. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového) - RECEPT 14965

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


*♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového)


[ recept č. 14965 zo dňa  ]


*♥*Falošná sviečková  na smotane *♥* (z bravčového)


POTREBNÉ PRÍSADY

0,8 kg bravčového stehna (alebo karé), 2-3 pekné mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, kúsok kalerábu, veľká cibuľa, 2 bobkové listy, niekoľko guliek čierneho korenia, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml šľahačkovej smotany, 1/4 - 1/2 citróna, hladká múka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Pretože tento recept sa týka bravčového mäsa, nemusíme mäso pácovať.
Umyté a osušené mäso opečieme na oleji zo všetkých strán, pridáme pokrájanú cibuľu, restujeme a vyberieme mäso. Ďalej pridáme umytú a pokrájanú zeleninu, korenie a poriadne orestujeme.
Mäso osolíme a okoreníme mletým korením a vložíme späť k zelenine a ešte chvíľu ho opekáme. Pridáme vodu, aby bolo mäso do 1/2 ponorené a prilejeme asi 1 dl vína (nemusí byť) a uzavrieme tlakový kastról. Necháme dusiť a keď je mäso mäkké, znova ho vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájalo.
Zmes v hrnci alebo prepasírujeme cez sitko, alebo rozmixujeme tyčovým mixérom (nezabudneme najprv vybrať bobkobé listy).
Pripravíme si zátrepku zo šľahačky a múky (nedávať veľa múky) a vlejeme ju do vriacej zeleninovej zmesi, miešame, necháme povrieť asi 5 min a v prípade potreby ju zriedime. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a citrónom (môžeme pridať i trošičku cukru).
(Pokrájané mäso sa môže vložiť do omáčky, ale pri podávaní lepšie vyzerá, keď mäso nie je zagebrené omáčkou).

Ak chceme mať mäso napácované, nič nám v tom nebráni (pác - do asi 1,5 l vody dáme nakrájanú zeleninu a koreniny, soľ a necháme prevariť. Prilejeme asi 1 dl červeného vína, chvíľku povaríme a necháme vychladnúť. Do studeného pácu vložíme mäso a dáme do chladničky, mäso sem-tam obrátime.Pácovanie trvá aspoň pol dňa, ale pri hovädzom podľa druhu 1 - 2 dni)


RECEPT na fajné knedle : http://nasavareska.blogspot.com/2009/02/jogurtova-knedla.html
http://nasavareska.blogspot.com/2008/10/kneda-paren.html
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=9&user=32120
<< *♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* | *♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového) | *♥*Zapekané palacinky so syrovo-zeleninovou plnkou*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
martina r. (martinka19) ID 259423 (27.1.2013, 9:03)
(svatba) (facky) (sampus) (vanoce) (child3) (D) (L) |:o) |-) (child12) (mamca) (pusa) (kocka) (hadka) (andel) (pohoda) (zajic) ^o)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (miška 2) ID 103351 (6.1.2013, 9:57)
(*)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (miška 2) ID 103351 (6.1.2013, 9:57)
(child9)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.1.2013, 9:55)
(L)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (5.12.2011, 12:51)
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.6.2009, 18:34)
okamžite dostávam hlad, vyzerá to veru veľmi dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.6.2009, 16:36)
dakuje, Ivet (F)... možno to mohlo vyzerať aj lepšie, ale bolo to vynikoš. Dostala som pochvalu s tým, že o dva týždne by mohlo byť znova (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu