Dana K. (helldana) ID 94605 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
HABOŠ
[ recept č. 14796 zo dňa 2.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto 1: 2 lyžice smotany, 1 žltok, 1/2 prášku do pečiva, 1lyžica práškového cukru, 30 dag hladká múka, 14 dag maslo
Cesto 2 : 20 dag práškový cukor, 15 dag vlašské orechy, 25 dag maslo, 3 lyžice mlieka, 2 lyžice kakao, 5 žltkov, 20 dag hladká múka, 1 prášok do pečiva
Sneh: 6 bielkov, 36 dag práškový cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Z ingrediencií na cesto vypracuje hladké cesto. To vyvaľkáme na placku o velkosti plechu a uložíme na plech.. Cesto potrieme marmeládou.
Maslo, žltky a cukor vymiešame do peny. Pridáme mleté orechy, kakao, muku s práškom do pečiva a mlieko. Náplň dôkladne zamiešame a nalejeme ju na potreté cesto 1. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 25 minút. Potom vyberieme z rúry a na upečený koláč navrstvíme sneh z bielkov. Vložíme naspäť, znížime teplotu rúry a sneh dosušíme. |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (12.8.2011, 7:32) |
Mňaaaaaaaaaaaaaam Penu stačí vyšľahať klasicky, nemusím nad parou? Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina M. (darkabarka) ID 76861 (1.11.2009, 12:37) |
Dakujem Danka za tento receptik,peciem ho uz piaty raz,je to vynikajuci kolacik,malokto ho vsak pozna,vzdy si na nom pochuti cela rodina  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna M. (Anika 2) ID 5424 (3.6.2009, 12:46) |
haboš = penový, hab = pena,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (2.6.2009, 23:03) |
A to kaknuté žlté bude asi karamelík no, cítim dobré chute skúsime  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.6.2009, 20:20) |
tak tento názov som už počula, ale nevedela som aký koláčik sa za ním skrýva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |