končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
PIZZA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov)*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*[ recept č. 14937 zo dňa 6.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY ***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) - POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto) Pripravíme hustú omáčku, ktorá bude tvoriť základ - potierame ním cesto. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru) . Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Do trocha vychladnutej pridáme kečup, prelisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano. Cesto zdvojnásobilo svoj objem, len tak ručne, pomocou varechy ho ešte premiesime a necháme ho ešte odpočívať. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu... šampiňóny, opečenú slaninu... klobásu, olivy alebo ešte niečo iné ...paradajky, papriky... vajco... čo vám chutí (ja som zabudla odfotiť ananás) Len chcem pripomenúť, že sa nemá úúúplne všetko napatlať na pizzu, stráca sa tým osobitý charakter jednotlivých druhov :-D A okrem toho obloženie treba vhodne kombinovať. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štvrtiny. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať. vyvaľkáme z bochníčka koleso s priemerom, aký bude mať želaná pizza. Ja som ju ušolichala tak na 28 -30 cm. Koleso popicháme vidličkou a teraz príde na rad vychladnutá tomatová pasta, čiže základ. Lyžicou ju nandáme na cesto a rovnomerne ju rozotierame po ploche v tenkej vrstve. Ak by sa pasta zle roztierala, možno koleso najprv pomastiť trocha olejom a až potom nanášať . Na natreté koleso dáme slabšiu vrstvu strúhaného syra a potom už ukladáme šunku, alebo teda čo sme si prichystali. ja som chcela pizzu Hawai, takže som pridala ananás ..dúfam, že vidno, pizza je na plechu s papierom znova posypeme syrom a dáme piecť (na plechu s papierom NP). Toto je upečená Hawai šampiňónová s nivou a cibuľou Celkovo vyšli 4 ks. My ich pokrájame a každý si berie z každej :-D Fajn je piecť pizzu vo forme s vlnkovým okrajom. dnes som robila opäť šampiňónovú, úplne rovnakú sme jedli na dovči v Torette...nemala chybu :-) (chichi, dobré sa samo chváli, však? :-D ) pred pečením - toto je taká, že z polovice je špenátovo cesnaková a šmrncnutá takou chutnou slaninkou a druhá polovica je šunková a na nej paprika a rajčiny. no a pod nimi klasika...tomato pasta :-) a nesmie chýbať mozzarellka :-) tá istá po upečení... tá špenátová časť bola len moja :-D mňamka Krájanie horúcej pizze pre nedočkavcov... :-) cestíčko bolo tenunké, chrumkavé.... ... a hore tie šťavnaté mňamky na ňom.... a chudnúť sa bude až od zajtra :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
Michaela B. (mishenka23) ID 87643 (30.1.2013, 15:58) |
wrrr,asi som jediná komu sa nedarilo ten rajčinový základ som mala úplne vodový, neviem kde som spravila chybu? a cesto sa podarilo, len som ho mala horzne biele, asi bolo treba potrieť,nie? Pomooooc |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.1.2013, 10:16) | ||
Rajčinový základ treba dusiť, kým sa voda odparí. Ak tam aj trocha tekutiny zostane, panvicu si nakloním, aby tá trocha tekutiny stiekla a len ten hustý základ použijem na pizzu. Ak robím špagety, tak základ má byť redší. Holé cesto sa môže potrieť olejom (len troška) kvôli roztieraniu toho hustého základu, lebo potom to ide lepšie. Ale nie je to vôbec nutné. Cesto po upečení nemá čo byť hrozne biele, to sa čudujem teda. Ja dávam spodný ohrev + ventilátor a teplotu dosť vysokú - 200 - 210 °C. Bez ventilátora asi treba ešte vyššiu a pečie sa pomerne krátko. Zo spodu je pizza vždy hnedkavá. |
||
ODPOVEDAŤ |
Michaela B. (mishenka23) ID 87643 (31.1.2013, 14:06) | ||
hej zo spodu bolo pekné hnedkasté, piekla som na 200 asi 15 min. ale tie okraje boli bledé, ale cesto bolo dobré, takže to ani nevadilo... | ||
ODPOVEDAŤ |
Michaela B. (mishenka23) ID 87643 (30.1.2013, 16:00) | |
ahaaa, tak už som prišla na to kde bola chyba s tým základom Ja som dala namiesto 1,5dl vody 1,5 l | |
ODPOVEDAŤ |
Beata A. (Beata73) ID 39334, mimibazar.sk/beata73 (1.1.2013, 14:18) |
Tak, dnes som robila tuto pizzu prvy krat. Presne podla receptu. Cesticko bolo uplne tenucke, vyborne sa s nim pracovalo. Je uplne genialna. Cela rodina si pochutila. Dakujeeeeeeeeemmmmmmm |
ODPOVEDAŤ |
Marta M. (marta1979) ID 104721 (1.10.2012, 19:51) | |
Kristínka,dakujem za skvelý recept na pizzu | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.10.2012, 11:27) | ||
Martuška, veľmi sa teším , tiež ďakujem a nech vám chutí | ||
ODPOVEDAŤ |
Janka P. (Joanne) ID 6922 (1.10.2012, 19:50) | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Vihonská (Tinipini) ID 11933, mimibazar.sk/tinipini (29.9.2012, 12:09) |
Dnes sme vyskúšali Pizzu podľa Vášho receptu 1 x a bola úúúúúúúúúúúúúžasnáááááááááááááá, ĎAKUJEME je lepšia ako z Pizzerie |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2012, 19:36) | ||
Aj ja ďakujem tak nech vám receptík slúži | ||
ODPOVEDAŤ |
Majka B. (justyna) ID 80475 (26.9.2012, 21:04) | |
dnes som robila pizzu s syn povedal,ze vynikajuca.takze chvalime,aj ked muz moc pizzu nemusi,ale jemu som urobila s feferonkami a klobasou..Na to,ze mam plynovu trubu ,som rada,ze sa mi nevysusila..takze este raz dakujem dobry recept | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.9.2012, 12:33) | ||
Aj ja ďakujem a nech sa ti darí | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana B. (Jane B) ID 132643 (21.9.2012, 14:07) | |
Odkedy som ju 1-krát vyskúšala, tak ani nechodíme do pizérky. Deťom aj manželovi chutí, takže ju robím dosť často. Dokonca som raz len na také televízne chrumkanie z tohto cesta spravila pizzové štangle /vrch som potrela cesnakom zmiešaným s olejom/ a k tomu som spravila pikantný a cesnakový dip... No mňamka preukrutná... | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.9.2012, 20:44) | ||
no to je super veľmi príjemné čítanie pre mňa nech sa darí | ||
ODPOVEDAŤ |
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (21.9.2012, 18:34) | ||
presne, toto cesnakové som urobila aj ja - supeééér to bolo | ||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.9.2012, 20:40) | |||
jejda, dievčence, to sa super číta potešili ste ma | |||
ODPOVEDAŤ |
Jana M. (janynka666) ID 92711 (21.9.2012, 13:42) |
dneska som hu robila a je vynikajuca |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.9.2012, 20:41) | ||
tak to sa fakt teším nech sa darí i naďalej | ||
ODPOVEDAŤ |
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (11.9.2012, 14:27) | |
wau, cesto také výborné a omáčka mi veľmi chutíí | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.9.2012, 15:21) | ||
Monika, som veľmi rada, áno, omáčka je super. Treba ju skúsiť aj so špagetami + kúsok pokrájaného údeného mäska...posypať syrom a Pekný deň |
||
ODPOVEDAŤ |
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (21.9.2012, 18:34) | |||
už som ju robila 5krát - úúúchvatná, inú už nerobím | |||
ODPOVEDAŤ |
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (21.8.2012, 20:58) |
Ach jaj Kristinka, uz tu pisem neviem ktory komentar v poradi...nieco uzasne , nakolko dnes je mojho mena den a v poslednej dobe sme mali same oslavy, ludia uz su klasiky prejedeni, urobila som z dvojiteho cesta 6 mensich pizz a 5 vacsich pre chlapov...ludia sa nevedeli dojest... a kazdy chvalil, ze super napad a uzasna pizza....Vdakaaaa Ja nechavam kysnut v miske kyske tak, ze napustam este do umyvadla horucej vody a do toho misku polozim, cesticko kysne rychlejsie... |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.8.2012, 10:40) | ||
Jani, predovšetkým ešte dodatočne Všetko najlepšie k Tvojmu sviatku - hlavne veľa, veľa lásky a zdravia Veľmi sa teším, že si si receptuš obľúbila a že vám táto pizza chutí Recept je od Talianov (okolie Ancony - stred Italy) no a oni sú gurmáni, vedia, čo je dobré Mám od nich aj zopár dalších receptov, tak ak chceš, mrkni Prajem ti pekný deň |
||
ODPOVEDAŤ |
Bianka C. (Bibi15) ID 210675 (18.8.2012, 16:11) |
Tak a chystám sa ju urobyť... Ale mala by som otázku,koľko musí cesto kysnúť? |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.8.2012, 17:10) | ||
Cesto kysne cca 40 - 45 minút... misu s cestom treba prikryť (najlepšia je taká misa s vekom) aspoň utierkou alebo frish fóliou a dať na teplé miesto, niekam, kde neprekáža. Potom ho vyklopíme, premiesime ručne, rozdelíme, sformujeme a necháme ešte chvíľu postáť ... postupne formujeme jednotlivé pizzy Dá sa však robiť aj tak, že vymiesené cesto uložíme do chladničky cez noc, do nasledujúceho dňa... potom ho vyberieme, dáme ho na teplé miesto..atd, to čo som už písala... Držím palce , určite sa podarí |
||
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Majka40) ID 5326, mimibazar.sk/majka40 (29.7.2012, 13:10) |
taaakto tlieskam tomuto receptu ... ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.7.2012, 17:38) | ||
aj ja ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
anna l. (mindo113) ID 121912 (23.7.2012, 18:13) |
Ďakujem v mene celej mojej rodinky...uplne genialna, všetkym chutila VDAKAAA za receptik |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.7.2012, 9:55) | ||
Teším sa | ||
ODPOVEDAŤ |
radka h. (hruzikovci) ID 34637, mimibazar.sk/hruzikovci (12.7.2012, 10:01) | |
Ďakujem za recept a už robila pred loni opravdu toto recept a mam rada typ italia pizza | |
ODPOVEDAŤ |
Monika V. (Vlmo) ID 9426, mimibazar.sk/vlmo (8.7.2012, 14:32) | |
U nás pizzová premiéra a veľmi úspešná všetci sme sa zhodli, že sa nám podarila lepšie ako v pizzerii . Ďakujem za receptik. | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.7.2012, 14:44) | ||
Teším sa i ja | ||
ODPOVEDAŤ |
Mária Š. (marika) ID 48948 (15.5.2012, 14:15) |
Odporucam , uplne genialny recept , my uz inu ani nerobime ale mam otazku.Ostalo mi dost toho zakladu, myslim toho co sa natiera na surove cesto a neviem ci to mozem dat do misky a zamrazit a pouzit inokedy. |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.5.2012, 14:35) | ||
Ďakujem a pasta sa dá zmrazit uplne v pohode... bežne som to robievala. Teraz sa mi väčšinou stane, že jej mám málo (lebo dcéra ju vyjedá ešte horúcu... ) a kludne sa dá použiť na prípravu špagiet... píšem o tom niekde v diskusii | ||
ODPOVEDAŤ |
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (19.4.2012, 19:45) | |
ODPOVEDAŤ |
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (19.4.2012, 19:07) | |
ODPOVEDAŤ |
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (12.4.2012, 11:00) | |
...jééééj...či by som si dala ....určite vyskúšam, všetky variácie vyzerajú fantasticky | |
ODPOVEDAŤ |
Nada B. (sportovec) ID 106354 (12.4.2012, 9:54) |
dnes sa idem o túto pizzu pokúsiť, som moooc zvedavá.... |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |