPOVEDAŤ |
Michaela P. (michaelapillarova) ID 69722 (2.11.2011, 22:08) |
Juj, bola vyborna, brat povedal,ze robim lepsiu ako mama, dakujem za receptik, chutila velmi. A ta pasta bola vyborna, trosku sa mi zvysila, tak bude na spagety zajtra. Dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2011, 15:20) | ||
Tak to je supiš Teším sa | ||
ODPOVEDAŤ |
Michaela P. (michaelapillarova) ID 69722 (2.11.2011, 13:36) |
Ahojte. Idem vyskusat, dufam, ze sa mi podari, len nemam zeler, dufam, ze to nevadi. Miska |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.11.2011, 15:13) | ||
Miška, čao nevadí vôbec. Ja tiež niekedy zeler vynechávam, ked ho nemám, nedám Aj tak je tá pasta super! Ja som tiež včera robila pizzu Tak nech sa ti vydarí a nech u vás chutí | ||
ODPOVEDAŤ |
Michaela P. (michaelapillarova) ID 69722 (3.11.2011, 13:10) | ||
Dnes sa este zvysila pizza zo vcera a to cesto je super aj na druhy den. Dakujem este raz za recept. | ||
ODPOVEDAŤ |
Michaela P. (michaelapillarova) ID 69722 (2.11.2011, 22:09) | ||
Juj, bola vyborna, brat povedal,ze robim lepsiu ako mama, dakujem za receptik, chutila velmi. A ta pasta bola vyborna, trosku sa mi zvysila, tak bude na spagety zajtra. Dakujem. | ||
ODPOVEDAŤ |
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (8.10.2011, 21:41) | |
Kristinka, ďakujem za skvelý receptuš , cestíčko vynikajúce. Z polovice som robila pizzu a z druhej pizza tyčinky, len chválim výborné, ďakujem | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.10.2011, 22:09) | ||
Heni, ďakujem a teším sa i ja, že vám chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
alena k. (ala75) ID 80836 (26.8.2011, 17:05) | |
chválim, chválim, chválim úúúúžasná pizza mňamovská robila som presne podľa receptu, s cestom sa pracovalo vynikajúco ani som nestihla pofotiť - bola perfektnááááááá ďakujem za super receptík | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.8.2011, 20:43) | ||
Alenka, super teším sa i ja | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarina K. (katarina218) ID 25412 (8.8.2011, 16:52) |
Tak táto pizza nemala chybu, už som ju dávnejšie chcela robiť, ale dnes som neodolala a naozaj je výbornáááááá. Diky za recept |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.8.2011, 20:14) | ||
to je fajn nech ti receptík slúži | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (2.8.2011, 21:27) | |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (2.8.2011, 21:13) |
Kristínka, dnes som piekla túto senzačnú pizzu na druhú večeru a je v skutku najsamlepšia - nielen cesto ale aj tá hustá omáčka :o)) ...dokonca môj 2 ročný Silvinko si na nej pochutnal a vravel mňam a ešte papíííí takže to hovorí samo za seba vrelo odporúčam tento super jednoduchý a senzačný receptík....ďakujeeemeee |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.8.2011, 17:29) | ||
Tak to je paráda, že aj Silvinkovi chutila Teším sa | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |