končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
PIZZA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov)*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*[ recept č. 14937 zo dňa 6.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY ***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) - POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto) Pripravíme hustú omáčku, ktorá bude tvoriť základ - potierame ním cesto. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru) . Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Do trocha vychladnutej pridáme kečup, prelisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano. Cesto zdvojnásobilo svoj objem, len tak ručne, pomocou varechy ho ešte premiesime a necháme ho ešte odpočívať. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu... šampiňóny, opečenú slaninu... klobásu, olivy alebo ešte niečo iné ...paradajky, papriky... vajco... čo vám chutí (ja som zabudla odfotiť ananás) Len chcem pripomenúť, že sa nemá úúúplne všetko napatlať na pizzu, stráca sa tým osobitý charakter jednotlivých druhov :-D A okrem toho obloženie treba vhodne kombinovať. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štvrtiny. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať. vyvaľkáme z bochníčka koleso s priemerom, aký bude mať želaná pizza. Ja som ju ušolichala tak na 28 -30 cm. Koleso popicháme vidličkou a teraz príde na rad vychladnutá tomatová pasta, čiže základ. Lyžicou ju nandáme na cesto a rovnomerne ju rozotierame po ploche v tenkej vrstve. Ak by sa pasta zle roztierala, možno koleso najprv pomastiť trocha olejom a až potom nanášať . Na natreté koleso dáme slabšiu vrstvu strúhaného syra a potom už ukladáme šunku, alebo teda čo sme si prichystali. ja som chcela pizzu Hawai, takže som pridala ananás ..dúfam, že vidno, pizza je na plechu s papierom znova posypeme syrom a dáme piecť (na plechu s papierom NP). Toto je upečená Hawai šampiňónová s nivou a cibuľou Celkovo vyšli 4 ks. My ich pokrájame a každý si berie z každej :-D Fajn je piecť pizzu vo forme s vlnkovým okrajom. dnes som robila opäť šampiňónovú, úplne rovnakú sme jedli na dovči v Torette...nemala chybu :-) (chichi, dobré sa samo chváli, však? :-D ) pred pečením - toto je taká, že z polovice je špenátovo cesnaková a šmrncnutá takou chutnou slaninkou a druhá polovica je šunková a na nej paprika a rajčiny. no a pod nimi klasika...tomato pasta :-) a nesmie chýbať mozzarellka :-) tá istá po upečení... tá špenátová časť bola len moja :-D mňamka Krájanie horúcej pizze pre nedočkavcov... :-) cestíčko bolo tenunké, chrumkavé.... ... a hore tie šťavnaté mňamky na ňom.... a chudnúť sa bude až od zajtra :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (20.5.2014, 20:24) |
jupíííí táto bola tá naj čo som kedy v živote piekla a znova som ju našla |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.5.2014, 10:25) | ||
Tak to je fajn, teším sa | ||
ODPOVEDAŤ |
Dominika B. (domi187) ID 143537 (8.5.2014, 14:11) | |
ja už ani nerátam kolký krát ju robím je uplne super len sa chcem niečo spýtať.. aj vy máte také husté cesto ze sa da ledva vymiesit??? nevadí to? | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2014, 20:24) | ||
Dominika, teší ma to samozrejme Hustotu cesta si prispôsobte ako potrebujete. Ak robievate pizzové placky, tak cesto samozrejme má byť hustejšie, ale nie tak husté, aby bolo ťažké ho miesiť. Iste viete, že každá múka je iná, takže kľudne pridajte tekutinu... dajte ten základ + k tomu pridajte po menších dávkach... poldeci, keď treba, pridať ešte lyžicou napríklad. Ja robievam vééééľmi často pizzu na veľké plechy (ked nieto času babroškovať sa s tými okrúhlymi) a vtedy do cesta dávam dosť veľa mlieka, aby sa mi ľahko miesilo... konzistencia je ako na taký ovocný koláč. Stierkou ho pekne porozťahujem po celom plechu (alebo teda po dvoch). Vyskúšajte si aj takúto verziu a potom robte niečo medzi tým, ak budete robiť tieto plackové. A inak, ak ste sa pýtali, nevadí to... len DP alebo iný miesič dostáva zabrať Majte sa pekne |
||
ODPOVEDAŤ |
Dominika B. (domi187) ID 143537 (14.9.2014, 12:11) | |||
Aha dobre Kristínka ďakujem ja to miesim rucne nechavam ho hustejsie trosku a aj ja robievam na velky plech je uplne bombová inu uz nerobim ĎAKUJEM!!!!! PS: vas recept posúvam aj dalej prajem krasny den | |||
ODPOVEDAŤ |
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (10.3.2014, 19:26) |
Dnes som ju robila prvýkrát a je naozaj perfektna, manzel pochvalil, dcerke chutila a to je dolezite Recept ukladam a urcite zopakujeme coskoro. Ja som si upravila a dala som pol na pol spaldovu celozrnnu a normalnu polohr. muku, aj tak vysla super. |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.3.2014, 10:40) | ||
tak toto ma potešilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Petra J. (Petraja) ID 274339 (12.3.2014, 10:43) | ||
Ja ju tiež idem dnes robiť Ty si teda bielu múku nedala vôbec? Akurát som prišla z nákupu a idem variť, dúfam, že tiež s úspechom | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (29.3.2014, 13:58) | ||
Pisem neskoro, pardon. Davala som bielu muku na polovicu s spaldovou. | ||
ODPOVEDAŤ |
Dominika B. (domi187) ID 143537 (3.3.2014, 0:42) | |
Ahoj túto pizzu som uz robila strasne vela krat ... vzdy urobim na 2 obrovské plechy a do druheho dna jej uz niet... je uplne uuuuuuuuuuuuuuuzasnaaaaaaaaaaaaaaaa zajtra ju robim zas... lepsiu pizzu som este nejdla!! a to som uz bola viac krat aj v talianksu Ďakujem za recept | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.3.2014, 16:45) | ||
Aj ja ďakujem A som rada, že si spokojná | ||
ODPOVEDAŤ |
Simona L. (Simona L.) ID 290150 (30.1.2014, 21:02) | |
NAJLEPŠIE CESTÍČKO | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.2.2014, 20:43) | ||
ODPOVEDAŤ |
Petra J. (Petraja) ID 274339 (1.2.2014, 13:45) | ||
Asi súhlasím my sme robili s mamou, tiež to chválila že ako sa dobre robí s cestom. Ja si na to moc sama netrúfam, ale tá paradajková natierka na to cesto to je niečo ako balada Aj môj fotrík aj malý ujedali z toho a celé to bolo | ||
ODPOVEDAŤ |
anna v. (anya23) ID 38976 (9.11.2013, 15:27) |
dnes som ju vyskusala i ja polovica cesta isla do mrazaka na buduce a pol som upiekla a musim povedat ze super vydarila sa, cesto je perfektne ukladam a robim aj nabuduce |
ODPOVEDAŤ |
jarmila k. (fordik) ID 160017 (14.9.2013, 22:18) |
tak toto cesto je vyborne deti už ine ani nechcu vraj to bola najlepšia pizza aku som spravila doteraz už iba túto dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (13.9.2013, 22:02) | |
chcem sa spýtať, robí niekto pizzu aj so smotanovým základom? | |
ODPOVEDAŤ |
Halina M. (anilah) ID 93483 (30.8.2013, 18:18) | |
ODPOVEDAŤ |
Mária S. (atsi) ID 264015 (29.8.2013, 14:46) | |
Kristi dosla som ti vynadat Prečo je ta tvoja pizza takááááá dobrááááá? nemohla som prestat sa napchavať Zmetli sme ju z plechov jedna radosť a keby bolo viac zmamleme aj to. Zasek budem museť robiť Je fantastická | |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta K. (Chicita) ID 173235 (1.7.2013, 11:40) | |
fantastickaaa ! robila som ju zo spaldovej muky tiez chuti vzborne!! | |
ODPOVEDAŤ |
Petra J. (Petraja) ID 274339 (28.6.2013, 22:30) | |
Kristi, toto je bezkonkurenčne najlepšia pizza akú som kedy jedla Z mamou sme sa dokopali k tomu aby sme ju urobili na oslavu a fantastické Všetci len chválili a jedli, kým všetko nezjedli Naozaj výborná | |
ODPOVEDAŤ |
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (8.5.2013, 11:51) | |
vyzerá fantasticky ozaj. | |
ODPOVEDAŤ |
Majka D. (Sophinka D.) ID 23949, mimibazar.sk/sophinkad (8.5.2013, 11:42) |
Kristinka dakujeme za skvely recept deticky si tiez pochvalovali . U nas jednoznacne uz len tato pizza |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.5.2013, 10:17) | ||
Aj ja ďakujem a teším sa, že ste si pošmákli | ||
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.3.2013, 17:46) |
ODPOVEDAŤ |
Pavlína S. (pavlinok) ID 123068 (19.3.2013, 18:13) |
( |
ODPOVEDAŤ |
Pavlína S. (pavlinok) ID 123068 (19.3.2013, 18:09) |
a ( ) |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (muriel21) ID 258276 (12.3.2013, 22:04) |
mam otazosku...aky ma vyznam to cesto popichat vidlickou?? |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.3.2013, 10:38) | ||
teplo lepšie prestupuje cestom, vznikajúca para (v ceste je voda) sa lepšie uvoľňuje a pečenie je rovnomernejšie... | ||
ODPOVEDAŤ |
petra z. (pepppe) ID 139804 (2.2.2013, 13:08) | |
Tak dnes sme robili prvy krat a poviem vam,ze MNAM nam z omacky nic neostalo to bude asi tatinkom,lebo mi ju vyjedal nabuduce robim dvojnasbne a zamrazim a pouzijem na spagety,,, | |
ODPOVEDAŤ |
Helena S. (elllla) ID 876 (1.2.2013, 14:15) | |
bozskaaaaa!!! rajcinovy zaklad som trosku odflakla - pouzila som uz hotovu Napoletana omacku z tesca ) ale pizza ma neskutocny uspech, este som cesto odlozila aj do chladnicky na neskor.. DAKUJEME!!! http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=886139 |
|
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.2.2013, 11:06) | ||
teším sa tiež ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Helena S. (elllla) ID 876 (9.2.2013, 21:44) | |||
a tu su dalsie fotecky ) predvcerom som robila z polovicnej davky cesta dalsie dve pizze, hehe a hned sa aj zjedli ) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=886932 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=886933 |
|||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.3.2013, 15:01) | ||||
Helenka, prepáč, nezbadala som to tu... Pekne si napiekla, vyzerá lákavo Musím aj ja už niekedy spraviť... si ma teraz namaškrtila | ||||
ODPOVEDAŤ |
Helena S. (elllla) ID 876 (3.2.2013, 15:48) | |||
dnes som vyuzila odlozene cesto, nas nedelny obed boli znova dve pizze - lepsie nez z pizzerie jedna so salamou, kapiou a kukuricou a druha so salamou, slaninkou, cibulou a olivami | |||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |